Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Σειρά εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Διαβήτη

Πάτρα: Σειρά εκδηλώσεων για την Παγκόσμι...

Από τον σύλλογο "Ζωή Γλυκιά" - Την Κυριακή περίπατος έως το μόλο Αγ. Νικολάου

Ο σύλλογος ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη Πάτρας «Ζωή Γλυκιά» &  η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος υποστηρίζουν την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Διαβήτη (14 Νοεμβρίου), διοργανώνοντας σειρά από ενημερωτικές εκδηλώσεις για την ευαισθητοποίηση και την πρόληψη των πολιτών σχετικά με τον Σακχαρώδη Διαβήτη.

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης είναι μία χρόνια πάθηση, που εμφανίζεται όταν το πάγκρεας δεν παράγει αρκετή ινσουλίνη (Τύπου 1) ή όταν ο οργανισμός δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά την παραγόμενη ινσουλίνη (Τύπου 2). Η Ινσουλίνη είναι μια ορμόνη, που επιτρέπει στα κύτταρα να πάρουν το σάκχαρο από το αίμα και να το χρησιμοποιήσουν ως πηγή ενέργειας.

Η πρόληψη, σε συνδυασμό με τη σωστή διατροφή, την άσκηση, αλλά και τα φάρμακα, μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση του σακχαρώδη διαβήτη, επισημαίνουν οι επιστήμονες, που εκτιμούν ότι οι ασθενείς στη χώρα μας ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο, από τους οποίους αρκετοί δεν το γνωρίζουν.

Οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή, ιδιαίτερα στα ελληνόπουλα, που συγκαταλέγονται στα πιο παχύσαρκα παιδιά της Ευρώπης. Αναμένεται ότι έως το 2040 θα υπάρχουν 640 εκατομμύρια Διαβητικοί σε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή έχουμε περίπου 1 εκατομμύριο Διαβητικούς.!

Έτσι λοιπόν την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017 στις 11:00 π.μ στην Πύλη 7 του παλαιού λιμανιού της Πάτρας θα διεξαχθεί η εκδήλωση «Περπατώντας, Μαθαίνω για το Διαβήτη», όπου οι συμμετέχοντες θα περπατήσουν από την Πύλη 7 έως τον μόλο της Αγίου Νικολάου όπου εκεί θα υπάρχει η κινητή μονάδα της Δ/νσης Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, στην οποία θα γίνεται έλεγχος διαβητικού ποδιού και θα υπάρχουν ενημερωτικά περίπτερα για τον σακχαρώδη διαβήτη αλλά και δράσεις για τα παιδιά από την ομάδα του Juniors Club.

Την ίδια μέρα, στις 12 Νοεμβρίου, η ΕΑΠ στηρίζει την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Διαβήτη και ο αγώνας στις 19.00 το απόγευμα, θα είναι αφιερωμένος στην ευαισθητοποίηση του κοινού για το Σακχαρώδη Διαβήτη.

Την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών αλλά και του συλλόγου  Ζωή Γλυκιά, διοργανώνει Ημερίδα στις 18:00 στην Αγορά Αργύρη με θέμα: «ΣΑΚΧΑΡΩΔΗΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ & ΑΓΓΕΙΑ : ΝΕΟΤΕΡΕΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ  ΜΕΘΟΔΟΙ».

Στους φοιτητές θα δοθεί και βεβαίωση παρακολούθησης.

Όπως αναφέρει η πρόσκληση από την πρόεδρο του ΔΣ του συλλόγου «Ζωή Γλυκιά» Βασιλική Γούλα, «σας περιμένουμε όλους να συμμετέχετε στις εκδηλώσεις γιατί όπως πολύ καλά γνωρίζουμε η Πρόληψη και η Ενημέρωση είναι καλύτερη από την Αντιμετώπιση!

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης δεν κάνει διακρίσεις! Μπορεί να συμβεί στον καθένα μας!».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις