Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Προφυλακίστηκαν 16 μέλη της σπείρας που διακινούσε ναρκωτικά στην Αιτωλοακαρνανία

Προφυλακίστηκαν 16 μέλη της σπείρας που ...

Σε 11 μέλη επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι

Δεκαέξι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην πολυπληθή σπείρα που διακινούσε ναρκωτικά στην Αιτωλοακαρνανία, κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά τις απολογίες τους ενώπιων της Δικαιοσύνης. Επίσης, αποφασίστηκε η επιβολή περιοριστικών όρων σε άλλους 11 κατηγορούμενους.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η εγκληματική οργάνωση διακινούσε ναρκωτικά σε εκατό τουλάχιστον χρήστες, ενώ αγοραπωλησίες είχαν πραγματοποιηθεί και μέσα σε σχολικά συγκροτήματα.

Οι κατηγορούμενοι είκοσι επτά από τα είκοσι οκτώ μέλη της εγκληματικής οργάνωσης συνελήφθησαν, από τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν δυνάμει ενταλμάτων σύλληψης της Ανακρίτριας Αγρινίου, αλλά και σε οργανωμένες αστυνομικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο του αυτοφώρου, στο Αγρίνιο, στην Αθήνα, στην Κεφαλλονιά και στο Διδυμότειχο.

Υπενθυμίζεται ότι, στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται και τα τέσσερα αρχηγικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και ανήλικοι, οι οποίοι είχαν στρατολογηθεί από τους αρχηγούς, προκειμένου να διακινούν ναρκωτικά σε συνομηλίκους τους.

Οι δράστες είχαν διακινήσει από τον Νοέμβριο του έτους 2017, τουλάχιστον ένα κιλό κοκαΐνη και πενήντα κιλά κάνναβη, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος, το οποίο ξεπερνά τις 500.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις