Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Επιδημία" σκηνοθετημένων ληστειών στην Πάτρα - Το στοίχημα του "έφαγε" τα λεφτά και όχι ληστές - Ελεύθερος ο 25χρονος

"Επιδημία" σκηνοθετημένων ληστ...

Τζόγαρε όσο εργαζόταν στο πρακτορείο ΟΠΑΠ του αδελφού του

Είναι η δεύτερη κατά φαντασίαν ληστεία που καταγγέλλεται στην αστυνομία μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και η δεύτερη φυσικά που "ξεσκεπάζει" η Ασφάλεια Πατρών, καθώς όπως και στην περίπτωση της 36χρονης συνεργάτιδας του Αρσακείου, έτσι και σε αυτή, οι ισχυρισμοί του 25χρονου ότι έπεσε θύμα ληστείας, δεν "πέρασαν".

Ο άνδρας σύμφωνα με την αστυνομία "κατήγγειλε ψευδώς στο κέντρο επιχειρήσεων του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ότι δυο άγνωστοι δράστες του ανέκοψαν με όχημα την πορεία του και με την άσκηση σωματικής βίας, τον έριξαν στο έδαφος και του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ.

Ωστόσο ο δράστης,εργαζόμενος σε πρακτορείο ΟΠΑΠ του αδερφού του έχασε σε ζωντανά στοιχήματα το χρηματικό ποσό των (2.400) ευρώ και κατήγγειλε τη ληστεία για να καλυφθεί.

Επιπλέον, επειδή ο 25χρονος «ένιωσε αδιαθεσία από τη ληστεία σε βάρος του», διεκομίσθη με σταθμό του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, «Ο Άγιος Ανδρέας», για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Για τη διερεύνηση του περιστατικού και την εξιχνίαση της ληστείας συγκροτήθηκε εξειδικευμένο κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, το οποίο μετέβη άμεσα στον τόπο του περιστατικού, όσο και στο νοσοκομείο, για τη συλλογή των απαραίτητων στοιχείων και πειστηρίων της υπόθεσης.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς προανάκρισης, που διενήργησαν οι αστυνομικοί, συγκεντρώθηκαν αποδεικτικά στοιχεία, υπό το βάρος των οποίων ο 25χρονος ομολόγησε ότι σκηνοθέτησε τη ληστεία σε βάρος του, προκειμένου να δικαιολογήσει τα χρήματα που υφαίρεσε από την επιχείρηση του αδερφού του".

Ο 25χρονος άνδρας συνελήφθη για ψευδορκία. Παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα και αφέθηκε ελεύθερος.

Μέσα σε δύο χρόνια υπεξαίρεσε τα 80.000 ευρώ η ... - The Best News

Ανατροπή στην υπόθεση της "ληστείας" που έγινε το πρωί της Παρασκευής στον Άγιο Βασίλειο της Πάτρας, με λεία 80.000 ευρώ- Συνελήφθη το... "θύμα"

 

H ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ 36ΧΡΟΝΗΣ

 

Η 36χρονη, όπως είχε ανακοινώσει η αστυνομία, είχε υπεξαιρέσει σταδιακά από το έτος 2015 έως σήμερα, το χρηματικό ποσό των (80.000) ευρώ. "Για να δικαιολογήσει την υπεξαίρεση, χθες το πρωί, κατήγγειλε ψευδώς ότι μεταφέροντας, με αυτοκίνητο, το χρηματικό ποσό των (80.000) ευρώ, από την επιχείρηση σε τραπεζικό κατάστημα, έπεσε θύμα ληστείας, από τρεις άγνωστους δράστες, οι οποίοι με τη μέθοδο του εικονικού τροχαίου ατυχήματος, της ανέκοψαν την πορεία και της αφαίρεσαν με την άσκηση σωματικής βίας, τα χρήματα.


Επιπλέον, δήλωσε ψευδώς ότι κατά την ληστεία είχε λιποθυμήσει και είχε τραυματιστεί, με αποτέλεσμα να ενημερωθεί σταθμός του ΕΚΑΒ και να διακομισθεί σε νοσοκομείο της Πάτρας.

Για τη διερεύνηση του περιστατικού και την εξιχνίαση της ληστείας συγκροτήθηκε άμεσα κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, το οποίο μετέβη άμεσα στον τόπο του περιστατικού και στο νοσοκομείο, για τη συλλογή των απαραίτητων στοιχείων και πειστηρίων της υπόθεσης.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς προανάκρισης, που διενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, συγκεντρώθηκαν και αξιοποιήθηκαν δεδομένα και αποδεικτικά στοιχεία, υπό το βάρος των οποίων η 36χρονη ομολόγησε ότι σκηνοθέτησε τη ληστεία σε βάρος της, προκειμένου να δικαιολογήσει την υπεξαίρεση του χρηματικού ποσού από την επιχείρηση".

 

 


Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις