Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εξάωρη αυτοψία εισαγγελέων στο Μάτι – Πού στρέφονται οι έρευνες για την απόδοση ευθυνών

Εξάωρη αυτοψία εισαγγελέων στο Μάτι – Πο...

Οι εισαγγελείς ζήτησαν άρση του τηλεφωνικού απορρήτου

Αυτοψία πραγματοποίησαν την Παρασκευή η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλίας Ζαγοραίος, που εποπτεύει και μετέχει στις έρευνες για τις πληγείσες περιοχές στο Μάτι από τις φονικές πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου. Η αυτοψία κράτησε περίπου έξι ώρες.

Όσον αφορά στην εισαγγελική έρευνα, δεν περιορίζεται στα αίτια της φωτιάς και στις πολεοδομικές παραβάσεις, αλλά στρέφεται και στην αναζήτηση ευθυνών σε κρατικούς και αυτοδιοικητικούς παράγοντες που ενεπλάκησαν με πράξεις, αλλά κυρίως με παραλείψεις, στα τραγικά γεγονότα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να έχουν διαβιβαστεί στην Εισαγγελία οι επικοινωνίες που έχουν καταγράφει μεταξύ των εμπλεκομένων πριν και μετά την καταστροφή προκειμένου να τεθούν υπόψη του ανεξάρτητου πραγματογνώμονα που συντρέχει τους εισαγγελικούς λειτουργούς στην έρευνα.

Στους 91 έφτασαν οι νεκροί από τη φονική πυρκαγιά

Γυναίκα εγκαυματίας 95 ετών, που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Θριασίου Νοσοκομείου, κατέληξε ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων της πυρκαγιάς στο Μάτι σε 91. Ακόμη, 36 εγκαυματίες νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αττικής, εκ των οποίων οι 6 διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ.

παιδί εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» σε καλή κατάσταση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις