Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα η δική μας πόλη: Σύμπλευση σιωπής και καθυστέρησης, ΣΥΡΙΖΑ- Πελετίδη για το θαλάσσιο μέτωπο

Πάτρα η δική μας πόλη: Σύμπλευση σιωπής ...

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης

Στην ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης Πάτρα η Δική μας Πόλη με επικεφαλής το Νίκο Τζανάκο γίνεται αναφορά στο ζήτημα της παραχώρησης του θαλάσσιου μετώπου και επισημαίνεται οτι "η πόλη δικαιούται να ζητήσει από τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, την τελική υπογραφή". Αναλυτικά στην ανακοίνωση τονίζεται:

Ερωτηματικά και απορίες έχει αρχίσει να δημιουργεί, η εδώ και ένα χρόνο περίπου, σύμπλευση αφωνίας, της κυβέρνησης και της Δημοτικής Αρχής, στο θέμα της υπογραφής της σύμβασης Οριστικής Παραχώρησης του θαλασσίου μετώπου στην πόλη, μέσω του Δήμου.

Από την πλευρά της κυβέρνησης και ιδιαίτερα των τοπικών βουλευτών, υπάρχει μια εντυπωσιακή αποφυγή ενασχόλησης τους, ενημέρωσης των πολιτών, για οτιδήποτε σχετικό με την πορεία, τη διεκδίκηση  ή και την εξέλιξη του ζητήματος.

Από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής και ιδιαίτερα του Δημάρχου κ. Κ. Πελετίδη, μήνες έχουμε να δούμε κάποια σχετική αναφορά ή ανακοίνωση. Ακόμα και όταν απαντά σε επανειλημμένες ερωτήσεις των Δημοτικών παρατάξεων, η αναφορά του είναι αόριστη και ημιτελής. Τρεις φορές έχει δεσμευτεί τους τελευταίους μήνες, πως θα καλέσει τους επικεφαλής των Παρατάξεων για να τους ενημερώσει, δίχως να το έχει πραγματοποιήσει μέχρι τώρα.

Οι πολίτες της Πάτρας, όπως και η παράταξή μας, έδειξαν εμπιστοσύνη στις δεσμεύσεις της κυβέρνησης, από την εποχή που άλλαξε τη θέση της και πήρε πίσω την απαίτηση της να παραιτηθούμε σαν πόλη από τη σύμβαση προσωρινής παραχώρησης του 2012.

Θυμίζουμε, δεσμεύτηκε πως:

1)  Θα προχωρήσει άμεσα στην τροποποίηση της προγραμματικής σύμβασης του 2001, μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Ανώνυμης Εταιρείας ΟΛΠΑ  και θα πάρει πίσω, το συμφωνημένο εδαφικό τμήμα του θαλασσίου μετώπου το οποίο στη συνέχεια πρέπει να παραχωρήσει στο Δήμο.

2) Θα υπογράψει ο υπουργός Οικονομικών, σύμβαση Οριστικής Παραχώρησης στο Δήμο Πατρέων.

Αν είχε προχωρήσει κάποια πρακτική ενέργεια από τις παραπάνω, δεν θα είχε    ανακοινωθεί στην πόλη;

Το μόνο που έχει γίνει τα τρία τελευταία χρόνια, είναι ο αποχαρακτηρισμός από λιμενική ζώνη, του υπό παραχώρηση εδαφικού τμήματος, αλλά αυτό προς το παρών αποτελεί μια εσωτερική διαδικασία της Ανώνυμης Εταιρείας. Όλο το θαλάσσιο μέτωπο (και το αποχαρακτηρισθέν) εξακολουθεί να είναι στη δικαιοδοσία -παραχωρημένο στον ΟΛΠΑ και μέσω αυτού στο ΤΑΙΠΕΔ.

Στην πραγματικότητα από πλευράς τυπικής και νομικής διαδικασίας, η πόλη στα χέρια της, έχει μόνο την σύμβαση Προσωρινής Παραχώρησης του 2012.

Μας προβληματίζει:

α) το γεγονός πως το θέμα της παραχώρησης του θαλασσίου μετώπου στην πόλη, δεν αναφέρεται στα θέματα που θα συζητήσει  ο  πρωθυπουργός κ Αλέξης Τσίπρας, κατά την επικείμενη κάθοδό του στην Πάτρα. Η πόλη ήλπιζε πως ο κ. Τσίπρας θα έφερνε το κείμενο της οριστικής παραχώρησης.

β)  Το χθεσινό Δελτίο Τύπου του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο αναφερόμενο σε σχετικά θέματα, θεωρεί πως παρόμοια ζητήματα αφορούν τον Οργανισμό Λιμένα και το Δήμο. «είναι σε εξέλιξη η τακτοποίηση χρονίων θεμάτων μεταξύ Δήμων και Οργανισμών Λιμένων, για τον αποχαρακτηρισμό των Χερσαίων Ζωνών τους». Επειδή αυτό το έργο το έχουμε ξαναδεί, αποτελεί άραγε η παραπάνω αναφορά έμμεση προετοιμασία μας για κάποιες αρνητικές εξελίξεις;

γ)  Η εκκωφαντική σιωπή της Δημοτικής Αρχής, στο συγκεκριμένο θέμα. Έχει τόση εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, ή συμβαίνει κάτι άλλο; Δικαιούμεθα να το γνωρίζουμε; Ιδιαίτερα αν αληθεύουν οι λόγοι της καθυστέρησης οι οποίοι οδηγούν και σε αδιέξοδο, έχει ενδιαφέρον να πληροφορηθούμε γιατί ο κ. Πελετίδης δεν έχει ενημερώσει, όχι μόνο τις δημοτικές παρατάξεις, αλλά και τους πατρινούς.

Από την πλευρά μας είμαστε διαχρονικά πιστοί και σταθεροί στον αγώνα για να σταματήσει η πόλη να είναι φυλακισμένη! Να βγει στη θάλασσα!

Η πόλη δικαιούται να ζητήσει από τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα:

συγχρόνως με την έλευσή του στην Πάτρα, να ικανοποιήσει στην πράξη, το ομόθυμο διαχρονικό αίτημα της.

ΟΧΙ ΜΕ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΥΠΟΣΧΕΣΗ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ.

Του ζητάμε να μην δοθεί άλλη αναβολή στο κορυφαίο αυτό ζήτημα.

Το έχει έξαλλου υποσχεθεί, όταν ήρθε στην πόλη μας, αναγνωρίζοντας το δίκαιο του αιτήματος.

Η Πάτρα και οι πολίτες της, το δικαιούνται και  περιμένουν!

Την τελική υπογραφή!

Διεκδικούμε όλοι ενωμένοι, μια καλύτερη ποιότητα ζωής, μέσω της οριστικής λύσης του προβλήματος και θα τα καταφέρουμε!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις