Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Α. Κατσανιώτης: Η ΝΔ θα δώσει στήριξη στο Δήμο της Πάτρας

Α. Κατσανιώτης: Η ΝΔ θα δώσει στήριξη στ...

Ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ θέλει να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο για το Μακεδονικό

Στην εκτίμηση ότι το κόμμα της ΝΔ θα στηρίξει συγκεκριμένη υποψηφιότητα για το Δήμο της Πάτρας, προχώρησε ο βουλευτής Αχαΐας του κόμματος Ανδρέας Κατσανιώτης, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε το μεσημέρι της Παρασκευής με τους δημοσιογράφους. Ο κ. Κατσανιώτης, απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα, ανέφερε πως η ανακοίνωση στήριξης του υποψηφίου (σ.σ. που δεν αποκάλυψε), θα γίνει μόλις ξεκαθαρίσει το κεντρικό πολιτικό σκηνικό.

Όπως ανέφερε ο βουλευτής, η απόφαση στήριξης υποψηφίου δημάρχου απαιτεί «σκέψη και στρατηγική», δεδομένου ότι η Πάτρα διαθέτει την «ιδιαιτερότητα πως έχει κομμουνιστή δήμαρχο».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η συζήτηση περιστράφηκε στην κεντρική πολιτική σκηνή και στο ζήτημα της επικείμενης κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών, μετά τη ψήφο εμπιστοσύνης που πήρε η κυβέρνηση από το κοινοβούλιο.

Ο κ. Κατσανιώτης, κληθείς να σχολιάσει την άρνηση του αρχηγού της ΝΔ να συμμετάσχει σε τηλεοπτικό διάλογο με τον πρωθυπουργό για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, ανέφερε πως το θέμα αυτό, λόγω του εθνικού του χαρακτήρα, δεν προσφέρεται για τηλεμαχία μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών. Αντιθέτως, συνέχισε, ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, για τη Συμφωνία, θα πρέπει να μιλήσουν όλοι και κυρίως οι βουλευτές. Για το λόγο αυτό ζήτησε να υπάρξει αρκετός χρόνος στη Βουλή, όταν έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών, ώστε όλοι οι βουλευτές να πάρουν θέση και να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό τη ψήφο που θα δώσουν.

Ο Αχαιός πολιτικός χαρακτήρισε ως κομβικής σημασίας το συλλαλητήριο που θα γίνει την Κυριακή στην Αθήνα, στο οποίο όπως είπε θέλει να συμμετάσχει, και ζήτησε να υπάρξουν εκλογές πριν την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, με βασικό διακύβευμα τη συμφωνία. Σε αυτή την περίπτωση και σε περίπτωση που η ΝΔ θα έρθει στην κυβέρνηση, ο κ. Κατσανιώτης δήλωσε πως η ΝΔ δεν θα προχωρήσει στην κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, ωστόσο παραδέχθηκε πως εάν κυρωθεί η συμφωνία από την παρούσα Βουλή, η επόμενη κυβέρνηση θα έχει λιγοστές δυνατότητες αλλαγών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις