Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ: ΤΑ ΦΕΤΙΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΗΣ, ΠΑΡΕΛΑΣΗ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ: ΤΑ ΦΕΤΙΝΑ ΘΕΜΑΤΑ Μ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Μέρες προετοιμασίας και εγγραφών ακόμα

Την προτελευταία Κυριακή του Πατρινού Καρναβαλιού 2019, 3 Μαρτίου, πάνω από 10.000 μικροί μασκαράδες με τους συνοδούς τους, θα παρελάσουν στην καρδιά της πόλης  (Γούναρη ως πλατεία Γεωργίου και Κορίνθου) απαρτίζοντας ομάδες νηπιαγωγείων, σχολείων, σχολών, σωματείων και ανεξάρτητα πληρώματα. Η πολύ χαριτωμένη πομπή, ένα από τα κορυφαία αποκριάτικα αξιοθέατα με οικογενειακό χαρακτήρα  είναι σε φάση προετοιμασίας, καθώς συμμετοχές και ραφή στολών είναι το «θέμα των ημερών».

 

Πλέον ως τις 11/2 θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι δηλώσεις-αιτήσεις συμμετοχής στα γραφεία της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Καρναβάλι Πάτρας» (Ακτή Δυμαίων 50, 1ος όροφος). Η κατάθεση μπορεί να γίνει και μέσω του email: [email protected].

 

Όπως έχει καθιερωθεί, θα προηγηθούν της παρέλασης, καρναβαλουπόλεις στα Ψηλαλώνια και σε γειτονιές, με παιχνίδια και υπαίθρια θεάματα που θα διασκεδάσουν τα παιδιά.

Επικοινωνώντας με το καρναβαλικό γραφείο, μάθαμε πως τα θέματα μεταμφίεσης για την πομπή στις 3/3 είναι εμπνευσμένα από την κοινωνική και πολιτική επικαιρότητα, το ίντερνετ, τις νέες παιδικές φιγούρες, ενώ ποτέ δεν λείπουν κλασικές αποκριάτικές αμφιέσεις. Μεταξύ άλλων, υπάρχουν τίτλοι πληρωμάτων: «Ρουμπίκωνες», «Μας έφαγαν τα social media», «Mια του κλέφτη δυο του κλέφτη… σιγά μην μας πιάσετε», «Το τερματίσαμε», «Μάγοι και μονόκεροι», «Πολύχρωμοι μπελάδες», Στρουμφοχωριό», «Χίλιες και μια νύχτες», «Fortnite Valor» κ.α.

 

Υ.Γ Σαν θεατές πάντως θα προτιμούσαμε να παρέλαυναν λιγότεροι ενήλικες όπως όταν πρωτοξεκίνησε ο θεσμός, καθώς η πληθωρική παρουσία γονιών και συγγενών «καπελώνει» την παιδική εικόνα. Μήπως να υπάρχει κανονισμός για την αναλογία μικρών- μεγάλων;

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View