Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΟΝ «ΚΑΡΥΘΡΑΥΣΤΗ» ΤΗΣ DISNEY KAI ΠΛΑΙ ΣΤΗΝ ΚΙΡΑ ΝΑΙΤΛΙ ΜΑΣ ΜΑΓΕΨΕ Η ΔΙΑΣΗΜΗ ΜΠΑΛΑΡΙΝΑ ΜΙΣΤΥ ΚΟΠΛΑΝΤ

ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΟΝ «ΚΑΡΥΘΡΑΥΣΤΗ» ΤΗΣ DISNEY KAI...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Παραμυθένια φαντασία και κλασικό μπαλέτο

Aν έχετε κορίτσια- παιδιά, ανίψια, εγγόνια, βαφτιστήρια- συνοδέψτε τα στη νέα, παραμυθένια ταινία της Disney «Ο Καρυοθραύστης και τα τέσσερα βασίλεια» καθώς συνδυάζει το χολιγουντιανό πλούτο κοστουμιών και σκηνικών, με την παρουσία διάσημων σταρ αλλά και τον κόσμο του κλασικού μπαλέτου: Αιφνιδιαστήκαμε την περασμένη Κυριακή το απόγευμα στα Odeon ανακαλύπτοντας στην οθόνη τη διάσημη μπαλαρίνα Μίστυ Κόπλαντ, κορυφαία του American Ballet Theatre.

 

 

Πραγματικά χορταστικό σε εικόνες, το φιλμ έχει μια αίσθηση «Αλίκης στη χώρα των θαυμάτων» και «Χρονικού της Νάρνια». Επιβλητικά λονδρέζικα σαλόνια και σάλες χορού εποχής, μαγευτικά χριστουγεννιάτικα στολίδια  και βικτοριανή χάρη σμίγουν με ένα παράλληλο φανταστικό σύμπαν γεμάτο μυθικές πληθωρικές αμφιέσεις, συναρπαστικούς πύργους και εφέ. Εννοείται η μορφή της βρετανίδας σούπερ σταρ Κίρα Νάιτλι ως «Sugar Plum Fairy» με λιλά φρου φρου τουαλέτα, νάζι καρικατούρας και κόμμωση «μαλλί της γριάς» δεσπόζει στυλιστικά και σου «μένει». Πολύ γλυκιά και εκφραστική η κεντρική  ηρωίδα Κλάρα, μια έφηβη πληγωμένη από το θάνατο της μητέρας της αλλά με παράτολμη φύση και εφευρετικό μυαλό. Την υποδύεται η 18χρονη καλιφορνέζα Μακένζι Φόι (γνωστή από τις ταινίες φαντασίας Towlight Saga και Interstellar). Τον εκκεντρικό κροίσο παππού της ενσαρκώνει ο βραβευμένος βετεράνος ηθοποιός Μόργκαν Φρίμαν.

Στο ταξίδι της Κλάρα στα βασίλεια των ζαχαρωτών, του χιονιού και των λουλουδιών αλλά και στην κατεστραμμένη και απειλητική γη των παιχνιδιών υπάρχουν σκηνές που ενδεχομένως τρομάξουν τα πολύ μικρά παιδιά (τέρας με ποντίκια, σκοτάδια και χώμα που υποχωρεί κ.α.). Εδώ συναντάμε και την …παρεξηγημένη grand dame του σινεμά Ελεν Μίρεν στο ρόλο- έκπληξη της κόκκινης βασίλισσας, η οποία από εχθρός γίνεται σύμμαχος της Κλάρα. Προς το τέλος και πάντα με υπόκρουση τις αγαπημένες μελωδίες του Τσαικόβσκι εμφανίζονται τα σύγχρονα είδωλα του χορού Μίστυ Κόπλαντ και Σεργκέι Πολούνιν, οι οποίοι χορεύουν πριν και μετά το φινάλε της ιστορίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View