Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Κ. Καρπέτας: Παράδειγμα η σύμπραξη 32 φορέων για την επιχειρηματικότητα στη Δυτική Ελλάδα

Κ. Καρπέτας: Παράδειγμα η σύμπραξη 32 φο...

Στις 13, 14 και 15 Δεκεμβρίου το συνέδριο για την επιχειρηματικότητα

 

«Μόνο με την ένωση δυνάμεων μπορούμε να δώσουμε την ώθηση που χρειάζεται η επιχειρηματικότητα στην Δυτική Ελλάδα» τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Κώστας Καρπέτας, κατά την διάρκεια συνέντευξης Tύπου που έδωσε σήμερα στην Πάτρα, μαζί με τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της «Συμμαχίας για την Επιχειρηματικότητα». Η συνέντευξη δόθηκε με αφορμή την διεξαγωγή διεθνούς συνεδρίου στην Πάτρα, στις 13, 14 και 15 Δεκεμβρίου, στο οποίο, όπως είπε ο Κώστας Καρπέτας, θα πάρουν μέρος διεθνείς προσωπικότητες.

Αναφερόμενος στην σύμπραξη 32 φορέων, που αποτελούν την «Συμμαχία για τη επιχειρηματικότητα», την χαρακτήρισε ως «ένα νέο αισιόδοξο παράδειγμα συνεργασίας και συναντίληψης» και όπως εξήγησε, «στόχος μας είναι να έχει συνέχεια, ως συνδετικός κρίκος ανάμεσα στη γνώση και την επιχειρηματική ανάπτυξη».

O πρόεδρος του Συνδέσμου Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων στην Βιομηχανική Περιοχή Πατρών, Πέτρος Μαντάς, εκ των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής, ο οποίος τόνισε ότι «η “Συμμαχία” ήρθε να καλύψει το κενό που υπήρχε στη συνεργατικότητα» και πρόσθεσε: «Με το συνέδριο ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος, όμως ήδη βλέπουμε ότι υπάρχει συνέχεια και την επόμενη μέρα».

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Πλάτων Μαρλαφέκας, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του δικτύου της «Συμμαχίας» με στόχο, όπως είπε, «τη συνδιαμόρφωση ενός κοινού οράματος για τις αναπτυξιακές προοπτικές της Δυτικής Ελλάδας».

Μεγάλο εγχείρημα χαρακτήρισε τη «Συμμαχία» ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτορείων Δυτικής Ελλάδας, Γιώργος Τελώνης, ο οποίος ευχήθηκε «να διατηρηθεί και να μεγαλουργήσει» επισημαίνοντας παράλληλα, πως «το μεγάλο στοίχημα είναι να συνεχίσουμε και τα επόμενα χρόνια, αναδεικνύοντας τη δυναμική της περιοχής».

«Εξαιρετικό μείγμα που μπορεί να δώσει χρήσιμα αποτελέσματα στη Δυτική Ελλάδα» χαρακτήρισε τη «Συμμαχία» ο Βασίλης Μπουργανός, διευθυντής του Ινστιτούτου Επιστημών Χημικής Μηχανικής, επισημαίνοντας τη συμβολή του Ινστιτούτου για την «μεταφορά» αξιοποιήσιμων αποτελεσμάτων της επιστημονικής έρευνας, με σκοπό την προώθηση της υγιούς επιχειρηματικότητας.

Για πρωτοποριακή πρωτοβουλία της Περιφέρειας, μίλησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Αχαΐας, Παναγιώτης Σκέντζος, αναφερόμενος στο επικείμενο διεθνές συνέδριο και επεσήμανε ότι «είναι ευκαιρία να ενεργοποιηθούμε, ώστε να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες και ευκαιρίες της περιοχής προς όφελος της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας».

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής πρόεδρος Έρευνας και Ανάπτυξης του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, Σπύρος Συρμακέσης, είπε ότι «οι πέντε πρέσβεις ξένων κρατών που επισκέφθηκαν το τελευταίο εξάμηνο την Δυτική Ελλάδα έφυγαν από την περιοχή μας με θετικές εντυπώσεις».

Όσον αφορά στο επικείμενο συνέδριο, είπε πως «δεν πρόκειται για το τέλος μιας διαδρομής, αλλά για τη μετάβαση σε ένα νέο κλίμα με γερά θεμέλια, που θα οδηγήσει σε αναπτυξιακές πρωτοβουλίες».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά