Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Βγαίνει η προκήρυξη για τις πρώην αποθήκες του ΑΣΟ – Στην «Π-Π» οι καρναβαλιστές

Πάτρα: Βγαίνει η προκήρυξη για τις πρώην...
Βγενόπουλος Φάνης

Δρομολογούνται οι διαδικασίες για τη δημιουργία πολιτιστικού κέντρου στις νότιες συνοικίες της πόλης

Ένα ακόμη βήμα για τη δημιουργία ενός σύγχρονου αθλητικού και πολιτιστικού κέντρου στις πρώην αποθήκες του ΑΣΟ, έγινε από το Δήμο Πατρέων με τη διακήρυξης δημοπρασίας του έργου, η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου. Παράλληλα, προχωρούν οι διαδικασίες για τη μεταστέγαση των καρναβαλικών εργαστηρίων από τον ΑΣΟ σε κτίριο των πρώην βιομηχανικών εγκαταστάσεων της «Πειραϊκής – Πατραϊκής».

Σύμφωνα, λοιπόν, με την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής η οποία δημοσιεύθηκε στη «Διαύγεια», υπογράφηκε το σχετικό τεύχος δημοπράτησης του έργου: «Μετατροπή εγκαταστάσεων ΑΣΟ σε εκθεσιακό χώρο».

Η επιλογή του αναδόχου θα γίνει σύμφωνα με την «ανοικτή διαδικασία» με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά με βάση την τιμή.

Να σημειωθεί ότι η συνολική δαπάνη του έργου, σύμφωνα με τη μελέτη της Διεύθυνσης Αρχιτεκτονικού Έργου, είναι 7.900.000,00 ευρώ εκ ετων οποίων τα 6.370.967,74 ευρώ για εργασίες και τα 1.529.032,2 6ευρώ  για Φ.Π.Α.  Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στο thebest.gr, ο αντιδήμαρχος Έργων Χρήστος Κορδάς, η δημιουργία του πολιτιστικού και αθλητικού κέντρου στις πρώην αποθήκες του ΑΣΟ, αποτελεί προτεραιότητα για τη δημοτική Αρχή, η οποία δρομολογεί όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες για την υλοποίησή του.

Στο μεταξύ, δρομολογούνται και οι διαδικασίες για τη μεταφορά των εργαστηρίων των καρναβαλιστών από τις πρώην αποθήκες του ΑΣΟ. Όπως πληροφορείται το thebest.gr, o Καρναβαλικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων, σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ., αποφάσισε να υποβάλλει επίσημο αίτημα προς τον Οργανισμό Λιμένος, για την ενοικίαση ενός χώρου1.000 τ.μ. στις παλιές βιομηχανικές εγκαταστάσεις της Πειραϊκής Πατραϊκής, προκειμένου να μεταφερθούν εκεί τα πληρώματα.

Από πλευράς του ΟΛΠΑ, όπως πληροφορείται το thebest.gr, υπάρχει θετική αντιμετώπιση για την αξιοποίηση του χώρου από τους καρναβαλιστές.

Βέβαια, ακόμη και η λύση της «Π-Π», όπως εξηγούσαν από τον ΟΛΠΑ, θα έχει προσωρινό χαρακτήρα, ενός ή δύο ετών, καθώς, αφενός για την αξιοποίηση του πρώην βιομηχανικού ακινήτου με τη δημιουργία Εμπορευματικού Κέντρου, αφετέρου ήδη έχει δρομολογηθεί, από το Επιμελητήριο Αχαΐας και τον Δήμο Πατρέων, η ανάπλαση των Παλαιών Σφαγείων για τη δημιουργία Καρναβαλικού Πάρκου, όπου θα μπορούσε εκεί να στεγαστεί το καρναβαλικό εργαστήριο.

Υπενθυμίζεται ότι στις αποθήκες ΑΣΟ, μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας και φορέα υλοποίησης το Δήμο, θα δημιουργηθεί ένα σύγχρονο αθλητικό και πολιτιστικό κέντρο, το οποίο θα αναβαθμίσει τις Νότιες Συνοικίες της Πάτρας.

Σύμφωνα με την μελέτη του έργου το πολιτιστικό στο χώρο θα λειτουργήσουν, θέατρο 400 περίπου θέσεων, κινηματογράφος, διαδικτυακή βιβλιοθήκη με αίθουσα υπολογιστών, χώρος εκθέσεων και  κλειστό γήπεδο μπάσκετ, βόλεϊ και χάντμπολ.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις