Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πρωτοβουλία του πρώην Πρωθυπουργού Γκ. Μπράουν για επιστολή στην G20 κατά των φορολογικών παραδείσων

Πρωτοβουλία του πρώην Πρωθυπουργού Γκ. Μ...

Μέσω της Avaaz

Με αφορμή τις αποκαλύψεις των Paradise Papers, μας εστάλη από την παγκόσμια κίνηση Avaaz, επιστολή παρότρυνσης από τον πρώην Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Γκόρντον Μπράουν, να υπογράψουν όσοι ενδιαφέρονται και ευαισθητοποιήθηκαν από το θέμα, σε ανοιχτή επιστολή με αποδέκτη τον πρόεδρο της Αργεντινής Μαουρίσιο Μάκρι και επικεφαλής της G20. Όπως τονίζει ο Γκόρντον Μπράουν, αν 1 εκατομμύριο πολίτες υπογράψουν, θα του παραδώσει ο ίδιος προσωπικά καθώς και στους άλλους ηγέτες το μήνυμα της επιστολής να ληφθούν επειγόντως μέτρα προστασίας και να ολοκληρωθεί η προσπάθεια που είχε ξεκινήσει προ 8 ετών ώστε να μπει ένα τέλος στην αδικία των φορολογικών παραδείσων.

Ακολουθεί αναλυτικά το κείμενο του Γκόρντον Μπράουν.

Πριν από 8 χρόνια, ως πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου και επικεφαλής της G20, προσπάθησα να βάλω τέλος στην αδικία των φορολογικών παραδείσων. Όπως δείχνει όμως η διαρροή των Paradise Papers, τρισεκατομμύρια εξακολουθούν να φυγαδεύονται στα πιο σκοτεινά μέρη της παγκόσμιας οικονομίας, για να γλυτώσουν τη φορολογία.

Είναι μια από τις μεγαλύτερες αδικίες της εποχής μας, που επιτρέπει στους πλουσιότερους του πλανήτη να βγάζουν την ουρά τους απέξω, όταν οι υπόλοιποι πληρώνουμε για την υγεία, την παιδεία και την προστασία των αδυνάτων.
Τώρα όμως έχουμε μια ευκαιρία να τους σταματήσουμε -- με μια διεθνή συμφωνία που θα απαγορεύει τους φορολογικούς παραδείσους και θα προβλέπει πρόστιμα και ποινές φυλάκισης στους φοροφυγάδες. Και οι G20, οι ηγέτες των ισχυρότερων οικονομιών του κόσμου, μπορούν να το κάνουν.
Υπόγραψε μαζί μου αυτήν την ανοιχτή επιστολή προς τον πρόεδρο της Αργεντινής Μαουρίσιο Μάκρι και επικεφαλής της G20 -- αν 1 εκατ. από εμάς υπογράψουμε, θα του την παραδώσω εγώ προσωπικά, ζητώντας από αυτόν και τους υπόλοιπους ηγέτες να λάβουν επειγόντως μέτρα και να τελειώσουν τη δουλειά που ξεκινήσαμε το 2009.

Υπέγραψε με ένα κλικ:

ΥΠΟΓΡΑΦΩ

Προς τον πρόεδρο Μαουρίσιο Μάκρι και όλους τους ηγέτες της G20:

Η ψαλίδα της παγκόσμιας ανισότητας είναι σοκαριστική -- μόλις 8 άνθρωποι κατέχουν τόσο πλούτο όσο ο μισός πληθυσμός του πλανήτη.

Και το χάσμα μεγαλώνει, με τη βοήθεια του σκοτεινού κόσμου των φορολογικών παραδείσων που επιτρέπει να φυγαδεύονται τρισεκατομμύρια, από τις οικονομίες των χωρών μας προς τις offshore. Αυτήν τη στιγμή οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι υπόλοιποι πληρώνουμε.

Πριν από 8 χρόνια η G20 συμφώνησε να βάλει τέλος σ’ αυτήν την πρακτική. Ήρθε η ώρα να το κάνει. Σας καλούμε να λάβετε επειγόντως μέτρα, για να καταργήσετε τους φορολογικούς παραδείσους και να φροντίσετε ώστε να παραπέμπονται στη δικαιοσύνη όσοι τους διευθύνουν και τους εκμεταλλεύονται.

Κανείς δεν πρέπει να έχει τη δυνατότητα να παραβαίνει τα φορολογικά του καθήκοντα εις βάρος του κοινού συμφέροντος. Είναι δική σας ευθύνη να τους σταματήσετε. Ως πολίτες από όλο τον κόσμο, απαιτούμε τη λήψη δραστικών μέτρων.

Η G2 έχει τη δύναμη να λύσει αυτό το πρόβλημα -- και έχει ήδη σημειώσει μεγάλη πρόοδο, εξαναγκάζοντας φορολογικούς παραδείσους να συμμορφώσουν τις πρακτικές τους. Υπάρχει λοιπόν δυναμική, και τώρα τα Paradise Papers μάς δίνουν την ευκαιρία που περιμέναμε για να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια.

G20, κλείστε τους φορολογικούς παραδείσους!

Όταν ήμουν πρωθυπουργός, μπήκα κι εγώ στο στόχαστρο των εκστρατειών του Avaaz και σε διαβεβαιώ ότι φέρνουν πραγματικά αποτελέσματα. Το κίνημα του Avaaz εξελίσσει τον παγκόσμιο ιδεαλισμό. Και το σκάνδαλο των Paradise Papers μας δίνει την ευκαιρία να αντιμετωπίσουμε μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της εποχής μας. Ας μην τη χαραμίσουμε...

Με ελπίδα και αποφασιστικότητα,
Γκόρντον Μπράουν με την ομάδα του Avaaz

*Το Avaaz είναι το μεγαλύτερο κίνημα πολιτών με 44 εκατομμύρια μέλη παγκοσμίως. Κινητοποιούμαστε για να φέρνουμε τις απόψεις και τις αξίες των λαών στο επίκεντρο των παγκόσμιων πολιτικών αποφάσεων. Η λέξη «Avaaz» σημαίνει «φωνή» ή «τραγούδι» σε πολλές γλώσσες. Τα μέλη του Avaaz βρισκόμαστε σε κάθε γωνιά του πλανήτη, ενώ η ομάδα μας είναι διασκορπισμένη σε 18 χώρες και 6 ηπείρους, και χρησιμοποιεί 17 γλώσσες.

Μάθε περισσότερα για τις μεγαλύτερες νίκες του κινήματός μας ή βρες μας στο Facebook και το Twitter.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις