Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σπασμένοι-βρώμικοι κάδοι στους δρόμους της Πάτρας και τα επικίνδυνα μικρόβια… καραδοκούν –ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Σπασμένοι-βρώμικοι κάδοι στους δρόμους τ...

Αρκετά τα παράπονα των πολιτών

Σε τραγική κατάσταση βρίσκονται αρκετοί από τους κάδους απορριμμάτων στο κέντρο αλλά και τις συνοικίες της Πάτρας. Τα παράπονα των κατοίκων είναι καθημερινά καθώς βλέπουν την κατάσταση να επιδεινώνεται και τους σπασμένους κάδους, σε ορισμένες να «ανακυκλώνονται» και ν’ αλλάζουν κατά διαστήματα γωνία ή και γειτονιά.

Όπως καταδεικνύει το φωτορεπορτάζ του thebest.gr στους δρόμους της πόλης βρίσκονται παμπάλαιοι κάδη, με σπασμένα καπάκια, κατεστραμμένες χειρολαβές, μη λειτουργικά πεντάλ και βέβαια βρώμικοι…

 

 

Κι όλα αυτά στον απόηχο της άκρως ανησυχητικής έρευνας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών το οποίο αποκάλυψε τους μικροβιολογικούς κινδύνους που κρύβουν οι κάδοι των απορριμμάτων της Πάτρας, Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα, σχεδόν στο 86% των χειρολαβών των κάδων της πόλης, βρέθηκαν ανθεκτικά μικρόβια όπως σταφυλόκοκκος, εντρεροβακτήρια, ψευτομονάδες, κολοβακτηρίδια κ.ά..

Από αυτές σε περίπου το 44% βρέθηκαν πάνω από 50 βακτήρια ανά τετραγωνικό εκατοστό. Μάλιστα εκείνο που προκαλεί εντύπωση και επαυξάνει τους πιθανούς κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι πολίτες που βγάζουν τα σκουπίδια τους από το σπίτι είναι το γεγονός ότι στο 33,3% των κάδων, ήταν χαλασμένα τα πεντάλ με αποτέλεσμα να υποχρεώνεται κανείς να ανοίγει το καπάκι με το χέρι.

Από την πλευρά της πάντως η δημοτική Αρχή υποστηρίζει ότι το προσεχές διάστημα θα υπάρξει μεγάλη ανανέωση του «στόλου» των κάδων στην Πάτρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις