Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

THE SHAPE OF WATER: ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΙΝΙΑ ΠΟΥ ΗΓΕΙΤΑΙ ΤΗΣ ΚΟΥΡΣΑΣ ΤΩΝ «ΧΡΥΣΩΝ ΣΦΑΙΡΩΝ» ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΡΙΑΜΒΟ ΣΤΗ ΒΕΝΕΤΙΑ

THE SHAPE OF WATER: ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΙΝΙΑ ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Μπορώ να αγαπήσω το ανεπίτρεπτο;

Τιμημένη με τον πολυπόθητο «Χρυσό Λέοντα» της Κινηματογραφικής Μόστρα της Βενετίας η παράξενη δημιουργία του μεξικανού σκηνοθέτη Γκιγιέρμο ντελ Τόρο συγκέντρωσε επτά υποψηφιότητες για τις «Χρυσές Σφαίρες» του Ιανουαρίου, οπότε ήδη βαδίζει δυναμικά προς το κόκκινο χαλί των Οσκαρ. Με τίτλο «The Shape of Water- To σχήμα του νερού» χαρακτηρίζεται παραμύθι φαντασίας αλλά τελικά είναι μια τρυφερή αλληγορία για τη διαφορετικότητα.

 

Καλύτερη ταινία, σκηνοθεσία, σενάριο, μουσική,  α΄ γυναικεία ερμηνεία, β΄ ανδρικός και β΄ γυναικείος ρόλος, είναι ακριβώς οι  Χρυσές Σφαίρες που διεκδικεί το φιλμ. Μια μοναχική μουγκή καθαρίστρια –επιστάτρια σχετίζεται με ένα τερατώδες, αμφίβιο πλάσμα και το βοηθάει να αποδράσει την εποχή του Ψυχρού Πολέμου και της Αμερικής του ‘60. Η επαφή τους προχωράει στο περιθώριο ενός κρυφού, επιστημονικού πειράματος. Οι κριτικές μιλούν για ένα «συγκινητικό ποίημα» με αναφορές στον «Πυγμαλίωνα» ή στην «Πεντάμορφη και το τέρας». Ο ίδιος ο ντελ Τόρο έχει σχολιάσει: «Ζούμε εποχές όπου το ξένο και το διαφορετικό δαιμονοποιείται. Ηθελα να μιλήσω για αγάπη πέρα από προκαταλήψεις όσο κι αν η ατμόσφαιρα γύρω μας είναι τόσο τοξική. Στο μόνο που συμφώνησαν ο Ιησούς, ο Βούδας και οι Μπητλς είναι το: All you need is Love!».

Το «Shape of Water» με την εκπληκτική πρωταγωνίστρια Σάλι Χόουκινς συναγωνίζεται για Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ταινίας τα φιλμ: «Lady Bird» για την ενηλικίωση μιας έφηβης, «Όλα τα χρήματα του κόσμου»του Ρίντλεϊ Σκοτ (δίχως τον Κέβιν Σπέισι), «The Post» για την ελευθερία του Τύπου, την αφήγηση του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου «Δουνκέρκη» και το γκέι ρομάντσο «Call Me By Your Name».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View