Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η "εκκένωση" της παραλιακής της Πάτρας από τους μετανάστες "ακυρώνει" αποσπάσεις και μεταθέσεις λιμενικών

Η "εκκένωση" της παραλιακής τη...

Έρχεται στην Πάτρα και ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής

Σε ρυθμούς εκκένωσης των άτυπων καταυλισμών που έχουν δημιουργηθεί στα εγκαταλειμένα εργοστάσια της ΑΒΕΞ, του Λαδόπουλου και αλλού στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας κινούνται Λιμενικό , Αστυνομία, Υπουργεία κι Αυτοδιοίκηση. Κι αυτό δεν αποδεικνύεται μόνο από τις αλλεπάλληλες συσκέψεις τις τελευταίες ημέρες, μετά και τον δεύτερο θάνατο μετανάστη, από πυροβολισμό αυτή τη φορά, μέσα σε περίπου ένα μήνα.

Όπως πληροφορείται το thebest, ακυρώθηκαν στο και ... πέντε ακόμη και δρομολογημένες αποσπάσεις λιμενικών της Πάτρας. Κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή κι ενώ λιμενικοί είχαν ετοιμάσει βαλίτσες για άλλα μέρη της χώρας, λίγο πριν πάρουν στα χέρια τους το χαρτί της απόσπασης, ενημερώθηκαν οτι από το λιμάνι της Πάτρας ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, τουλάχιστον όχι για το επόμενο διάστημα.

Μάλιστα οι πληροφορίες του thebest θέλουν στις μεταθέσεις που πρόκειται να αποφασιστούν μέσα στο επόμενο 10ημερο, να υπάρχει η διαβεβαίωση προς του επιτελείς του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών ότι  δεν θα υπάρξει μετακίνηση-μετάθεση στελέχους σε άλλη υπηρεσία. Αντιθέτως αναμένεται να υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση της λιμενικής αρχής της Πάτρας με προσωπικό.

«Μας έχει θορυβήσει το γεγονός ότι για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε όπλο σε αυτούς τους άτυπους καταυλισμούς» - Ο νέος Λιμενάρχης Πατρών στο thebest.gr

Χθες στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής ο Δημήτρης Βίτσας εξέφρασε την πρόθεσή του να εκκενωθούν οι χώροι των παλιών εργοστασίων και να μεταφερθούν οι πρόσφυγες σε νόμιμους χώρους φιλοξενίας.

Η Αντιστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ. Ζαχαρούλα Τσιριγώτη στο thebest.gr: Ο πυροβολισμός του 20χρονου Αφγανού μας ανησυχεί ιδιαίτερα

Ο Υπουργός είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο, εκπροσώπους συλλόγων νοτίων συνοικιών της Πάτρας κ.α.

Περίπου 270 μετανάστες έχουν απομακρυνθεί από τα παλιά εργοστάσια - Τι ειπώθηκε στη σύσκεψη για το μεταναστευτικό στην Πάτρα - ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ

Όπως πληροφορείται το thebest.gr ο Υπουργός είπε ότι η βούλησή του είναι να απομακρυνθούν οι μετανάστες από ΑΒΕΞ και Λαδόπουλο, να μεταφερθούν σε άλλους, κατάλληλους και νόμιμους χώρους φιλοξενίας, ενώ μέσα στο επόμενο 20ήμερο θα έρθει στην Πάτρα για ν΄αξιολογήσει το σχέδιο εκκένωσης. Επεσήμανε δε την αναγκαιότητα τα παλιά εργοστάσια στη συνέχεια να φυλάσσονται. Επίσης επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να δημιουργηθούν στην Αχαΐα οργανωμένες δομές φιλοξενίας μεταναστών.

Ψάχνουν με φωτογραφία και αποτυπώματα, ανά την Ελλάδα, τον 27χρονο Αφγανό που πυροβόλησε ομοεθνή του στην παραλιακή της Πάτρας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις