ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μιχάλης Μπεκίρης: "Δεν καταργείται η μετάδοση της Θείας Λειτουργίας από την κρατική τηλεόραση"

Κοινοποίηση
Tweet

Διαβεβαίωση από τον Παντελή Καψή

Την διαβεβαίωση της ηγεσίας του Υπουργείου Επικρατείας κ. Παντελή Καψή ότι θα συνεχιστούν οι μεταδόσεις των Θείων Λειτουργιών από την κρατική τηλεόραση, επισημαίνει ότι έλαβε ο  Βουλευτής Αχαΐας και πρώην Υφυπουργός Μιχάλης Μπεκίρης.Αφορμή της διαβεβαίωσης αυτής ήταν, η ερώτηση του Αχαιού πολιτικού προς τον αρμόδιο Υπουργό με την οποία ζητούσε να μην καταργηθεί η μετάδοση   της Θείας Λειτουργίας και των άλλων λατρευτικών εκδηλώσεων της Εκκλησίας μας.

Ο κ. Μπεκίρης στην ερώτηση του είχε αναφερθεί στην σημασία  συνέχισης  της μετάδοσης της θείας λειτουργίας, η οποία  διευκολύνει όσους πιστούς για λόγους ανεξάρτητους της θελήσεως τους δεν μπορούν να πάνε στην Εκκλησία, όπως ασθενείς, ανάπηροι κ.λ.π. Επίσης τόνισε ότι  είναι ένα πρόγραμμα με χιλιάδες πιστούς θεατές σε όλα τα κράτη όπου ζουν Έλληνες ιδιαίτερα δε στην Αυστραλία, την Αμερική, την Αφρική και την Ευρώπη.

Το πλήρες κείμενο της απάντησης έχει ως εξής:

«Σε απάντηση της υπ' αριθμ. 1523/14.11.2011 Ερώτησης του Βουλευτή κ. Μπεκίρη, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Στο πλαίσιο της επιχειρούμενης αναδιάρθρωσης της ΕΡΤ και του επανακαθορισμού της φυσιογνωμίας των προγραμμάτων, έχει ληφθεί πρόνοια για την μετάδοση των Κυριακάτικων Λειτουργιών, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μέσω της ERT WORD Το ίδιο θα ισχύει και για τις Λειτουργίες μεγάλων εορτών της Χριστιανοσύνης.»

 

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις