Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

ΣΤΑΡ ΠΡΩΤΟΥ ΒΕΛΗΝΕΚΟΥΣ ΣΤΗ ΛΟΝΔΡΕΖΙΚΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΟΥ ΛΑΝΘΙΜΟΥ: ΚΙΝΤΜΑΝ, ΦΑΡΕΛ, ΣΤΟΟΥΝ ΣΤΟ RED CARPET

ΣΤΑΡ ΠΡΩΤΟΥ ΒΕΛΗΝΕΚΟΥΣ ΣΤΗ ΛΟΝΔΡΕΖΙΚΗ ΠΡ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Ελλάδα και Χόλιγουντ στο London Film Festival

Αστραψαν τα φλας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου για την πρεμιέρα του αλληγορικού ψυχολογικού θρίλερ «The Killing of a Sacred Deer» (Ο Φόνος του Ιερού Ελαφιού) του διεθνούς φήμης πλέον ελληνικού ντουέτου Γιώργου Λάνθιμου και Ευθύμη Φιλίππου, που κατέκτησε βραβείο καλύτερου σεναρίου στο πρόσφατο Φεστιβάλ των Καννών. Η 50χρονη αυστραλέζα σούπερ σταρ Νικόλ Κίντμαν με ασημένια στράπλες τουαλέτα Prada και η 28χρονη διάσημη αμερικανίδα πρωταγωνίστρια Εμμα Στόουν με μαύρη φόρμα Givenchy λάμπρυναν το κόκκινο χαλί ως υπέρκομψες παρουσίες βραβευμένες με Οσκαρ.

Τη απαστράπτουσα και ιδιαίτερα εκδηλωτική Νικόλ Κίντμαν συνόδευε βέβαια ο συμπρωταγωνιστής της Κόλιν Φάρελ και όλο το καστ της ταινίας μαζί με το Γιώργο Λάνθιμο και τη σύντροφό του Αριάν Λαμπέντ. Η πρεμιέρα χάρη στην εμφάνιση διασημοτήτων έκανε ταχύτατα το γύρω του κόσμου.

Θυμίζουμε πως η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από τη ζωή ενός χαρισματικού χειρουργού, του Στίβεν Μέρφι (Κόλιν Φάρελ), ο οποίος αναγκάζεται να κάνει μία μεγάλη θυσία, εξαιτίας  ενός ορφανού από πατέρα νεαρού, του Μάρτιν, που έχει πάρει υπό την προστασία του. Όμως η συμπεριφορά του αγοριού ξαφνικά αλλάζει και γίνεται σατανική, απειλώντας την οικογένεια του γιατρού.

Η Nικόλ Κίντμαν,  υποδύεται την σύζυγο Αννα, η οποία συνδέει το σεξ με τη γενική αναισθησία, τη νεκροφιλία και τον αυνανισμό.  Ολη η πλοκή υπογραμμίζεται από «υστερική» μπαρόκ, συμφωνική μουσική. Το αποτέλεσμα είναι ένα ασφυκτικό θρίλερ εκδίκησης με την γνώριμη ασάφεια του «τι θέλει να πει» ο σκηνοθέτης. Οι κριτικές του ξένου Τύπου μιλούν για ένα ακόμα ακραίο «αρρωστημένο» δημιούργημα, που προκαλεί σκέψεις. Για μια γροθιά στο συμβατικό σινεμά. Όπως είχε δηλώσει στις Κάννες ο Γιώργος Λάνθιμος: «Ηθελα να εξετάσω αυτό το κομμάτι της ανθρώπινης φύσης. Πώς διαμορφώνονται οι έννοιες της δικαιοσύνης, της ηθικής, της επιλογής, όταν ο άνθρωπος έρχεται αντιμέτωπος με ηθικά διλήμματα. Τους ηθοποιούς δεν θέλω να τους καθοδηγήσω, να εξηγήσω κάτι κυριολεκτικά. Είμαι τυχερός που δουλεύω με ηθοποιούς της τάξεως της Νικόλ Κίντμαν ή του Κόλιν Φάρελ. Οσα λιγότερο τους λέω, τόσο καλύτερο το αποτέλεσμα. Με τη Νικόλ ανακάλυψα μία νέα μέθοδο: σε κάθε της ερώτηση, βγάζω επιφωνήματα και ήχους μόνο...». *Η ταινία προωθείται  από την εταιρεία παραγωγής Α24 Films με υποβλητικό, επίσημο τρέιλερ. Θα «βγει» στα σινεμά στις 27 Οκτωβρίου.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View