Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Παράταση ζωής για τους εργαζόμενους στις προστατευόμενες περιοχές - ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ

Παράταση ζωής για τους εργαζόμενους στις...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Δείτε τις εικόνες από την κινητοποίηση που έκαναν στην Αθήνα

Παράταση λειτουργίας των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, μετά την τροπολογία που προωθείται στη βουλή με σχετικό νομοσχέδιο. Στον αέρα νοιώθουν πως βρίσκονται οι εργαζόμενοι που μετά από πολλά χρόνια εργασίας, παραμένουν στην αβεβαιότητα των ολιγόμηνων συμβάσεων εργασίας.

Με την κινητοποίηση, σε πρώτη φάση, οι 356 εργαζόμενοι σε ολόκληρη τη χώρα, πέτυχαν μια παράταση 2 μηνών μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, αλλά γενικά νοιώθουν πως το μέλλον τους είναι αβέβαιο!

Στη Δυτική Ελλάδα εργάζονται σήμερα 10 άτομα στον Φ.Δ Υγροτόπων Κοτυχίου - Στροφυλιάς , 11 άτομα στο Φ.Δ Χελμού -Βουραικού και 7 άτομα στον Φ.Δ. Λιμνοθάλαλασσας Μεσολογγίου.

Επίσης και σε ότι αφορά Ιόνια νησιά και όμορους νομόύς, 31 άτομα εργάζονται στο Φ.Δ εθνικού θαλάσσιου πάρκου Ζακύνθου, 9 άτομα στο Φ.Δ εθνικού δρυμου Αίνου και 11 άτομα στο Φ.Δ Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπων Μουστού.

Η προτεινόμενη τροπολογία κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να συνεχίσουν οι ΦΔΠΠ να λειτουργούν με τα υπάρχοντα ΔΣ και τους εργαζομένους τους, μέχρι να ψηφιστεί το νέο νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ που αφορά στη λειτουργία και οργάνωση των φορέων διαχείρισης. Η συζήτηση του νέου νομοσχεδίου θα αρχίσει στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, τον Ιανουάριο του 2018.

Σύμφωνα με το υπουργείο, στόχος είναι να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη και εύρυθμη λειτουργία των φορέων, καθώς και η παράταση των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου των εργαζομένων στους 28 ΦΔΠΠ της χώρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις