Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TRAVEL

/

Hot καλοκαίρι στην Πολωνία

Hot καλοκαίρι στην Πολωνία

11 ημέρες οδικώς με τελικό προορισμό την Πολωνία

Βιελίτσκα – Άουσβιτς –Βαρσοβία - Μπρατισλάβα
– Βελιγράδι – Σκόπια - Αθήνα

Αναχωρήσεις : 03, 10, 17 και 24 Αυγούστου

1η μέρα: Αθήνα - Νις
Πρωινή αναχώρηση από την Αθήνα για Νις. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και γνωριμία με την πόλη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα: Νις - Βουδαπέστη
Αναχωρούμε για τη «βασίλισσα του Δούναβη», τη Βουδαπέστη. Άφιξη αργά το απόγευμα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη βόλτα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η μέρα: Βουδαπέστη - Κρακοβία
Πρόγευμα και σύντομη πανοραμική ξενάγηση. Θα επισκεφθούμε τη μεγάλη Πλατεία των Ηρώων, τη λεωφόρο Αντράσι, την Όπερα και το Κοινοβούλιο. Θα κινηθούμε κατά μήκος του Δούναβη, όπου θα θαυμάσουμε τις όμορφες γέφυρες και το Νησί της Μαργαρίτας. Έπειτα, θα περάσουμε στην πλευρά της Βούδας για να επισκεφθούμε τον Πύργο των Ψαράδων και τον Λόφο του Γκέλερτ. Αναχωρούμε για την Κρακοβία. Άφιξη το βράδυ στην Κρακοβία, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η μέρα: Κρακοβία - Άλατωρυχεία Βιελίτσκα
Ξεκινάμε ξενάγηση στην Κρακοβία. Θα δούμε το εντυπωσιακό Βασιλικό Κάστρο στο λόφο Βάβελ, τον Καθεδρικό Ναό, το πανεπιστήμιο Γιαγκελονιάν κ.ά. Το μεσημέρι θα επισκεφθούμε τα μοναδικά στο είδος τους αλατωρυχεία στην περιοχή Βιελίτσκα. Οι υπόγειες στοές με τις σκαλιστές εκκλησίες πάνω στο αλάτι, μικρές φωσφορίζουσες λίμνες και τα ξύλινα υποστυλώματα των στοών είναι αληθινά καλλιτεχνήματα μαραγκών της παλιάς εποχής. Επιστροφή στην Κρακοβία και απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η μέρα: Κρακοβία - Αουσβιτς - Βρότσλαβ
Έχοντας αξιοποιήσει την παραμονή μας στην Κρακοβία, αφήνουμε σήμερα την Νότια Πολωνία και κατευθυνόμαστε στο μουσειακό χώρο Άουσβιτς/ Μπιρκενάου, από τα μεγαλύτερα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί, όπου βρήκαν τραγικό θάνατο πάνω από 2 εκ. άτομα κατά την διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Συνεχιζοντας κατευθυνόμαστε στη δυτική πλευρά της χώρας, στη περιοχή της Σιλεσίας και στη πρωτεύουσα της το Βρόσλαβ. Αφιξη στο ξενοδοχείο μας στο Βρόσλαβ και βραδινός περίπατος στο κέντρο της πόλης με την πανέμορφη πλατεία.

6η μέρα: Βρότσλαβ - Βαρσοβία
Χτισμένη στις όχθες του ποταμού Όντερ στη δυτική Πολωνία το Βρότσλαβ είναι μια πόλη βγαλμένη από τα παραμύθια. Τα μεγάλα πάρκα, τα γοτθικά πολύχρωμα κτίρια και τα κομψά αρχοντικά υπόσχονται ένα μαγευτικό ταξίδι, στην τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας και πρωτεύουσα της διοικητικής περιφέρειας της Κάτω Σιλεσίας. Το 2016 ορίστηκε πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης ενώ φέτος θα υποδεχθεί τη Διεθνή Ένωση Παγκόσμιων Αθλημάτων (IWGA). Θα περιπλανηθούμε στη κεντρική πλατεία Rynek, τη δεύτερη μεγαλύτερη της χώρας και να πάρει μια πρώτη γεύση της γραφικής πόλης. Θα δούμε  το παλιό δημαρχείο και την εκκλησία της Αγίας Βασιλικής από όπου έχουμε τη δυνατότητα να θαυμάσουμε τη θέα από το παρατηρητήριο του πύργου της. Το νησί του καθεδρικού ή Ostrów Tumski είναι το παλαιότερο τμήμα της πόλης και ο καθεδρικός του χρονολογείται από τα μέσα του 10ου αιώνα.

Αμέσως μετά αναχωρούμε για τη Βαρσοβία όπου φθάνουμε αργά το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

7η μέρα: Βαρσοβία
Η ιστορική πόλη της Βαρσοβίας περιβάλλεται από παλιές οχυρώσεις, βρίσκεται στον κατάλογο της πανανθρώπινης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO και αποτελεί τον σημαντικότερο πόλο έλξης για τους συντηρητές μνημείων ανά τον κόσμο. Στην πρωινή ξενάγηση θα δούμε μεταξύ άλλων την κεντρική πλατεία της Αγοράς, το Βασιλικό Ανάκτορο, πολύ καλό δείγμα μπαρόκ αρχιτεκτονικής, που τώρα λειτουργεί σαν Μουσείο και έδρα της Βουλής Seim, το παλάτι και την πλατεία του Κάστρου Plac Zamkowy, από τα λίγα σημεία που σώθηκαν από τη ναζιστική λαίλαπα, το μνημειώδες Παλάτι Πολιτισμού και Επιστήμης, δώρο του Στάλιν στη Βαρσοβία, το Μεγάλο Θέατρο Βιέλκι, που στεγάζει την όπερα και το μπαλέτο, το μπαρόκ παλάτι Κρασίνσκι, που θεωρείται από τα ομορφότερα κτίρια της πόλης, τους Βασιλικούς Κήπους, και το Εβραϊκό Γκέτο, το σπίτι της Μαρίας Κοζλόφκα Κιουρί, που τιμήθηκε με Νόμπελ, το άγαλμα του Φρεντερίκ Σοπέν, που στολίζει τους κήπους του ανακτόρου Λαζιένσκι. Το απόγευμα ελεύθερο στη διάθεση σας.

8η μέρα: Βαρσοβία - Μπρατισλάβα
Αφήνουμε την Πολωνία για τη γειτονική Σλοβακία. Θα δούμε τον Καθεδρικό του Αγίου Μαρτίνου, το κάστρο της Μπρατισλάβας, την παλιά πόλη, το κάστρο του Devin, το Εθνικό Μουσείο και το Εθνικό Θέατρο κ.ά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος. Δείπνο και διανυκτέρευση.

9η μέρα: Μπρατισλάβα - Βελιγράδι
Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το «must» των Βαλκανίων, το πανέμορφο Βελιγράδι, με το φρούριο Kalemegdan να δεσπόζει πάνω από τη συμβολή των ποταμών Δούναβη και Σάβα - μία από τις πιο φωτογραφημένες πόλεις στον κόσμο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας νωρίς το βραδάκι και χρόνος ελεύθερος για περίπατο στην πόλη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

10η μέρα: Βελιγράδι (ξενάγηση) - Σκόπια
Σύντομη ξενάγηση στην παλιά πόλη. Ο πεζόδρομος Κνεζ Μιχαήλοβα, η Λυρική Σκηνή, η Βουλή, τα παλιά Ανάκτορα, ο ναός του Αγίου Σάββα είναι μερικά απ’ αυτά που θα δούμε. Αναχώρηση για τα Σκόπια. Μετά την περιήγησή μας στην πόλη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

11η μέρα: Σκόπια - Αθήνα
Αναχώρηση νωρίς το πρωί για την Αθήνα, με ενδιάμεσες στάσεις.

 

Κόστος κατ’ άτομο

Early Booking

2κλινο

1κλινο

Παιδί*

 

675€

695€

+225€

595€

 

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις όπως στο πρόγραμμαμε πολυτελές πούλμαν της εταιρείας Panolympia
  • 10 διανυκτερεύσεις (1 νύχτα Νις, 1 Βουδαπέστη, 2 Κρακοβία, 1 Βρότσλαβ, 2 Βαρσοβία, 1 Μπρατισλάβα, 1 Βελιγράδι & 1Σκόπια σε ξενοδοχεία 3* ή4*)
  • Ημιδιατροφή καθημερινά (πρωινό και βραδινό)
  • Έμπειρος συνοδός/αρχηγός του γραφείου μας
  • Τοπικός ξεναγός στο Βελιγράδι, στη Βουδαπέστη,στη Κρακοβία και στη Βαρσοβία
  • Κόστος εισιτηρίων, τοπικών ξεναγών στο Άουσβιτς και στα αλατωρυχεία
  • Ασφάλεια αστικής & ταξιδιωτικής ευθύνης μέχρι 75 ετών.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Ότι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα
  • Δημοτικοί φόροι πόλεων πληρωτέοι επιτόπου στο ξενοδοχείο
  • Checkpoint € 20
  • Είσοδοι σε μουσεία,αξιοθέατα
  • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα

Info: Fastravel by Keramidas
Όθωνος Αμαλίας 12A, Πάτρα
Tηλέφωνο: 2610 622500
http://www.fastravel.gr

E-mail: [email protected]

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life