Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Η Δημοτική Αρχή στη συγκέντρωση των Εργατικών Σωματείων-ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Η Δημοτική Αρχή στη συγκέντρωση τ...

Από το Εργατικό Κέντρο την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου

Συγκέντρωση μπροστά στο Εργατικό Κέντρο και πορεία στους κεντρικούς δρόμους πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 5 Δεκεμβρίου, το απόγευμα, από τα Εργατικά Σωματεία. Στην συγκέντρωση και πορεία έδωσαν το «παρών» ο Δήμαρχος, Κώστας Πελετίδης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Η ανακοίνωση του Δήμου για τη συμμετοχή:

«Εργαζόμενοι και νεολαία συμμετείχαν μαζικά δίνοντας άμεση και αποφασιστική απάντηση στην προσπάθεια της κυβέρνησης να χτυπήσει το δικαίωμα της Απεργίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμαρχος Πατρέων σε δήλωσή του, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«…Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει καμία αναστολή όταν πρέπει να πάρει μέτρα για να εξυπηρετήσει το κεφάλαιο. Απαραίτητος όρος και προϋπόθεση για την «δίκαιη ανάπτυξη», που ευαγγελίζεται, είναι το χτύπημα του δικαιώματος της Απεργίας, ενάντια στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και στη μόνιμη δουλειά με δικαιώματα.

Εξάλλου είναι σαφής η δέσμευση από τα μνημόνια και τις αξιολογήσεις των ιμπεριαλιστικών οργανισμών (Ε.Ε. – ΔΝΤ – ΕΚΤ), γι’ αυτό παίρνουν και τα «μπράβο» τους.

Επιδιώκουν να βάλουν στο «γύψο» τις διεκδικήσεις των εργαζομένων που δεν συμβιβάζονται με τη μιζέρια και τα ψίχουλα, που δεν κλείνουν τα μάτια τους σ’ αυτό που συμβαίνει δίπλα τους. Ενώ ο πλούτος που παράγεται αυξάνεται διαρκώς, οι ίδιοι οι παραγωγοί του πλούτου, δεν μπορούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια.

Είμαστε σίγουροι ότι το λαϊκό Κίνημα θα τους εμποδίσει. Με τον αγώνα και τις διεκδικήσεις θα υπερασπιστεί το δικαίωμα στην Απεργία.

Οι εργαζόμενοι, με τις καθημερινές κινητοποιήσεις και με την Απεργία στις 14 Δεκέμβρη, θα δώσουν την απάντησή τους.

Σε αυτόν τον αγώνα, για μια ακόμα φορά ο Δήμος Πατρέων, θα είναι αρωγός».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις