Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κ. Χατζηδάκης στο thebest.gr: «Έχουμε αέρα στα πανιά μας και προετοιμαζόμαστε για να γίνουμε μια καλή και αποτελεσματική κυβέρνηση»

Κ. Χατζηδάκης στο thebest.gr: «Έχουμε αέ...

Ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ στο thebest.gr με αφορμή το 2ο Προσυνέδριο της ΝΔ στην Πάτρα

Για την ανανέωση που έχει ξεκινήσει στο εσωτερικό της ΝΔ, για το "άνοιγμα" στους νέους, για τους στόχους του Προσυνεδρίου, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 21 Οκτωβρίου στην Πάτρα και φυσικά για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, μιλά στο thebest.gr o Κωστής Χατζηδάκης, Αντιπρόεδρος της ΝΔ και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του 11ου Συνεδρίου Αρχών και Θέσεων του κόμματος, που θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο.

Ο κ. Χατζηδάκης δηλώνει μεταξύ άλλων πως "αυτή την ώρα εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας κοιτάνε προς εμάς περιμένοντας ένα καινούργιο ξεκίνημα της Νέας Δημοκρατίας" μιλώντας για  δημιουργική ανανέωση που δεν ξεφεύγει από τις αρχές του κόμματος

Ιδιαίτερη έμφαση δίνει στους νέους και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, οι οποίοι άλλωστε θα βρεθούν στο επίκεντρο του Προσυνεδρίου της Πάτρας.

Για την πολιτική κατάσταση εκτιμά  ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα εξαντλήσει την τετραετία και τονίζει πως πιθανότατα οι εκλογές θα γίνουν το καλοκαίρι του 2018. "Ο κ. Τσίπρας όποτε κάνει τις εκλογές θα υποστεί μια οδυνηρή ήττα!" αναφέρει.

"Δεν σας μιλάω ως εκπρόσωπος των αλάθητων. Αλλά η οικονομία με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αντί να πάει μπροστά πήγε πίσω" αναφέρει σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ενώ σχολιάζει το ταξίδι του Έλληνα Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και δημοσιεύματα που αναφέρονται σε εσωκομματικά προβλήματα στη ΝΔ.

 

Της Ελευθερίας Μακρυγένη

 

«Ανοίγουμε πόρτες και παράθυρα στη ΝΔ» έχετε δηλώσει με αφορμή την προσυνεδριακή διαδικασία που θα οδηγήσει στο 11ο Συνέδριο στις 16 και 17 Δεκεμβρίου. Πόσο εφικτό είναι να επιτύχετε τον στόχο  της δημιουργικής ανανέωσης του κόμματος στην πράξη και με ποιο τρόπο; Ποια θα είναι η ΝΔ την επόμενη ημέρα;

"Αυτή την ώρα εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας κοιτάνε προς εμάς περιμένοντας ένα καινούργιο ξεκίνημα της Νέας Δημοκρατίας που να συνδυάζει τη λογική με την ευαισθησία. Να τους παρουσιάσουμε το δικό μας σχέδιο για τη χώρα και να περιγράψουμε πως η Ελλάδα θα βγει από την κρίση και θα μπει στο δρόμο μιας βιώσιμης ανάπτυξης.

Με τη δημιουργική ανανέωση δεν θα ξεφύγουμε φυσικά από τις βασικές μας αρχές. Ούτε θα παραστήσουμε ότι είμαστε κάτι άλλο. Είμαστε το μεγάλο κεντροδεξιό κόμμα της Ελλάδας. Που διδάσκεται από τα μαθήματα του παρελθόντος και του παρόντος και παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη.

Ανανέωση, λοιπόν, δεν σημαίνει άρνηση του εαυτού σου. Ούτε σημαίνει ότι θα βάλεις στην άκρη ό,τι έχουμε σήμερα στη Νέα Δημοκρατία. Σημαίνει όμως ότι θα επιχειρήσουμε να φέρουμε μέσα στο κόμμα ό,τι καλύτερο κινείται στον ευρύτερο χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Ανθρώπους ξεχωριστούς στο χώρο τους, ανθρώπους που μπορεί να συμβάλουν στο ποιοτικό άλμα το οποίο χρειάζεται ο τόπος.

Θέλουμε, λοιπόν, ανανέωση με ποιότητα στη Νέα Δημοκρατία. Και αυτό το άνοιγμα υπογραμμίζουν τα Προσυνέδρια και η πορεία μας προς το 11ο Συνέδριο Αρχών και Θέσεων. Διότι απευθυνόμαστε στο μέσο πολίτη και κυρίως τους  κοινωνικά αδύνατους.  Όχι μόνο για να τους μιλήσουμε για τις προγραμματικές μας θέσεις, αλλά κυρίως για να ακούσουμε. Να ακούσουμε την κοινωνία, τους φορείς και τους ανθρώπους που έχουν να προτείνουν συγκεκριμένα πράγματα".

Tι επιδιώκεται από το δεύτερο Προσυνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα στις 21 Οκτωβρίου, παρουσία του Προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη;  Στο επίκεντρο θα τεθούν οι νέοι.

"To Προσυνέδριο της Πάτρας είναι αφιερωμένο στους νέους και φιλοδοξούμε να αναπτυχθεί ένας γόνιμος διάλογος για τα προβλήματά τους. Για την αναξιοκρατία, για την ανεργία, για την έλλειψη προοπτικής. Το ζητούμενο είναι να περάσουμε από την Ελλάδα της ελεημοσύνης για τους νέους στην Ελλάδα των ευκαιριών. Μιλάμε για ευκαιρίες για όλους τους νέους και ακόμα περισσότερο τους κοινωνικά αδύνατους.

Ένα μεγάλο μέρος της συζήτησή μας θα αφορά θέματα εκπαίδευσης: για την προσχολική εκπαίδευση και πώς θα δημιουργήσουμε σύγχρονα, ευρωπαϊκά δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια. Για την επαγγελματική εκπαίδευση, επαγγελματική κατάρτιση και τη δια βίου μάθηση και πώς όλα αυτά θα τα ξαναχτίσουμε από την αρχή. Για τα Πανεπιστήμια, πώς θα γίνουν πόλοι έρευνας, καινοτομίας και αριστείας και πώς  η Ελλάδα θα γίνει διεθνές κέντρο εκπαίδευσης.

Επίσης θα ασχοληθούμε με το τεράστιο πρόβλημα της φυγής των νέων μας στο εξωτερικό. Πώς δηλαδή θα αντιστραφεί αυτή η τάση φυγής και ποιες πολιτικές πρέπει να αναπτυχθούν ώστε  να γίνει η Ελλάδα ξανά ελκυστική για τους νέους.

Σημειώνω ότι και σ’ αυτό το Προσυνέδριο θα δοθεί βήμα σε ανθρώπους που έρχονται για πρώτη φορά να μιλήσουν στη Νέα Δημοκρατία. Είτε σε στελέχη της εκπαίδευσης δασκάλους, καθηγητές μέσης εκπαίδευσης, καθηγητές πανεπιστημίου, είτε σε νέους που αναγκάστηκαν να φύγουν στο εξωτερικό, είτε σε γονείς.

Επίσης, στην προσπάθειά μας να πολλαπλασιάσουμε τη συμμετοχή των πολιτών στο Προσυνέδριό μας όλη η διαδικασία θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω livestreaming από την ιστοσελίδα της ΝΔ (https://synedrio.nd.gr) και θα δίνεται η δυνατότητα σε όποιον θέλει είτε να υποβάλει ερωτήσεις στους ομιλητές, είτε να μας πει τη γνώμη του".

 

Πώς είδατε το ταξίδι του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ;

Η Νέα Δημοκρατία δεν ανακάλυψε τώρα την Αμερική. Έχουμε σταθερό προσανατολισμό και δεν λέμε άλλα τη μια και άλλη την άλλη.Πιστεύουμε, λοιπόν, ότι η γεωπολιτική θέση της Ελλάδας αυτή την ώρα έχει αναβαθμιστεί εξαιτίας του γεγονότος ότι ο Ερντογάν παίζει λάθος τα χαρτιά του. Και πρέπει επιδίωξή να είναι η παραπέρα αναβάθμιση της θέσης της χώρας μας.

Όμως προς το παρόν δεν βλέπουμε να έχει προκύψει μια ισορροπημένη συμφωνία που να εξασφαλίζει απτά στρατιωτικά και άλλα ανταλλάγματα για εμάς.

Στη συνάντηση με τον κ. Τραμπ ακούσαμε κάποια καλά λόγια που δεν κοστίζουν αλλά το μόνο χειροπιαστό, το μόνο ξεκάθαρο που προέκυψε είναι ότι η Ελλάδα θα αναβαθμίσει τα αεροπλάνα F-16 και θα πληρώσουμε γι’ αυτό 2,4 δις.  Νομίζω ότι ήταν εύγλωττο αυτό που είπε ο κ. Τραμπ μπροστά στον κ. Τσίπρα ότι είναι ευγνώμων διότι προχωρούμε στην αναβάθμιση των F-16 και θα δουλέψουν Αμερικανοί. Και βεβαίως να αναβαθμίσουμε τα F-16, αλλά ποια είναι τα ανταλλάγματα σε στρατιωτικό ή άλλο επίπεδο.

Επίσης δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο το πώς τελικά η κυβέρνηση αξιοποιεί το θέμα της Σούδας. Εμείς ζητήσαμε να προχωρήσει σε μια πολυετή συμφωνία που θα μας αποδώσει ουσιαστικά οφέλη.

Ο κ. Τσίπρας συνάντησε επενδυτές και funds και προσπάθησε να τους πείσει να έρθουν για επενδύσεις στην Ελλάδα. Μακάρι! Αναρωτιέμαι όμως πόσο ενθαρρυντικά είναι για τους αμερικάνους επενδυτές όσας έγιναν τον τελευταίο μήνα στη χώρα μας, με το Ελληνικό, τις Σκουριές, την Black Rock κ.ο.κ.

Γιατί οι πολίτες να επιλέξουν τη ΝΔ όταν γίνουν εκλογές;  Υπάρχουν κάποια δεδομένα. Η χώρα βρίσκεται σε παρατεταμένη ύφεση και μνημονιακή πορεία, η  κοινωνία σε μεγάλο μέρος της είναι οικονομικά εξαντλημένη,  υπογραφές από την παρούσα κυβέρνηση  δεσμεύουν και τις επόμενες. Επίσης η ΝΔ, όπως και το ΠΑΣΟΚ κυβέρνησε αρκετά χρόνια και οι πολίτες γύρισαν την πλάτη και στους δύο και στράφηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο οποίος σαφώς και δεν έσκισε κανένα μνημόνιο. Πώς «απαντάτε» στην καχυποψία;  Πώς μπορεί να γίνει η αποτελεσματικά η αναστροφή του κλίματος στην οικονομία και στην κοινωνία ώστε να «πάρει ανάσα»;

 

Πριν λίγες μέρες η ΕΛΣΤΑΤ πιστοποίησε ότι η χώρα μας το 2015 και το 2016 ήταν σε ύφεση. Με εμάς τους τρισκατάρατους το ’14 η οικονομία είχε έστω οριακή ανάπτυξη και στη συνέχεια ξαναγύρισε σε ύφεση. Και ενώ η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν πάρει ένα κάρο μέτρα, η οικονομία δεν έχει φτάσει καν εκεί που ήταν το ’14. Διότι εμείς τότε δεν είχαμε capital control.  Αυτό έγινε από τον κ. Βαρουφάκη, τον κ.Τσίπρα και τον κ. Καμμένο.

Δεν σας μιλάω ως εκπρόσωπος των αλάθητων. Αλλά η οικονομία με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αντί να πάει μπροστά πήγε πίσω. Και ενώ είχαν υποσχεθεί ότι θα βγάλουν τη χώρα από τα μνημόνια την έχωσαν πιο βαθιά σ’ αυτά.  Μετά το 3οψήφισαν πριν λίγους μήνες και το 4ο μνημόνιο για μισθωτούς και συνταξιούχους. Έφεραν το υπερταμείο για 99 χρόνια. Έφεραν το SSM για εποπτεία στις τράπεζες  για 35 χρόνια όσο διαρκούν τα δάνεια.  Και επέκτειναν μέσω της συμφωνίας για τα πρωτογενή πλεονάσματα τη λιτότητα μέχρι το 2060.

Πέραν αυτών, έχουν καταδικάσει την οικονομία να σέρνεται. Διότι ακολουθούν ένα μείγμα πολιτικής που στηρίζεται στην υπερφορολόγηση και στις μεγάλες δαπάνες. Διότι παρά τη ρητορική τους απεχθάνονται τις μεταρρυθμίσεις. Διότι έχουν αλλεργία στην επιχειρηματικότητα και αντί να διευκολύνουν υπονομεύουν τις επενδύσεις.

Στον αντίποδα η Νέα Δημοκρατία με βασικό εργαλείο την υγιή επιχειρηματικότητα  είναι σήμερα το μόνο κόμμα που μπορεί να προσελκύσει ιδιωτικές επενδύσεις που θα δημιουργήσουν νέες δουλειές και μεροκάματο στο σπίτι.

Νέα Δημοκρατία, νέες δουλειές!

Με ένα νέο μίγμα πολιτικής με λιγότερους φόρους, λιγότερες δαπάνες και επενδύσεις η Νέα Δημοκρατία μπορεί να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη και να πετύχει την επανεκκίνηση στην οικονομία. Μπορεί να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια και να την οδηγήσει στο δρόμο μιας σταθερής και βιώσιμης ανάπτυξης.

 

H κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις  συγκεντρώνει  δυσαρέσκεια και το προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου δίνεται στη ΝΔ. Ωστόσο, είστε ευχαριστημένος με την «απήχηση» του κόμματος;  Η αυτοδυναμία είναι εφικτή;

Σας θυμίζω ότι τον Σεπτέμβριο του 2015 η Νέα Δημοκρατία είχε ηττηθεί για 3η φορά μέσα σε 8 μήνες ( μαζί με το δημοψήφισμα) και ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις μετεκλογικές δημοσκοπήσεις κατέγραφε ένα προβάδισμα 6 και 7 μονάδων.

Μετά την  εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη είχαμε μια πρωτόγνωρη ανατροπή. Και σήμερα όλες οι δημοσκοπήσεις δίνουν στη Νέα Δημοκρατία ένα προβάδισμα που ξεκινάει από 6 μονάδες και φτάνει στις 12. Επίσης από την ανάλυση των ποιοτικών στοιχείων προκύπτει ότι ένα μεγάλο μέρος των αναποφάσιστων έχει αποχαιρετήσει οριστικά τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχει λοιπόν αμφιβολία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε αποδρομή και ότι η Νέα Δημοκρατία έρχεται.

Ωστόσο δεν αντιμετωπίζουμε τις δημοσκοπήσεις με έπαρση. Προσπαθήσουμε συνεχώς να βελτιωθούμε και να αρθρώνουμε ένα θετικό πολιτικό λόγο που να απαντά στα προβλήματα των πολιτών. Και επιδιώκουμε να διευρύνουμε συνεχώς την απήχησή μας στοχεύοντας στους αναποφάσιστους και σ’ όσους στις τελευταίες εκλογές μας γύρισαν την πλάτη και δεν κατέβηκαν να ψηφίσουν.

Τέλος σημειώνω ότι είναι στις προθέσεις μας ακόμα και αν έχουμε αυτοδυναμία να σχηματίσουμε κυβέρνηση συνεργασίας απευθυνόμενοι στις άλλες φιλοευρωπαϊκές μεταρρυθμιστικές δυνάμεις του τόπου. Φιλοδοξούμε να σχηματίσουμε μια κυβέρνηση με τους καλύτερους, μια Εθνική Ελλάδας.

 

Ποια η πρόβλεψή σας για τον χρόνο της προσφυγής στις κάλπες; Ποια εξέλιξη ή συγκυρία θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει νωρίτερα σε εκλογές;

 

Πιστεύω ότι ο κ. Αλέξης Τσίπρας δεν θα εξαντλήσει την 4ετία. Αν το κάνει θα εξαερωθεί πολιτικά.

Νομίζω, λοιπόν, ότι θα επιδιώξει να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές εκεί κάπου στο καλοκαίρι του 2018 προβάλλοντας ως επίτευγμά του ότι δήθεν μας έβγαλε από τα μνημόνια.

Βεβαίως αυτό είναι το νέο μεγάλο ψέμα του κ. Τσίπρα, διότι ήδη πριν λίγους μήνες  ψήφισε το 4ο μνημόνιο. Παρόλα αυτά θα επιχειρήσει για άλλη μια φορά να εξαπατήσει τους πολίτες.

Όμως ισχύει το «μια του ψεύτη, δύο του ψεύτη, τρεις και η κακή του μέρα».

Ο κ. Τσίπρας όποτε κάνει τις εκλογές θα υποστεί μια οδυνηρή ήττα!

Η απουσία του Άδωνι Γεωργιάδη από το 1ο Προσυνέδριο ερμηνεύτηκε από ορισμένα ΜΜΕ ως «ανταρσία»  και αποδόθηκε σε δυσαρέσκειά του επειδή το Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής είστε εσείς… Ποια είναι η κατάσταση στο εσωτερικό της ΝΔ;

Ο Άδωνις απάντησε σ’ αυτό διαψεύδοντας  τα σχετικά δημοσιεύματα.

Μην ψάχνεται για εσωκομματικά προβλήματα μέσα στη Νέα Δημοκρατία επειδή αυτά γράφουν κάποια non paper του Μαξίμου και η Αυγή. Έχουμε αέρα στα πανιά μας και προετοιμαζόμαστε για να γίνουμε μια καλή και αποτελεσματική κυβέρνηση.

 

 

 

«Ανοίγουμε πόρτες και παράθυρα στη ΝΔ» έχετε δηλώσει με αφορμή την προσυνεδριακή διαδικασία που θα οδηγήσει στο 11ο Συνέδριο στις 16 και 17 Δεκεμβρίου. Πόσο εφικτό είναι να επιτύχετε τον στόχο  της δημιουργικής ανανέωσης του κόμματος στην πράξη και με ποιο τρόπο; Ποια θα είναι η ΝΔ την επόμενη ημέρα;

Αυτή την ώρα εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας κοιτάνε προς εμάς περιμένοντας ένα καινούργιο ξεκίνημα της Νέας Δημοκρατίας που να συνδυάζει τη λογική με την ευαισθησία. Να τους παρουσιάσουμε το δικό μας σχέδιο για τη χώρα και να περιγράψουμε πως η Ελλάδα θα βγει από την κρίση και θα μπει στο δρόμο μιας βιώσιμης ανάπτυξης.

Με τη δημιουργική ανανέωση δεν θα ξεφύγουμε φυσικά από τις βασικές μας αρχές. Ούτε θα παραστήσουμε ότι είμαστε κάτι άλλο. Είμαστε το μεγάλο κεντροδεξιό κόμμα της Ελλάδας. Που διδάσκεται από τα μαθήματα του παρελθόντος και του παρόντος και παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη.

Ανανέωση, λοιπόν, δεν σημαίνει άρνηση του εαυτού σου. Ούτε σημαίνει ότι θα βάλεις στην άκρη ό,τι έχουμε σήμερα στη Νέα Δημοκρατία. Σημαίνει όμως ότι θα επιχειρήσουμε να φέρουμε μέσα στο κόμμα ό,τι καλύτερο κινείται στον ευρύτερο χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Ανθρώπους ξεχωριστούς στο χώρο τους, ανθρώπους που μπορεί να συμβάλουν στο ποιοτικό άλμα το οποίο χρειάζεται ο τόπος.

Θέλουμε, λοιπόν, ανανέωση με ποιότητα στη Νέα Δημοκρατία. Και αυτό το άνοιγμα υπογραμμίζουν τα Προσυνέδρια και η πορεία μας προς το 11ο Συνέδριο Αρχών και Θέσεων. Διότι απευθυνόμαστε στο μέσο πολίτη και κυρίως τους  κοινωνικά αδύνατους.  Όχι μόνο για να τους μιλήσουμε για τις προγραμματικές μας θέσεις, αλλά κυρίως για να ακούσουμε. Να ακούσουμε την κοινωνία, τους φορείς και τους ανθρώπους που έχουν να προτείνουν συγκεκριμένα πράγματα.

Tι επιδιώκετε από το δεύτερο Προσυνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα στις 21 Οκτωβρίου, παρουσία του Προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη;  Στο επίκεντρο θα τεθούν οι νέοι.

To Προσυνέδριο της Πάτρας είναι αφιερωμένο στους νέους και φιλοδοξούμε να αναπτυχθεί ένας γόνιμος διάλογος για τα προβλήματά τους. Για την αναξιοκρατία, για την ανεργία, για την έλλειψη προοπτικής. Το ζητούμενο είναι να περάσουμε από την Ελλάδα της ελεημοσύνης για τους νέους στην Ελλάδα των ευκαιριών. Μιλάμε για ευκαιρίες για όλους τους νέους και ακόμα περισσότερο τους κοινωνικά αδύνατους.

Ένα μεγάλο μέρος της συζήτησή μας θα αφορά θέματα εκπαίδευσης: για την προσχολική εκπαίδευση και πώς θα δημιουργήσουμε σύγχρονα, ευρωπαϊκά δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια. Για την επαγγελματική εκπαίδευση, επαγγελματική κατάρτιση και τη δια βίου μάθηση και πώς όλα αυτά θα τα ξαναχτίσουμε από την αρχή. Για τα Πανεπιστήμια, πώς θα γίνουν πόλοι έρευνας, καινοτομίας και αριστείας και πώς  η Ελλάδα θα γίνει διεθνές κέντρο εκπαίδευσης.

Επίσης θα ασχοληθούμε με το τεράστιο πρόβλημα της φυγής των νέων μας στο εξωτερικό. Πώς δηλαδή θα αντιστραφεί αυτή η τάση φυγής και ποιες πολιτικές πρέπει να αναπτυχθούν ώστε  να γίνει η Ελλάδα ξανά ελκυστική για τους νέους.

Σημειώνω ότι και σ’ αυτό το Προσυνέδριο θα δοθεί βήμα σε ανθρώπους που έρχονται για πρώτη φορά να μιλήσουν στη Νέα Δημοκρατία. Είτε σε στελέχη της εκπαίδευσης δασκάλους, καθηγητές μέσης εκπαίδευσης, καθηγητές πανεπιστημίου, είτε σε νέους που αναγκάστηκαν να φύγουν στο εξωτερικό, είτε σε γονείς.

Επίσης, στην προσπάθειά μας να πολλαπλασιάσουμε τη συμμετοχή των πολιτών στο Προσυνέδριό μας όλη η διαδικασία θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω livestreaming από την ιστοσελίδα της ΝΔ (https://synedrio.nd.gr) και θα δίνεται η δυνατότητα σε όποιον θέλει είτε να υποβάλει ερωτήσεις στους ομιλητές, είτε να μας πει τη γνώμη του.

 

Πώς είδατε το ταξίδι του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ;

 

Η Νέα Δημοκρατία δεν ανακάλυψε τώρα την Αμερική. Έχουμε σταθερό προσανατολισμό και δεν λέμε άλλα τη μια και άλλη την άλλη.

Πιστεύουμε, λοιπόν, ότι η γεωπολιτική θέση της Ελλάδας αυτή την ώρα έχει αναβαθμιστεί εξαιτίας του γεγονότος ότι ο Ερντογάν παίζει λάθος τα χαρτιά του. Και πρέπει επιδίωξή να είναι η παραπέρα αναβάθμιση της θέσης της χώρας μας.

Όμως προς το παρόν δεν βλέπουμε να έχει προκύψει μια ισορροπημένη συμφωνία που να εξασφαλίζει απτά στρατιωτικά και άλλα ανταλλάγματα για εμάς.

Στη συνάντηση με τον κ. Τραμπ ακούσαμε κάποια καλά λόγια που δεν κοστίζουν αλλά το μόνο χειροπιαστό, το μόνο ξεκάθαρο που προέκυψε είναι ότι η Ελλάδα θα αναβαθμίσει τα αεροπλάνα F-16 και θα πληρώσουμε γι’ αυτό 2,4 δις.  Νομίζω ότι ήταν εύγλωττο αυτό που είπε ο κ. Τραμπ μπροστά στον κ. Τσίπρα ότι είναι ευγνώμων διότι προχωρούμε στην αναβάθμιση των F-16 και θα δουλέψουν Αμερικανοί. Και βεβαίως να αναβαθμίσουμε τα F-16, αλλά ποια είναι τα ανταλλάγματα σε στρατιωτικό ή άλλο επίπεδο.

Επίσης δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο το πώς τελικά η κυβέρνηση αξιοποιεί το θέμα της Σούδας. Εμείς ζητήσαμε να προχωρήσει σε μια πολυετή συμφωνία που θα μας αποδώσει ουσιαστικά οφέλη.

Ο κ. Τσίπρας συνάντησε επενδυτές και funds και προσπάθησε να τους πείσει να έρθουν για επενδύσεις στην Ελλάδα. Μακάρι! Αναρωτιέμαι όμως πόσο ενθαρρυντικά είναι για τους αμερικάνους επενδυτές όσας έγιναν τον τελευταίο μήνα στη χώρα μας, με το Ελληνικό, τις Σκουριές, την Black Rock κ.ο.κ.

Γιατί οι πολίτες να επιλέξουν τη ΝΔ όταν γίνουν εκλογές;  Υπάρχουν κάποια δεδομένα. Η χώρα βρίσκεται σε παρατεταμένη ύφεση και μνημονιακή πορεία, η  κοινωνία σε μεγάλο μέρος της είναι οικονομικά εξαντλημένη,  υπογραφές από την παρούσα κυβέρνηση  δεσμεύουν και τις επόμενες. Επίσης η ΝΔ, όπως και το ΠΑΣΟΚ κυβέρνησε αρκετά χρόνια και οι πολίτες γύρισαν την πλάτη και στους δύο και στράφηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο οποίος σαφώς και δεν έσκισε κανένα μνημόνιο. Πώς «απαντάτε» στην καχυποψία;  Πώς μπορεί να γίνει η αποτελεσματικά η αναστροφή του κλίματος στην οικονομία και στην κοινωνία ώστε να «πάρει ανάσα»;

 

Πριν λίγες μέρες η ΕΛΣΤΑΤ πιστοποίησε ότι η χώρα μας το 2015 και το 2016 ήταν σε ύφεση. Με εμάς τους τρισκατάρατους το ’14 η οικονομία είχε έστω οριακή ανάπτυξη και στη συνέχεια ξαναγύρισε σε ύφεση. Και ενώ η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν πάρει ένα κάρο μέτρα, η οικονομία δεν έχει φτάσει καν εκεί που ήταν το ’14. Διότι εμείς τότε δεν είχαμε capital control.  Αυτό έγινε από τον κ. Βαρουφάκη, τον κ.Τσίπρα και τον κ. Καμμένο.

Δεν σας μιλάω ως εκπρόσωπος των αλάθητων. Αλλά η οικονομία με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αντί να πάει μπροστά πήγε πίσω. Και ενώ είχαν υποσχεθεί ότι θα βγάλουν τη χώρα από τα μνημόνια την έχωσαν πιο βαθιά σ’ αυτά.  Μετά το 3ο ψήφισαν πριν λίγους μήνες και το 4ο μνημόνιο για μισθωτούς και συνταξιούχους. Έφεραν το υπερταμείο για 99 χρόνια. Έφεραν το SSM για εποπτεία στις τράπεζες  για 35 χρόνια όσο διαρκούν τα δάνεια.  Και επέκτειναν μέσω της συμφωνίας για τα πρωτογενή πλεονάσματα τη λιτότητα μέχρι το 2060.

Πέραν αυτών, έχουν καταδικάσει την οικονομία να σέρνεται. Διότι ακολουθούν ένα μείγμα πολιτικής που στηρίζεται στην υπερφορολόγηση και στις μεγάλες δαπάνες. Διότι παρά τη ρητορική τους απεχθάνονται τις μεταρρυθμίσεις. Διότι έχουν αλλεργία στην επιχειρηματικότητα και αντί να διευκολύνουν υπονομεύουν τις επενδύσεις.

Στον αντίποδα η Νέα Δημοκρατία με βασικό εργαλείο την υγιή επιχειρηματικότητα  είναι σήμερα το μόνο κόμμα που μπορεί να προσελκύσει ιδιωτικές επενδύσεις που θα δημιουργήσουν νέες δουλειές και μεροκάματο στο σπίτι.

Νέα Δημοκρατία, νέες δουλειές!

Με ένα νέο μίγμα πολιτικής με λιγότερους φόρους, λιγότερες δαπάνες και επενδύσεις η Νέα Δημοκρατία μπορεί να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη και να πετύχει την επανεκκίνηση στην οικονομία. Μπορεί να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια και να την οδηγήσει στο δρόμο μιας σταθερής και βιώσιμης ανάπτυξης.

 

 

 

H κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις  συγκεντρώνει  δυσαρέσκεια και το προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου δίνεται στη ΝΔ.  Ωστόσο, είστε ευχαριστημένος με την «απήχηση» του κόμματος;  Η αυτοδυναμία είναι εφικτή;

 

Σας θυμίζω ότι τον Σεπτέμβριο του 2015 η Νέα Δημοκρατία είχε ηττηθεί για 3η φορά μέσα σε 8 μήνες ( μαζί με το δημοψήφισμα) και ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις μετεκλογικές δημοσκοπήσεις κατέγραφε ένα προβάδισμα 6 και 7 μονάδων.

Μετά την  εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη είχαμε μια πρωτόγνωρη ανατροπή. Και σήμερα όλες οι δημοσκοπήσεις δίνουν στη Νέα Δημοκρατία ένα προβάδισμα που ξεκινάει από 6 μονάδες και φτάνει στις 12. Επίσης από την ανάλυση των ποιοτικών στοιχείων προκύπτει ότι ένα μεγάλο μέρος των αναποφάσιστων έχει αποχαιρετήσει οριστικά τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχει λοιπόν αμφιβολία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε αποδρομή και ότι η Νέα Δημοκρατία έρχεται.

Ωστόσο δεν αντιμετωπίζουμε τις δημοσκοπήσεις με έπαρση. Προσπαθήσουμε συνεχώς να βελτιωθούμε και να αρθρώνουμε ένα θετικό πολιτικό λόγο που να απαντά στα προβλήματα των πολιτών. Και επιδιώκουμε να διευρύνουμε συνεχώς την απήχησή μας στοχεύοντας στους αναποφάσιστους και σ’ όσους στις τελευταίες εκλογές μας γύρισαν την πλάτη και δεν κατέβηκαν να ψηφίσουν.

Τέλος σημειώνω ότι είναι στις προθέσεις μας ακόμα και αν έχουμε αυτοδυναμία να σχηματίσουμε κυβέρνηση συνεργασίας απευθυνόμενοι στις άλλες φιλοευρωπαϊκές μεταρρυθμιστικές δυνάμεις του τόπου. Φιλοδοξούμε να σχηματίσουμε μια κυβέρνηση με τους καλύτερους, μια Εθνική Ελλάδας.

 

 

Ποια η πρόβλεψή σας για τον χρόνο της προσφυγής στις κάλπες; Ποια εξέλιξη ή συγκυρία θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει νωρίτερα σε εκλογές;

Πιστεύω ότι ο κ. Αλέξης Τσίπρας δεν θα εξαντλήσει την 4ετία. Αν το κάνει θα εξαερωθεί πολιτικά.

Νομίζω, λοιπόν, ότι θα επιδιώξει να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές εκεί κάπου στο καλοκαίρι του 2018 προβάλλοντας ως επίτευγμά του ότι δήθεν μας έβγαλε από τα μνημόνια.

Βεβαίως αυτό είναι το νέο μεγάλο ψέμα του κ. Τσίπρα, διότι ήδη πριν λίγους μήνες  ψήφισε το 4ο μνημόνιο. Παρόλα αυτά θα επιχειρήσει για άλλη μια φορά να εξαπατήσει τους πολίτες.

Όμως ισχύει το «μια του ψεύτη, δύο του ψεύτη, τρεις και η κακή του μέρα».

Ο κ. Τσίπρας όποτε κάνει τις εκλογές θα υποστεί μια οδυνηρή ήττα!

 

Η απουσία του Άδωνι Γεωργιάδη από το 1ο Προσυνέδριο ερμηνεύτηκε από ορισμένα ΜΜΕ ως «ανταρσία»  και αποδόθηκε σε δυσαρέσκειά του επειδή το Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής είστε εσείς… Ποια είναι η κατάσταση στο εσωτερικό της ΝΔ;

Ο Άδωνις απάντησε σ’ αυτό διαψεύδοντας  τα σχετικά δημοσιεύματα.

Μην ψάχνεται για εσωκομματικά προβλήματα μέσα στη Νέα Δημοκρατία επειδή αυτά γράφουν κάποια non paper του Μαξίμου και η Αυγή.

Έχουμε αέρα στα πανιά μας και προετοιμαζόμαστε για να γίνουμε μια καλή και αποτελεσματική κυβέρνηση.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις