Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ολοκληρώθηκε η κινητοποίηση για το μεταναστευτικό στη λιμενική ζώνη – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Ολοκληρώθηκε η κινητοποίηση για τ...

Αποχώρησαν κάτοικοι και αλληλέγγυοι

Κινητοποίηση έξω από νέο λιμάνι της Πάτρας πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι κάτοικοι νοτίων συνοικιών της πόλης, «σε ένδειξη διαμαρτυρίας», όπως ανέφεραν εκπρόσωποι των συλλόγων που πήραν την πρωτοβουλία για την συγκέντρωση, «λόγω της υποβάθμισης της περιοχής με την συνεχιζόμενη λειτουργία άτυπων κέντρων φιλοξενίας μεταναστών σε εγκαταλελειμμένα πρώην εργοστάσια της Ακτής Δυμαίων». Πριν από λίγη ώρα αποχώρησαν και οι τελευταίοι αλληλέγγυοι από των μεταναστών, από το πρώην εργοστάσιο της ΑΒΕΞ όπου διαμένουν πρόσφυγες και μετανάστες.

Κατά την διάρκεια της κινητοποίησης, που διήρκεσε περίπου μία ώρα, δημιουργήθηκε πρόβλημα στην κυκλοφορία από και προς το λιμάνι. Στην ίδια συγκέντρωση συμμετείχαν αστυνομικοί και λιμενικοί, ύστερα από αποφάσεις που έλαβαν οι ενώσεις τους.

Όπως ανέφεραν εκπρόσωποι των κατοίκων, «η κινητοποίηση δεν έχει να κάνει με ρατσιστικά κίνητρα, αφού άλλωστε ήμασταν πάντα δίπλα στους μετανάστες προσφέροντας τους βοήθεια, αλλά όμως αυτή η κατάσταση με τους άτυπους καταυλισμούς πρέπει να σταματήσει».

Σε δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πατρών Νίκος Κοντοές ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «σε αυτή την φάση αυτό που απαιτείται είναι ηρεμία, νηφαλιότητα και επαγγελματισμός», προσθέτοντας ότι «τέτοιου είδους κινητοποιήσεις, αυτή την δεδομένη στιγμή, δεν βοηθούν, ώστε να επικρατήσει τέτοιο κλίμα ηρεμίας που θα λύσει ή θα αμβλύνει το δύσκολο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε».

Την ίδια ώρα, αλληλέγγυοι και ομάδες αντιεξουσιαστών είχαν συγκεντρωθεί σε χώρο πρώην εργοστασίου επί της Ακτής Δυμαίων, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους μετανάστες. Στο μεταξύ, τόσο η Αστυνομία, όσο και το Λιμενικό είχαν λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας μέσα και έξω από το λιμάνι, ώστε να μην δημιουργηθούν απρόοπτα.

Δείτε νέες φωτογραφίες από τις συγκεντρώσεις του Δημήτρη Χριστοδουλόπουλου:

17.20: Στην κυκλοφορία δόθηκε πριν από λίγη ώρα η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της Ακτής Δυμαίων, καθώς ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις που έγιναν στη λιμενική ζώνη, από τους κατοίκους της περιοχής και στην πρώην ΑΒΕΞ από αλληλέγγυους των μεταναστών.

Αυτή την ώρα, υπάρχει μια ομάδα περίπου 50 αλληλέγγυων ατόμων στο ύψος του Πράκτικερ, οι οποίοι σταδιακά αποχωρούν, ενώ υπάρχουν συγκεντρωμένοι στο πρώην εργοστοστάσιο της ΑΒΕΞ.

Επί ποδός παραμένουν οι αστυνομικοί.

Κλειστός είναι, αυτή την ώρα (16:18), ο δρόμος στην Ακτή Δυμαίων λόγω της συγκέντρωσης που γίνεται για το μεταναστευτικό.

 

 

16:15: Άνοιξε ο δρόμος στην Ακρή Δυμαίω ο οποίος είχε κλείσει νωρίτερα .

16:03 Σε εξέλιξη βρίσκεται η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ακτή Δυμαίων έναντι της εισόδου του λιμανιού της Πάτρας (είσοδος πρώην εργοστασίου Πειραϊκής Πατραϊκής). Κάτοικοι και πολιτιστικοί σύλλογοι βγαίνουν στους δρόμους για το μεταναστευτικό.

Και τα δύο ρεύματα της Ακτής Δυμαίων έχουν κλείσει, από τους αλληλέγγυους των μεταναστών.

Στη συγκέντρωση συμμετέχουν και τα Σωματεία των Λιμενικών και των Αστυνομικών.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αντισυγκέντρωση αντιεξουσιαστών στο παλιό εργοστάσιο της ΑΒΕΞ.

Η αστυνομία έχει λάβει μέτρα και βρίσκεται επί ποδός.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Ο Πρόεδρος του ΟΛΠΑ Νίκος Κοντοές μιλώντας σε δημοσιογράφους επεσήμανε ότι αυτή τη στιγμή για την αντιμετώπιση του προβλήματος χρειάζεται ηρεμία και νηφαλιότητα και εκτίμησε ότι τέτοιες συγκεντρώσεις δεν βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.

ΒΙΝΤΕΟ

Ο Πρόεδρος των Λιμενικών Μιχάλης Κωστάκης επισημαίνει για μια ακόμα φορά την ανάγκη να απομακρυνθούν οι μετανάστες από τα παλιά εργοστάσια της Ακτής Δυμαίων, απέναντι από το λιμάνι, καθώς  δημιουργούν όπως ανέφερε προβλήματα στη λειτουργία του λιμανιού.

Διανομή φαγητού γίνεται σε μετανάστες και πρόσφυγες που διαβιούν κάτω από αντίξοες συνθήκες  στο παλιό εργοστάσιο της ΑΒΕΞ.  Επίσης στον χώρο βρίσκονται και άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα στις 3 το μεσημέρι κάτοικοι της νότιας Πάτρας θα συγκεντρωθούν απέναντι από την είσοδο του νέου λιμανιού να διαμαρτυρηθούν για το μεταναστευτικό.

Δεν συμμετέχει στην αυριανή κινητοποίηση για το μεταναστευτικό ο ...

Η συγκέντρωση των αντιεξουσιαστών αποτελεί αντισυγκέντρωση στην κινητοποίηση των κατοίκων.

Συγκέντρωση για το μεταναστευτικό από τους κατοίκους της Νότιας Πάτρας- Αντισυγκέντρωση από τους αναρχικούς

Επιχείρηση εκκένωσης Αβεξ, Λαδόπουλου και Πειραϊκής από τους μετανάστες - Αλλεπάλληλες συσκέψεις επιτελών


ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΑΟ ΤΗΝ ΑΒΕΞ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις