Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

"Αποπαίδι" της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας είναι η Πάτρα

"Αποπαίδι" της ποδοσφαιρικής Ο...
Σταθόπουλος Τάσσος
[email protected]

Εκτός σχεδιασμού το Παμπελοποννησιακό για την Εθνική μας ομάδα

Όπως είχε διαρρεύσει τις προηγούμενες ημέρες, πλέον η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου φεύγει από το γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Την απόφαση ανακοίνωσε με επίσημο τρόπο ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά την 5η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

«Η Εθνική ομάδα θα πρέπει να βγει έξω από τα τείχη του Λεκανοπεδίου. Είναι κάτι που θέλει η φίλαθλη κοινή γνώμη. Τόσα χρόνια κάποιοι δεν είχαν δικαίωμα να δουν την Εθνική ομάδα της χώρας μας. Θα πάμε εκτός Αθήνας και στη Θεσσαλονίκη και όπου αλλού υπάρχει γήπεδο το οποίο πληροί τις προδιαγραφές. Μπορεί να είναι ένα από τα δύο γήπεδα ή το «Κλεάνθης Βικελίδης». Δεν ξέρω ποιο γήπεδο μπορεί να πληροί τα κριτήρια. Θα παίξουμε και στο Λεκανοπέδιο, και το ΟΑΚΑ πληροί τις προδιαγραφές. Θα πρέπει να γίνει έλεγχος των γηπέδων. Δεν είναι μόνο να θέλουμε εμείς. Δεν θα πάμε σε δέκα γήπεδα, θα γίνει επιλογή. Το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, το Παγκρήτιο, τα τρία μεγάλα γήπεδα της Θεσσαλονίκης θα ελεγχθούν».

Αυτά ανέφεραν το ρεπορτάζ, δεν διαβάσαμε πουθενά το ενδεχόμενο να έρθει η εθνική ομάδα των ανδρών να παίξει στο Παμπελοποννησιακό. Κουβέντα για την Πάτρα από το στόμα του προέδρου της ΕΠΟ.

Ετσι κι αλλιώς, στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας η Εθνική έχει να αγωνιστεί μια δεκαετία… Άλλωστε, στον έναν σχεδόν αιώνα ζωής της Εθνικής μας, μόλις τέσσερις φορές έχει παίξει στην Πάτρα, Κύριος οίδε αν και πότε θα υπάρξει πέμπτη…

Για περισσότερο από μισό αιώνα η Εθνική μας ομάδα έπαιζε μόνο στην Αθήνα, στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη. Η πρώτη φορά που έφυγε για αγώνα στην επαρχία, ήταν στην Πάτρα, "μόλις" στις 22 Σεπτεμβρίου 1976!

Μπορεί η Πάτρα να είναι τρίτη πόλη σε πληθυσμό στην Ελλάδα και παραδοσιακά κορυφαία επαρχιακή δύναμη, αλλά δεν είναι ψηλά στις "προτεραιότητες" της ΕΠΟ για παιχνίδια της Εθνικής, αφού μόλις τέσσερα έχουν γίνει στην Αχαϊκή πρωτεύουσα, όσα π.χ. στα Γιάννενα, πολύ λιγότερα από όσα στο Ηράκλειο κλπ…

Τέσσερα λοιπόν είναι τα παιχνίδια που έδωσε η Εθνική μας ομάδα των ανδρών στην Πάτρα, όλα φιλικά, τα δύο στο γήπεδο της Παναχαϊκής και δύο στο Παμπελοποννησιακό (πρώην Εθνικό) Στάδιο.

Δείτε αναλυτικά:

* 22-9-1976 Γήπεδο Παναχαϊκής, Ελλάδα - Ισραήλ 0-1 (0-0) Φιλικό.

ΕΛΛΑΔΑ: Κελεσίδης (46' Κωνσταντίνου), Κυράστας (46' Γούναρης), Πάλλας, Φοιρός, Νικολάου, Νικολούδης (67' Αναστασιάδης), Δαβουρλής, Δεληκάρης, Αρδίζογλου (46' Γκέσιος), Σαράφης, Παπαϊωάννου.

ΙΣΡΑΗΛ: Σορίνοφ, Μπαρ, Κόεν, Νίμνι, Μαμίλιαν, Οζ, Σαούμ, Τούμπακ, Σπίγκελ, Μάχνες (72' Τουκ), Πρίμο.

Διαιτητής: Μπλάντο (Γιουγκοσλαβία).

Σκόρερ: 58' Τούμπακ.

Θεατές: 5.000.

* 5-9-1990 Εθνικό στάδιο, Ελλάδα - Αλβανία 1-0 (0-0) Φιλικό.

ΕΛΛΑΔΑ: Παπαδόπουλος (46' Πλίτσης), Αποστολάκης, Γ. Παπαδόπουλος (46' Βακαλόπουλος), Μανωλάς, Καλλιτζάκης (57' Κουρμπανάς), Τσαλουχίδης (46' Δ. Παπαδόπουλος), Σαραβάκος, Μαραγκός, Μπορμπόκης (46' Δημητριάδης), Νιόπλιας (27' Καραγεωργίου), Τσιαντάκης (57' Αγορογιάννης).

ΑΛΒΑΝΙΑ: Σκούρτι, Σμιγιάν, Ιμπρο, Χόντια, Τάχο, Μεμούσι, Κούστα, Φέργκος (22' Μπακίρι), Λεσκάι, Ραμ (65' Σουκάι), Κάσλελ (61' Μπαρμπουλούτσι).

Διαιτητής: Βουτσαράς.

Σκόρερ: 48' Δημητριάδης.

Θεατές: 4.500.

* 27-3-2002 Γήπεδο Παναχαϊκής, Eλλάδα - Βέλγιο 3-2 (0-1) Φιλικό

ΕΛΛΑΔΑ: Νικοπολίδης, Πατσατζόγλου, Φύσσας, Γκούμας, Λυμπερόπουλος (46’ Καφές), Κυργιάκος, Ζαγοράκης (46’ Λάκης), Γιαννακόπουλος (46’ Γεωργιάδης), Μαχλάς (62’ Καραγκούνης), Τσάρτας, Π. Κωνσταντινίδης (46’ K. Κωνσταντινίδης).

ΒΕΛΓΙΟ: Ντε Φλίγκερ (46’ Χέρπολ), Ντεφλάντρε (74’ Πέτερς), Φαν Μπούιτεν, Κλέμεντ (46’ Φαν Μέιρ), Φαν Κερκχόφεν, Σίμονς (46’ Μπασέτζιο), Μπενζά, Γκούρ, Σόνκ, Βάλεμ (46’ Τάνγκε), Φερχάιεν (57’ Μποφέν).

Διαιτητής: Kαπιτανής (Kύπρος).

Σκόρερ: Γκορ 28’, Σονκ 55’, Tσάρτας 61', Bρύζας 80', 85'.

Θεατές: 5.418 εισιτήρια.

* 19-5-2008, Παμπελοποννησιακό Στάδιο, Ελλάδα-Κύπρος 2-0 (1-0) Φιλικό

ΕΛΛΑΔΑ: Χαλκιάς, Βύντρα (71' Μελίσσης), Γιαννακόπουλος (63' Χριστοδουλόπουλος), Γκέκας, Δέλλας (63' Γκούμας), Καραγκούνης (79' Μάκος), Κατσουράνης, Σαλπιγγίδης (46' Λυμπερόπουλος), Σπυρόπουλος, Παπασταθόπουλος, Νίνης (46' Τζιόλης).

ΚΥΠΡΟΣ: Γιωργαλλίδης (46' Αυγουστή), Οκκαρίδης (62' Λάμπρου), Ηλία, Χαραλαμπίδης (46' Παύλου), Κωνσταντίνου (63' Παναγή), Μιχαήλ, Γιασουμή (81' Δασκαλάκης), Γαρπόζης, Μακρίδης (72' Χριστοφή), Χρήστου, Νικολάου.

Διαιτητής: Ντάγκλας Μακ Ντόναλντ (Αγγλία).

Σκόρερ: Νίνης 5', Κατσουράνης 59'.

Θεατές: 16.216 εισιτήρια, 250.956 ευρώ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports