Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Κατεδαφισμένη...πολιτεία η Άνω Πόλη της Πάτρας

Κατεδαφισμένη...πολιτεία η Άνω Πόλη της Πάτρας

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Το τρίτο κατά σειρά διατηρητέο στην οδό Γερμανού που  κατεδαφίζεται το τελευταίο τρίμηνο «έπεσε» την Κυριακή, στο ύψος της οδού Μπουκαούρη στην Πάτρα. Μετά τα χτυπήματα που έχουν δεχθεί στο πέρασμα των χρόνων από τους σεισμούς και τις βροχές αλλά και το γεγονός ότι δεν έχουν γίνει εργασίες αναπαλαίωσής τους αφού τα περισσότερα είναι εγκαταλειμμένα, πολλά κτίρια αποτελούσαν παγίδες για τους διερχόμενους. Οι πτώσεις σοβάδων συνεχείς, τα  μικροατυχήματα επίσης.

Αν προσθέσει κανείς και την αδιαφορία της πολιτείας να συνδράμει στην αναπαλαίωση αυτών των ιστορικών κτισμάτων γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι χάνονται και θα συνεχίσουν να χάνονται αρχιτεκτονικοί «θησαυροί» στο κέντρο της Πάτρας κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι θα αλλοιωθεί σταδιακά και ο παραδοσιακός χαρακτήρας της Άνω Πόλης.

Από τον Αυγουστο και μετά, ύστερα και από τη φονική κατάρρευση του υπόστεγου στο λιμάνι της Πάτρας, ξεκίνησε η κατεδάφιση των σεισμόπληκτων κτισμάτων που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης με πρωτοβουλία των ιδιοκτητών τους . Πρωταθλήτρια στις κατεδαφίσεις η οδός Γερμανού της Πάτρας που διαθέτει αρκετά  πλινθόκτιστα ή πετρόκτιστα διώροφα κτίσματα με χωμάτινη αρμοκάλυψη.

Παρότι ο συγκεκριμένος δρόμος θα έπρεπε να αποτελεί προτεραιότητα στις αναπλάσεις αυτών των κτιρίων με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα, τώρα πια τείνει να χάσει το χρώμα και το άρωμά του…

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight