Σχολιασμός των σημερινών θεμάτων των Πανελλαδικών από την "Επιλογή Γνώσης"

Αγορά

Δείτε τι μας είπαν οι υπεύθυνοι καθηγητές

13/06/2018 12:30

Μοιραστείτε το άρθρο:


Σχολιασμός των σημερινών θεμάτων των Πανελλαδικών από την "Επιλογή Γνώσης" Δείτε τι μας είπαν οι υπεύθυνοι καθηγητές
 

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ  ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ:

Υψηλών απαιτήσεων θέματα  στην Ιστορία Προσανατολισμού λόγω της μεγάλης έκτασης των απαντήσεών τους. Ετέθησαν ερωτήσεις που καλύπτουν το εύρος της ύλης και των τεσσάρων κεφαλαίων του σχολικού βιβλίου, γεγονός που μαρτυρεί πως το επιλεκτικό διάβασμα είναι πλήρως απαγορευτικό.

Ωστόσο, αν και το Θέμα Γ1 και Δ1 εμπεριείχαν τα παραθέματα που ήταν κατατοπιστικά ως προς την εύρεση των αντίστοιχων μαθημάτων απ΄όπου όφειλαν οι μαθητές να αντλήσουν την απάντηση, το μέγεθος της τελευταίας ήταν πραγματικά εξαντλητικό για τους μαθητές.

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Πηνελόπη Λαμπούση

 

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ:

Τα σημερινά θέματα Φυσικής καλύπτουν όλο το φάσμα της εξεταστέας ύλης.

  • Τα θέματα Α και Β δε θα δημιουργήσουν ιδιαίτερα προβλήματα στους μαθητές. Μάλιστα, το Β2 υπάρχει ως άσκηση στο σχολικό βιβλίο.
  • Το θέμα Γ μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια μάλλον βατή άσκηση. Αν ο μαθητής την αντιμετωπίσει με προσοχή θα μπορέσει να τη λύσει.
  • Το θέμα Δ παρουσιάζει αυξημένο επίπεδο δυσκολίας και είναι σίγουρο ότι θα προβληματίσει περισσότερο από τα υπόλοιπα θέματα, ακόμα και τον καλά προετοιμασμένο μαθητή ( ιδιαίτερα το Δ2).

Συνολικά, τα φετινά θέματα κρίνονται, συνολικά , ως ελαφρώς δυσκολότερα από τα περυσινά.

Υπεύθυνος καθηγητής : Παντελής Μαυρίδης

 

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΑΕΠΠ:

Σε γενικές γραμμές όλα τα Θέματα ήταν βατά και μεσαίας δυσκολίας. Κατανοητά και κυρίως σαφή.

Ειδικότερα τα θέματα Α και Β  είναι αρκετά εύκολα, χωρίς παγίδες ή προβληματικές διατυπώσεις

και οι μαθητές δεν πρέπει να δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα. ( Βέβαια, υπάρχει ένσταση για την εκφώνηση του Α4 που πιθανόν να μπέρδεψε αρκετούς μαθητές για το  τι θα πρέπει τελικά να κάνουν).

Το θέμα Γ επίσης βατό παρόμοιο με το Θέμα Γ του 2015, συνεπώς θέμα που έχει δουλευτεί.

Το Θέμα Δ ήταν αναμενόμενο  και δεδομένου ότι συνήθως έχει πολύ μεγαλύτερη δυσκολία από τα υπόλοιπα, αυτή

τη φορά ήταν αρκετά κοντά σε βαθμό δυσκολίας με το Θέμα Γ.

Εν κατακλείδι,

θεωρώ ότι ένας σωστά προετοιμασμένος μαθητής με τέτοια θέματα μπορεί να γράψει πάρα πολύ καλά.

Υπεύθυνος καθηγητής: Ιωάννης Σκλαβούνος

 

Το thebest.gr δεν υιοθετεί κατ' ανάγκην, τα σχόλια των αναγνωστών και σε περιπτώσεις υβριστικών, χυδαίων και ανακριβών πληροφοριών θα τα διαγράφει.

Δημοσιεύτηκε: 13/06/2018 12:30

Τυπώθηκε: 18/10/2018 10:52

Από: www.thebest.gr/news/index/viewStory/490054

thebest.gr © 2018


Ξένες γλώσσες και εργαστήρια STEM - Ρομποτικής... τα εφόδια του μέλλοντος!Τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Κουτσαντώνη και το Εκπαιδευτικό Κέντρο STEM&ARTS ξεκίνησαν πρόσφατα τη συνεργασία τους Ξένες γλώσσες και εργαστήρια STEM - Ρομποτικής... τα εφόδια του μέλλοντος!

Τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Κουτσαντώνη και το Εκπαιδευτικό Κέντρο STEM&ARTS ξεκίνησαν πρόσφατα τη συνεργασία τους

κλείσιμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 32 ετών ο Γιώργος Ντούμας – Αφήνει δυο παιδιά Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 32 ετών ο Γιώργος Ντούμας – Αφήνει δυο παιδιά
Πάστα ποντικάκι και γάλα με φρυγανιές μέλι - βούτυρο! Τρία ζαχαροπλαστεία της Πάτρας που συνεχίζουν την συνταγή της παιδικής μας ηλικίας - ΦΩΤΟ Πάστα ποντικάκι και γάλα με φρυγανιές μέλι - βούτυρο! Τρία ζαχαροπλαστεία της Πάτρας που συνεχίζουν την συνταγή της παιδικής μας ηλικίας - ΦΩΤΟ
Η μεταμόρφωση της Έλενας Χριστοπούλου! Από το διαζύγιο με τον Καλλίτση... μέχρι το Next Top model Η μεταμόρφωση της Έλενας Χριστοπούλου! Από το διαζύγιο με τον Καλλίτση... μέχρι το Next Top model
Η ανθρώπινη ιστορία πίσω από δύο κλήσεις...σε αστυνομία και ΕΚΑΒ - Ο ταλαιπωρημένος και ρακένδυτος άνδρας που περιφέρεται στο κέντρο της Πάτρας Η ανθρώπινη ιστορία πίσω από δύο κλήσεις...σε αστυνομία και ΕΚΑΒ - Ο ταλαιπωρημένος και ρακένδυτος άνδρας που περιφέρεται στο κέντρο της Πάτρας
Συγκλόνισε η Ναυπάκτια φοιτήτρια που έμεινε ανάπηρη σε τροχαίο στην Κηφισίας - ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ Συγκλόνισε η Ναυπάκτια φοιτήτρια που έμεινε ανάπηρη σε τροχαίο στην Κηφισίας - ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ
Αυτοί οι δρόμοι της Πάτρας εντάσσονται στο Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου-"Έρχονται" αναπλάσεις προσόψεων των καταστημάτων κι εγκαταστάσεις "έξυπνης πόλης" Αυτοί οι δρόμοι της Πάτρας εντάσσονται στο Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου-"Έρχονται" αναπλάσεις προσόψεων των καταστημάτων κι εγκαταστάσεις "έξυπνης πόλης"
Καλύφθηκε με χρώμα ένα από τα πρώτα γκράφιτι της Πάτρας - Ήταν στο 2ο Γυμνάσιο - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ Καλύφθηκε με χρώμα ένα από τα πρώτα γκράφιτι της Πάτρας - Ήταν στο 2ο Γυμνάσιο - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ
Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018 Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018
Νέες εξελίξεις στην υπόθεση Λαγούδη: "Η μαμά ήταν πολύ στεναχωρημένη" Νέες εξελίξεις στην υπόθεση Λαγούδη: "Η μαμά ήταν πολύ στεναχωρημένη"
Η συνάντηση της Μαρίας Μπακοδήμου με τον πρώην σύζυγό της σε τηλεοπτικό πλατό και η... διατροφή! Η συνάντηση της Μαρίας Μπακοδήμου με τον πρώην σύζυγό της σε τηλεοπτικό πλατό και η... διατροφή!