Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Αλέξης Τσίπρας, υπουργοί, δημοσιογράφοι και φίλοι αποχαιρέτησαν τον Βασίλη Μουλόπουλο – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Ο Αλέξης Τσίπρας, υπουργοί, δημοσιογράφο...

Ο δημοσιογράφος έφυγε χτυπημένος από τον καρκίνο

Πλήθος κόσμου βρέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής νεκροταφείο Χαλανδρίου, όπου σήμερα η κηδεία του δημοσιογράφου Βασίλη Μουλόπουλου. Ανάμεσά τους ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Βουλή Νίκος Βούτσης, οι υπουργοί Γιάννης Δραγασάκης, Φώτης Κουβέλης, Νίκος Φίλης, Πάνος Σκουρλέτης, Θοδωρής Δρίτσας, η αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης και ο πρώην υπουργός Νίκος Φίλης.

Ο Νίκος Φίλης που υπήρξε φίλος και συνεργάτης του Βασίλη Μουλούπουλου, μίλησε για τον πνευματικό άνθρωπο που υπηρέτησε τη δημοσιογραφία με αρχές και αξίες και πίστευε ότι ο δημοσιογράφος πρέπει να είναι η φωνή αυτών που δεν έχουν φωνή, αλλά και για το στέλεχος της Αριστεράς που κράτησε τα πιστεύω του όσο ψηλά και αν έφτασε.

Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων οι, αλλά και πολλοί φίλοι και δημοσιογράφοι, συνάδελφοι του Βασίλη Μουλόπουλου.

Η οικογένεια ζήτησε αντί στεφάνων να γίνει κατάθεση χρημάτων να δοθούν τα χρήματα για την οικονομική ενίσχυση των προσφύγων.

Στεφάνια απέστειλαν μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της Βουλής, ο δήμαρχος Χαλανδρίου, η ΕΣΗΕΑ, η ΠΟΕΣΥ, ο ΕΔΟΕΑΠ, η εφημερίδα Αυγή, η Εφημερίδα των Συντακτών, ΤΑ ΝΕΑ και ΤΟ ΒΗΜΑ.

Ο Βασίλης Μουλόπουλος πέθανε την Πέμπτη, νικημένος από τον καρκίνο. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1946. Σπούδασε Οικονομία στο πανεπιστήμιο της Ρώμης. Κατά τη διάρκεια της Χούντας, δραστηριοποιήθηκε πολιτικά στο αντιδικτατορικό κίνημα και εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα της Lotta Conitnua. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1981.

Ο Βασίλης Μουλόπουλος είχε διατελέσει βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, από το 2009 έως το 2012. Υπήρξε πρόεδρος του ΔΣ της ΑΥΓΗΣ και πρόεδρος του ΔΣ Left Media στο Κόκκινο.

Για πολλά χρόνια ήταν διευθυντής σύνταξης και αρθρογράφος στο Βήμα, ενώ είχε διατελέσει και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις