Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Εμπορικός της Πάτρας καλεί τον Μητσοτάκη να αναθεωρήσει για τη Νομική Σχολή

Ο Εμπορικός της Πάτρας καλεί τον Μητσοτά...

Ο συνδικαλιστικός φορέας τάσσεται υπέρ της ίδρυσης της σχολής

O Εμπορικός Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών με ανακοίνωσή του καλεί τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη να αναθεωρήσει την αρνητική του θέση για την ίδρυση Νομικής Σχολής στην Πάτρα. Η ανακοίνωση των Εμπόρων έχει ως εξής:

«O Εμπορικός Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών είχε εκφράσει την χαρά και την ικανοποίηση του για  την ίδρυση Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πατρών όπως είχε εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο 9ο Περιφερειακό Συνέδριο Δυτικής Ελλάδας  και ανακοίνωσε επίσημα η Πρύτανις κα Βενετσάνα Κυριαζοπούλου κατά τη διάρκεια εκδήλωσης με αφορμή την επέτειο εορτασμού των 54 χρόνων από την ίδρυση του Πανεπιστημίου στις 30/11/2018.

Η ίδρυση του Πανεπιστημίου Πατρών  αποτέλεσε κατάκτηση της πόλης και όσων πίστεψαν στο εγχείρημα Καθοριστική  για την δημιουργία του υπήρξε η δυναμική και πρωτοπόρα δράση και του ΕΕΣΠ και του αείμνηστου τότε Προέδρου του Ανδρέα Χ. Παπανδρέου.  Πάγιο αίτημα της πόλης και των φορέων της ήταν και η δημιουργία Νομικής Σχολής ούτως ώστε το Πανεπιστήμιο Πατρών να ολοκληρωθεί και να συμβάλει στην πρόοδο και ανάπτυξη  της πόλης μέσα από μια σχέση αποδοτικής συνεργασίας.

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την αντίθεση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κου Μητσοτάκη στην ίδρυση της Νομικής Σχολής στην Πάτρα, καθώς και την πρόθεσή του να ακυρώσει την απόφαση ίδρυσης της Σχολής.

Η επιχειρηματολογία για την διασφάλιση του εργασιακού μέλλοντος των αποφοίτων δεν ευσταθεί καθώς έχει ανακοινωθεί ότι ο συνολικός αριθμός των εισακτέων δεν θα μεταβληθεί. Το Ακαδημαϊκό επίσης έργο θα αναβαθμιστεί και στις υπόλοιπες Νομικές Σχολές καθώς θα φοιτούν λιγότεροι φοιτητές σ΄ αυτές με καλύτερη αναλογία διδασκόντων φοιτητών. Ακόμη θα υπάρξει προσέλκυση νέου υψηλού επιστημονικού δυναμικού  που αυτήν την στιγμή προσφέρει τις υπηρεσίες του στο εξωτερικό.

Για τους παραπάνω λόγους καλούμε τον κύριο Μητσοτάκη να αναθεωρήσει τις απόψεις του προς όφελος της πόλης και της Ανώτατης Δημόσιας Εκπαίδευσης.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις