Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Στα δικαστήρια η αγωγή Γεωργιάδη στον Πολάκη- Του ζητάει 300.000 για συκοφαντική δυσφήμιση

Στα δικαστήρια η αγωγή Γεωργιάδη στον Πο...

Τους επόμενους μήνες η απόφαση του διακστηρίου

Συζητήθηκε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου αγωγή του αντιπρόεδρου της ΝΔ Άδ.Γεωργιάδη, με την οποία διεκδικεί αποζημίωση 300 χιλ. ευρώ από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Π.Πολάκη, για συκοφαντική δυσφήμιση.

 

Η υπόθεση αφορά ανάρτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας στον προσωπικό λογαριασμό, στο facebook

 

Η υπόθεση, που εκδικάστηκε χωρίς καταθέσεις μαρτύρων, αφορά ανάρτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας στις 30 Απριλίου 2018 στον προσωπικό λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Η ανάρτηση του κ. Πολάκη αφορούσε δημοσίευμα της εβδομαδιαίας εφημερίδας Documento περί οφ σορ του κ. Γεωργιάδη στην Κύπρο, την οποία ο αντιπρόεδρος της ΝΔ φέρεται να μην είχε δηλώσει στο «πόθεν έσχες».

Ο ενάγων διεκδικεί χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης που υπέστη από «ψευδείς, συκοφαντικούς, δυσφημιστικούς και εξυβριστικούς ισχυρισμούς» που διέδωσε εναντίον του ο εναγόμενος. Διεκδικεί, επίσης, την άρση της προσβολής μέσω της δημοσίευσης του διατακτικού της απόφασης που θα εκδώσει το δικαστήριο στον προσωπικό λογαριασμό του κ. Πολάκη. Επιπλέον, ζητά να διατάξει το δικαστήριο την παράλειψη στο μέλλον κάθε προσβολής τής προσωπικότητας του από τον εναγόμενο, με απειλή χρηματικής ποινής 5.900 ευρώ και προσωπική κράτηση για κάθε παράβαση.

Ο κ. Γεωργιάδης τονίζει στην προσφυγή του πως ήταν μέτοχος σε εταιρία Ltd (ΕΠΕ κατά το ελληνικό δίκαιο) στην Κύπρο, δηλωμένη στο όνομα του που ιδρύθηκε το 2006 για να λειτουργήσει βιβλιοπωλείο στην Κύπρο, το οποίο «λειτούργησε αποκλειστικά στην Κύπρο και επομένως δεν είχε εξωχώρια δραστηριότητα». Αναφέρει, επίσης, πως η εν λόγω εταιρία διαγράφηκε το 2016 λόγω δεκαετούς αδράνειας. Τονίζει, δε, πως η Επιτροπή Πόθεν Έσχες έχει ελέγξει το θέμα και τον έχει δικαιώσει «αποδεχόμενη την εισήγηση που απεφάνθη ότι δεν είχα ούτε υπεράκτια εταιρία ούτε διέπραξα οποιοδήποτε αδίκημα».

"Ο κ.Πολάκης είπε ψευδώς ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει off shore εταιρεία στην Κύπρο"

 

Μετά το πέρας της σημερινής διαδικασίας ο συνήγορος του κ. Γεωργιάδη, Θανάσης Πλεύρης, δήλωσε:

«Ο κ.Πολάκης είπε ψευδώς ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει off shore εταιρεία στην Κύπρο. Ο κ.Γεωργιάδης ζήτησε και ελέγχθηκε από την επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής και ομόφωνα, ακόμα και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τον δικαίωσαν. Παρ?όλα αυτά ο κ.Πολάκης συνεχίζει να λέει ψέματα».

Από την πλευρά του ο συνήγορος του κ.Πολάκη, Μανώλης Καπνισάκης, είπε: «Η άποψη του υπουργού είναι ότι η πολιτική αντιπαράθεση δεν πρέπει να διεξάγεται ή να μεταφέρεται σε δικαστικές αίθουσες. Γι?αυτό άλλωστε και ο ίδιος δεν έχει υποβάλει ποτέ μήνυση ή αγωγή σε βάρος πολιτικών του αντιπάλων ή δημοσιογράφων».

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί τους επόμενους μήνες.

Αποζημίωση 270.000 ευρώ διεκδικούν από τον Π. Πολάκη 18 μέλη της ΠΟΕΔΗΝ με αγωγή για προσβλητικούς χαρακτηρισμούς του αναπλ. υπ. Υγείας

Αγωγή σε βάρος του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη κατέθεσαν οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ διεκδικώντας συνολική αποζημίωση 270.000 ευρώ για προσβολή προσωπικότητας.

Αντικείμενο της προσφυγής των 18 εργαζομένων στα Δημόσια νοσοκομεία, που υπογράφουν την αγωγή, είναι ο χαρακτηρισμός «τσόλια» που, σύμφωνα με τους ενάγοντες, χρησιμοποίησε εναντίον των συνδικαλιστών της ΠΟΕΔΗΝ ο κ. Πολάκης.

Στο ποσό της αποζημίωσης συναθροίζονται τα 100.000 ευρώ που διεκδικεί ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος και από ποσό των 10.000 ευρώ που διεκδικούν οι υπόλοιποι 17 υπογράφοντες το δικόγραφο.

Η αποζημίωση που ζητούν οι ενάγοντες αφορά όπως αναφέρουν τη «συστηματική προσβολή της προσωπικότητάς τους, τις δημόσιες τοποθετήσεις του, που θίγουν την τιμή και την υπόληψη τους και προσβάλλουν όχι μόνο τους ίδιους ως πρόσωπα αλλά και τους εργαζόμενους, που εκπροσωπούν».

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ανέφερε πως το ποσό που θα τους επιδικαστεί θα διατεθεί για την κάλυψη αναγκών των νοσοκομείων: «Δεν είμαστε δικομανείς, δεν θέλουμε να πλουτίσουμε. Εξ ολοκλήρου το ποσό που θα μας επιδικαστεί θα δοθεί για να καλυφθούν ανάγκες των νοσοκομείων. Θα καταθέσουμε και άλλες αγωγές και μηνύσεις και ο κ. Πολάκης θα χρειαστεί και άλλα δάνεια για να πληρώσει και εμάς και άλλους. Όταν ξεπεζέψει από το καλάμι της εξουσίας, θα είναι εντελώς μόνος».

Από την πλευρά του ο γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ, Χρήστος Παπαναστάσης, δήλωσε στους δημοσιογράφους:

«Βρισκόμαστε για άλλη μια φορά στα δικαστήρια για να καταθέσουμε αγωγή κατά του κ. Πολάκη. Μας εξυβρίζει ασύστολα με χαρακτηρισμούς που δεν συνάδουν με τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας».

ΑΠΕ ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις