Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

LIVE η ομιλία του Πρωθυπουργού στην Ολομέλεια της Βουλής για τη συνταγματική αναθεώρηση

LIVE η ομιλία του Πρωθυπουργού στην Ολομ...

Σε εξέλιξη η πρώτη συνεδρίαση

Σε εξέλιξη αυτή την ώρα η ομιλία του Πρωθυπουργού

 

Αναφερόμενος στους διακριτούς ρόλους εκκλησίας - πολιτείας είπε:

Πρέπει να διαμορφώσουμε όρους και προϋποθέσεις για να διακριθούν οι ρόλοι κράτους & Εκκλησίας

 

Ούτε η Εκκλησία ούτε η Πολιτεία επιθυμούν τον εναγκαλισμό τους εντος ενός θεσμικού πλαισίου που δημιουργεί συγχύσεις. Το κράτος δεν θρησκεύει αλλά αποτελεί τον εγγυητή της θρησκευτικών ελευθερίας των πολιτών του.

Με τις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών διεξάγεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, η πρώτη συνεδρίαση της κορυφαίας κοινοβουλευτικής διαδικασίας για την Αναθεώρηση του Συντάγματος.

Σύμφωνα με την απόφαση τις Διάσκεψης των Προέδρων θα ανοίξει κατάλογος συνολικά 15 ομιλητών, αναλόγως με την κοινοβουλευτική δύναμη του κάθε κόμματος, οι οποίες και θα ολοκληρωθούν σε έναν κύκλο χωρίς δικαίωμα δευτερολογίας. Στη συζήτηση, αναμένεται, μετά το μεσημέρι, να παρέμβουν οι πολιτικοί αρχηγοί.

Η Ολομέλεια, θα ορίσει την προθεσμία για την υποβολή της έκθεσης της Ειδικής Επιτροπής για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, η οποία απαρτίζεται από 46 μέλη και θα επεξεργαστεί τις προτάσεις των κομμάτων.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, θα διεξαχθεί ψηφοφορία για τη λήψη της απόφασης με την οποία θα καθορίζεται η ημερομηνία κατάθεσης της Έκθεσης της Επιτροπής στην Ολομέλεια. Ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, έχει ήδη προϊδεάσει ότι η Επιτροπή για την Αναθεώρηση του Συντάγματος θα πρέπει να ολοκληρώσει τις εργασίες της εντός δύο μηνών, προκειμένου, με τις προβλεπόμενες δύο ψηφοφορίες στην Ολομέλεια, να "πέσει" η αυλαία το αργότερο μέχρι τέλη Φεβρουαρίου.

Το πρωί της Πέμπτης, η Επιτροπή για την Αναθεώρηση του Συντάγματος συνεδριάζει ώστε να εκλέξει το προεδρείο της και άμεσα αναμένεται να ξεκινήσει τις εργασίες της.

 

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις