Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

H Πατρινή λογοθεραπεύτρια Ελένη Κασταμονίτη μίλησε στο περιοδικό Best

H Πατρινή λογοθεραπεύτρια Ελένη Κασταμον...

Προέρχεται από μια οικογένεια με μεγάλη παράδοση στην ιατρική και την λογοθεραπεία.

Προέρχεται από μια οικογένεια με μεγάλη παράδοση στην ιατρική και την λογοθεραπεία, και επέλεξε να εξελίξει ακόμη περισσότερο αυτή την παράδοση αποκτώντας εξειδίκευση στις Ειδικές Μαθησιακές Διαταραχές. Η λογοθεραπεύτρια Ελένη Κασταμονίτη έχοντας δημιουργήσει ένα πρότυπο Κέντρο Λογοθεραπείας μίλησε στο περιοδικό Best που κυκλοφορεί.

Κυκλοφόρησε το Best - Ποιές Πατρινές είναι στο Best

Πώς αποφασίσατε ότι θέλετε να ασχοληθείτε με τη λογοθεραπεία και γιατί;

Υπήρχαν καθημερινά ακούσματα σχετικά με τους ανθρώπους και την υγεία τους, καθότι όλη η οικογένειά μου απαρτίζεται από ιατρούς και λογοθεραπευτές. Ωστόσο, υπάρχει και μια βαθιά ψυχική, πηγαία αγάπη για το συνάνθρωπο και τη βοήθεια προς αυτόν.

Τι σας ώθησε στο να επιλέξετε την εξειδίκευση στις Ειδικές Μαθησιακές Διαταραχές;

Οι Ειδικές Μαθησιακές Διαταραχές εκτός από τη μαθησιακή προσέγγιση, έχουν και την ψυχολογική, καθώς οι Ε.Μ.Δ. είναι αλληλένδετες με την ψυχοκοινωνική προσαρμογή των παιδιών και των εφήβων. Τόσο ο μαθησιακός κλάδος όσο και αυτός της ψυχολογίας μου αρέσουν εξίσου γι’ αυτό και εκτός των επιστημονικών σεμιναρίων, των επιμορφώσεων και των εκπαιδεύσεων αποφάσισα να κάνω το Μεταπτυχιακό μου στις Ειδικές Μαθησιακές Διαταραχές.

Υπάρχει κάποιο όνειρο σε σχέση με τη δουλειά σας που δεν έχετε πραγματοποιήσει ακόμα;

Προτιμώ αντί για όνειρα να θέτω στόχους! Έτσι ο στόχος που είχα θέσει να δημιουργήσω ένα Κέντρο Λογοθεραπείας το οποίο να απαρτίζεται από μια καταρτισμένη και εξειδικευμένη ομάδα θεραπευτών (λογοθεραπευτή, εργοθεραπευτή, ειδικό παιδαγωγό, ψυχολόγο) επιτεύχθηκε και νιώθω πλήρως ικανοποιημένη.

Ποια είναι η μεγαλύτερη χαρά που έχετε πάρει μέχρι τώρα;

Είναι αδύνατο να τις ξεχωρίσω. Είναι τέτοια η φύση της δουλειάς μου που οι χαρές είναι καθημερινές καθώς εκτυλίσσεται η πρόοδος του κάθε παιδιού ξεχωριστά, αλλά και των ενήλικων περιστατικών που αναλαμβάνουμε.

Ποια είναι η στιγμή που θυμάστε πιο έντονα στην επαγγελματική σας πορεία;

Κάποτε ανέλαβα την αποκατάσταση της ομιλίας ενός ενήλικα με ολική λαρυγγεκτομή. Το στοίχημα με τον εαυτό μου, να καταφέρω να βοηθήσω έναν άνθρωπο να μιλήσει ξανά απουσία του οργάνου της ομιλίας που είναι οι φωνητικές χορδές, καθώς είχαν αφαιρεθεί, ήταν μεγάλο και μου προκάλεσε δέος. Ωστόσο με πολύ διάβασμα, σωστή καθοδήγηση από έμπειρους ειδικούς και ορθή διαχείριση, το αποτέλεσμα ήταν ειλικρινά συγκινητικό. Όχι ως προς το τι κατάφερα ως θεραπεύτρια, αλλά ως προς το τι κατάφερε ο ασθενής με τη δύναμη της θέλησής του!

Τι υπάρχει στα άμεσα σχέδια σας;

Στα άμεσα σχέδια μου είναι η εκπόνηση της διδακτορικής μου διατριβής.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight