Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

MONOPOLI.GR ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΔΙΠΟΔΑ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΤΣΑΚΙΡΗ ΚΑΙ TOY ΔΗΠΕΘΕ ΠΑΤΡΑΣ: «ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΧΗ»

MONOPOLI.GR ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΔΙΠΟΔΑ ΤΟΥ  ΣΤΑΥΡΟ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Τι διαβάσαμε για τον «Οιδίπους»

«Υπερβολικά φιλόδοξο» αποκαλεί το σκηνικό εγχείρημα της ένωσης τραγωδιών από το Σταύρο Τσακίρη ο ιστότοπος monopoli.gr στην κριτική για τον «Οιδίπους» του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας που έκανε πρεμιέρα στο Αρχαίο Ωδείο και θα περιοδεύει ως τα μέσα Σεπτεμβρίου. «Κάθε επιλογή δικαιώνεται από την επιτυχία του αποτελέσματος και, δυστυχώς, εδώ το αποτέλεσμα ήταν τουλάχιστον προβληματικό» αναφέρει το δημοσίευμα.




Μεταξύ άλλων η κριτική υπογραμμίζει πως στα διάφορα αρχαία δράματα οι χαρακτήρες των ίδιων ηρώων εξελίσσονται έτσι ώστε να μην μπορούν να «δεθούν» σε ένα θέαμα. Επιπλέον υπογραμμίζεται η ετερόκλητη ερμηνευτική οδός των ηθοποιών και η εξαιρετική μουσική, όπως άλλωστε επισημάναμε και στο thebest. Διαβάζουμε: «Αν η παράσταση προέκυπτε μέσα από δουλειά ενός ensemble, όπου η επικοινωνία σκηνοθέτη και ηθοποιών είναι δεδομένη και αποδοτική, οι δραματουργικές ατέλειες να ξεπερνιόνταν. Αλλά με τόσο διαφορετικούς ηθοποιούς ως προς την πορεία, την εμπειρία και τις υποκριτικές δυνατότητές τους, το αποτέλεσμα έδινε την εντύπωση μιας παράστασης χωρίς συνοχή, με θίασο που δεν είχε ενθουσιασμό – σα να μην πίστευε στην υπόθεση που καλούνταν να υπερασπίσει. Η ωραία μουσική του Μίνου Μάτσα λειτουργούσε από μόνη της, ερήμην της προβληματικής δραματουργίας».


«Κατά τ’ άλλα, ιδέες σαν αυτές που διατυπώνει ο σκηνοθέτης περί της σχέσης Μύθου και Ιστορίας, έχουν ενδιαφέρον για την μελέτη των τραγωδιών, για την αποκωδικοποίησή τους, αλλά όχι ως αφετηρία για μία σύγχρονη παράσταση».




 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View