Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ν.Παπαδημάτος:"Αιωνόβιο παράδειγμα ο Γ. Παπαγιαβής"

Ν.Παπαδημάτος:"Αιωνόβιο παράδειγμα ...

Δήλωση για τον εκλιπόντα πολιτικό

Ο τ. βουλευτής της Ν.Δ. Αχαΐας Νίκος Παπαδημάτος για τον θάνατο του Γεωργίου Παπαγιαβή προέβη στην κατωτέρω δήλωση-κατευόδιο:« Το αιωνόβιο παράδειγμα του εκλιπόντος συμπολίτη δικηγόρου και πολιτικού Γιώργου Παπαγιαβή καθίσταται επίκαιρο παρά ποτέ. Στην μακρά, πολυκύμαντη οικογενειακή, επαγγελματική και πολιτική διαδρομή του επέδειξε ανεπίτρεπτο ήθος, υπηρετώντας αρχές και αξίες και μάλιστα σε χαλεπούς καιρούς.

Ως τραυματίας στον πόλεμο του '40 και αγωνιστής του δημοκρατικού ιδεώδους , πέραν των ιδεολογικών διαφορών, κατέκτησε τον σεβασμό όλων. Η φιλοσοφία του για την ζωή και τον άνθρωπο ήταν απόλυτα ταυτισμένη με τις επιλογές και τις πράξεις του και η δικαίωση του συνάγεται από το γεγονός ότι έτυχε της καθολικής αναγνώρισης όλων των συμπατριωτών μας.

Η συμμετοχή του στην Κυβέρνηση Εθνικής ενότητας, μετά την πτώση της δικτατορίας, εμπεριέχει έναν ισχυρότατο συμβολισμό. Αξιοποιήθηκε από τον αείμνηστο Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή για την αναστήλωση της χώρας από τα συντρίμμια, διότι εκτιμήθηκαν οι ικανότητες και ο πατριωτισμός του, χωρίς να ληφθεί υπόψη η διαφορετική πολιτική καταγωγή και η διαδρομή του

Φεύγοντας  ο Γιώργος Παπαγιαβής αφήνει ως παρακαταθήκη πίσω του τους ορισμούς της εντιμότητας, του ήθους, της ανιδιοτέλειας, της σωφροσύνης και της ανθρωπιάς, που τόσο ανάγκη τους έχουμε στην σημερινή εποχή. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις