Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Ατλέτικο Μαδρίτης: Εκεί που οργιάζουν οι σέντερ φορ

Ατλέτικο Μαδρίτης: Εκεί που οργιάζουν οι...

Τύχη; Συγκυρίες; Timing; Ικανότητα;

Αν θέλει κάποιος να γράψει ένα κείμενο για την Ατλέτικο Μαδρίτης, μπορεί να βρει δεκάδες αφορμές. Ο εκκεντρικός πρόεδρος Χεσούς Χιλ, ο ιδιόρρυθμος αλλά εξαιρετικός τεχνικός της Σιμεόνε, το νέο της γήπεδο που μπήκε τον Σεπτέμβριο του 2017, οι σερί τελικοί Τσάμπιονς Λιγκ καθώς και το πρωτάθλημα Ισπανίας που κατέκτησε τα τελευταία χρόνια. Ακόμη και η εντός Μαδρίτης κόντρα με τη Ρεάλ έχει το δικό της «χρώμα» και ενδιαφέρον.

Σίγουρα όμως, μιλώντας για την Ατλέτικο, δεν μπορείς παρά να μην σταθείς και στις εξαιρετικές σεζόν που κάνουν σέντερ φορ φορώντας τη φανέλα της.

Τύχη; Συγκυρίες; Timing; Ικανότητα; Οπου κι αν το αποδώσει κανείς, έχουμε δει σπουδαία πράγματα από ποδοσφαιριστές της. Είδαμε μέχρι και… κανονικούς, μέχρι να φτάσουν στη Μαδρίτη, επιθετικός να μετατρέπονται σε παγκοσμίου κλάσης σέντερ φορ.

Ντιέγκο Κόστα

Αφορμή για το σημερινό κείμενο η επιστροφή του Ντιέγκο Κόστα. Τι κι ήταν εκτός ρυθμού, τι κι αν είχε να παίξει κανονική μπάλα κάτι μήνες, τι κι αν η ψυχολογία του ήταν στο ναδίρ μετά την κόντρα του με τον Κόντε και τις συνθήκες που αντιμετώπισε στο Λονδίνο. Επτά λεπτά χρειάστηκε για να βρει δίχτυα, αφού φόρεσε ξανά τη φανέλα της Ατλέτικο. Κι αν το κατόρθωμα σας φαίνεται μικρό, επειδή το πέτυχε σε ένα ματς Κυπέλλου απέναντι στην αδύναμη Γέιδα, ήρθε λίγες μέρες μετά και το γκολ επί της Χετάφε στο πρωτάθλημα. Κι ας μην έκανε προπονήσεις επειδή ήταν τραυματίας!

Αυτή είναι η δεύτερη θητεία του Ντιέγκο Κόστας στην Ατλέτικο. Γεννημένος στη Βραζιλία το 1988, έκανε το «αγροτικό» του στην Πενιαφέλ της Πορτογαλίας το 2005, πετυχαίνοντας τα 5 πρώτα γκολ μιας σπουδαίας καριέρας. Από το επόμενο καλοκαίρι ανήκε στο ρόστερ της Ατλέτικο, αλλά χρειάστηκε να περάσουν αρκετά χρόνια και κάμποσοι δανεισμοί (Μπράγκα, Θέλτα, Αλμπαθέτε, Βαγιαδολίδ) για να βρει τη θέση του στην ενδεκάδα.

Όταν το κατάφερε, οδήγησε με τα γκολ του την ομάδα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος Ισπανίας, τη σεζόν 2013/2014. Τα 27 γκολ και οι εξαιρετικές εμφανίσεις τον οδήγησαν στο Λονδίνο και την Τσέλσι, φέρνοντας 35 εκατ. ευρώ στα ταμεία!

Κριστιάν Βιέρι

Η παράδοση της Ατλέτικο στους επιθετικούς όμως είναι πολύ παλιά. Για να μην πιάσουμε τον Λουίς Αραγονιές (κορυφαίος σκόρερ της ιστορίας της) και τη δεκαετία του 1970, πάμε στο 1997 και τον Κριστιάν Βιέρι.

Ο Ιταλός κόστισε 12,5 εκατ. ευρώ, ποσό αρκετά μεγάλο για τα δεδομένα της εποχής, αλλά το αμέσως επόμενο κιόλας καλοκαίρι έφερε πρόταση 25 εκατ. ευρώ και επέστρεψε στην Ιταλία για λογαριασμό της Λάτσιο.

Τι είχε μεσολαβήσει; Πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα Ισπανίας, με 24 γκολ σε 24 συμμετοχές και η παρουσία του με την Εθνική ομάδα στο μουντιάλ του 1998.

Φερνάντο Τόρες

Αρχές της επόμενης δεκαετίας, ένα αστέρι ξεπετιέται στο «Βιθέντε Καλντερόν». Το όνομά του, Φερνάντο Τόρες, ένα δικό της παιδί, γεννημένο στη Φουενλαμπράδα (έχουμε γράψει γι αυτή και το γήπεδο, που έχει το όνομά του, ΕΔΩ), που άνηκε στην ακαδημία της από τα 11 του χρόνια.

Από το 2001 στην πρώτη ομάδα, βίωσε μαζί της και τα πέτρινα χρόνια της β΄Εθνικής. Ανδρώθηκε εκεί και παράλληλα ήταν αρωγός της στις επιτυχίες που ακολούθησαν. Μέχρι το 2007 φόρεσε τη φανέλα της 214 φορές, πέτυχε 82 τέρματα και έγινε ένα από τα πιο hot ονόματα επιθετικών στο Παγκόσμιο στερέωμα.

Τόσο που ανάγκασε τη Λίβερπουλ να βγάλει από τα ταμεία της 28,5 εκατ. ευρώ για να τον εντάξει στο δυναμικό της το καλοκαίρι του 2007. Εκεί όπου έκανε τέσσερις φανταστικές σεζόν, πριν αρχίσουν τα προβλήματα τραυματισμών. Η καριέρα του ακολούθησε πτωτική πορεία, μέχρι που το 2015 είδε την «πόρτα» της Ατλέτικο να ανοίγει ξανά γι αυτών.

Η επιστροφή στις επιτυχημένες σεζόν ήταν δεδομένη, με τον «El Nino» να παραμένει μέχρι σήμερα στο δυναμικό των «Ροχιμπλάνκος», να έχει επανακτήσει την επαφή του με τα αντίπαλα δίχτυα και να ανεβαίνει στην 6η θέση των σκόρερ της Ατλέτικο για όλες τις εποχές!

Σέρχιο Αγουέρο

Η χρονιά που οδήγησε στη μεταγραφή του Τόρες στη Λίβερπουλ ήταν αυτή του 2006/2007, που συνυπήρξε με τον Αγουέρο στη γραμμή κρούσης. Οι δύο τους δημιούργησαν ένα από τα εντυπωσιακότερα και πιο παραγωγικά δίδυμα που… κυκλοφορούσαν τότε παγκοσμίως.

Ποιος ήταν όμως, τότε, ο Σέρχιο Αγουέρο; Ένα παιδί 18 χρονών, για τον οποίο η Ατλέτικο ξόδεψε 23 εκατ. ευρώ για να τον φέρει από την Ιντεπεντιέντε. Πολλά λεφτά για έναν πιτσιρικά, αλλά ουδείς τόλμησε να της προσάψει το παραμικρό, παρακολουθώντας τον στο γήπεδο.

Πέντε χρονιές έμεινε εκεί, σκόραρε 74 τέρματα, κατέκτησε ένα Γιουρόπα Λιγκ και πουλήθηκε με ένα ποσό που άγγιξε τα 50 εκατ. ευρώ στη νεόπλουτη Μάντσεστερ Σίτι.

Ντιέγκο Φορλάν

Αν για κάτι ήταν τυχερός, στην καριέρα του στην Ατλέτικο, ο Αγουέρο είναι πως ποτέ δεν ήταν μόνος. Την πρώτη του σεζόν έκανε… όργια παρέα με τον Φερνάντο Τόρες και για τις επόμενες είχε άξιο συμπαραστάτη του Ντιέγκο Φορλάν.

Προερχόμενος από τη Βιγιαρεάλ ο Ουρουγουανός σέντερ φορ έκανε ορισμένες από τις καλύτερες σεζόν της πλούσιας καριέρας του φορώντας τη φανέλα της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ραδαμέλ Φαλκάο

Το καλοκαίρι του 2011 φόβος και τρόμος απλώθηκε πάνω από το Βιθέντε Καλντερόν. Ο Αγουέρο στη Σίτι, παρελθόν και ο Φορλάν και η επιθετική γραμμή έμοιαζε «γυμνή».

Η Ατλέτικο όφειλε να επενδύσει και το έκανε, δαπανώντας 40 εκατ. ευρώ, κάνοντας μεταγραφικό ρεκόρ για τα δεδομένα της, αγοράζοντας τον Φαλκάο από την Πόρτο.

Δύο χρονιές έμεινε στη Μαδρίτη ο Κολομβιανός, πρόλαβε να πετύχει 52 γκολ, να κατακτήσει ένα Γιουρόπα Λιγκ, ένα Κύπελλο Ισπανίας και να φέρει μια πρόταση 60 εκατ. ευρώ από τη Μονακό!

Νταβίντ Βίγια

Μόλις 5 από αυτά τα εκατομμύρια χρησιμοποίησε η Ατλέτικο για να αποσπάσει την υπογραφή του Νταβίντ Βίγια από την Μπαρτσελόνα. Ο ικανότατος Ισπανός φορ πέτυχε ότι δεν κατάφεραν όλοι οι προκάτοχοί του. Οδήγησε την Ατλέτικο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, πετυχαίνοντας 13 γκολ στη μία και μοναδική σεζόν που φόρεσε τη φανέλα της.

Αντουάν Γκριεζμάν

Από το 2014 στην επίθεσή της υπάρχει το όνομα του Γκριεζμάν, με τον Γάλλο να έχει φορέσει ήδη 170 φορές τη φανέλα της, να… κοντεύει τα 100 γκολ (86) και να έχει όλο το μέλλον μπροστά του, μιας και είναι μόλις 26 ετών.

Επισκεφτείτε καθημερινά το BetMarket.gr για να ενημερωθείτε για τις εξελίξεις με τις νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες στην Ελλάδα, να δείτε τα προγνωστικά των tipster μας, τις πτώσεις των αποδόσεων αλλά και την ενδιαφέρουσα θεματολογία γύρω από το στοίχημα που δεν θα βρείτε αλλού.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports