Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ημερίδα για τη «Θεραπευτική σημασία της μουσικής στη ζωή μας», σήμερα στο Σαραβάλι

Ημερίδα για τη «Θεραπευτική σημασία της ...

Και συναυλία από το μουσικό σύνολο: “Rempet motiv”, με ελεύθερη είσοδο

Ημερίδα για τη «Θεραπευτική σημασία της μουσικής στη ζωή μας» διοργανώνουν το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου στην Πάτρα, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος με τον Ιστορικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Σαραβαλίου.

Η μουσική αποτελεί μια παγκόσμια γλώσσα, όμως η αξία της δεν περιορίζεται απλώς στην ευχαρίστηση που προσφέρει όταν την ακούς. Η δύναμη της μουσικής είναι μεγάλη και αυτό αποδείχθηκε σε πολλά επιστημονικά ευρήματα κλάδων, όπως η νευροεπιστήμη, η φιλοσοφία, η ειδική αγωγή, η μουσικοθεραπεία.

Η εκδήλωση η οποία θα περιλαμβάνει και μουσικό πρόγραμμα, θα φιλοξενηθεί στο Ιστορικό Κάστρο του Σαραβαλίου. Η δράση θα έχει εισηγητές τις κ. Μπακομήτρου Φλωρεντία, Κλινική Ψυχολόγο-Ψυχοθεραπεύτρια, Γ.Ν. Νίκαιας "Αγ. Παντελεήμων", συνεργάτης Πανεπιστημίου Αθηνών & την κ. Βικάτου Μέλπω, Μ.Α στη Χορωδιακή Εκπαίδευση Πανεπιστήμιο Surrey, Roehamton London, Καθηγήτρια Μουσικής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Καλλιτεχνική Διευθύντρια –Υπεύθυνη Χορωδίας ΑΝΤΗΧΩ.

Θα ακολουθήσει live συναυλία από το 7/μελές μουσικό σύνολο: “Rempet motiv”. H ημερίδα θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το θεραπευτικό και παιδαγωγικό κέντρο «Μέριμνα» Πατρών και την ευγενική συμπαράσταση του ΕΑΠ (Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο). Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις