Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Μία κίνηση όλο ανθρωπιά και ευαισθησία -Κομμωτήριο προσέφερε 67 κοτσίδες μαλλιών στο Άλμα Ζωής -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Μία κίνηση όλο ανθρωπιά και ευαισ...

Κανείς απ' όσους έχουν ανάγκη περούκας, δεν μένει ακάλυπτος, ανέφερε η Λιολιώ Κολυπέρα στο thebest.gr

Εξήντα επτά κοτσίδες παρέδωσε στο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Πάτρας η κομμώτρια Κοραλία Συνοδινού. Με αυτά τα μαλλιά, όπως εξήγησε η πρόεδρος του συλλόγου Λιολιώ Κολυπέρα στο thebest.gr, γίνονται περούκες που προσφέρονται δωρεάν σε γυναίκες που τις έχουν ανάγκη.

Πιο συγκεκριμένα όπως ανέφερε η κ. Κολυπέρα, «τα μαλλάκια αυτά δίνονται για να φτιαχτούν από ειδικούς περούκες στο πλαίσιο προγράμματος δωρεάν προσφοράς τους. Τις περούκες αυτές παίρνουν δωρεάν χειρουργημένες γυναίκες. Όποια γυναίκα ζητήσει περούκα την παίρνει από το “Άλμα Ζωής”».

Συνήθως το κόστος μίας περούκας καλής ποιότητας μπορεί να αγγίξει τα 900 με 1000 ευρώ. Για την προσφορά τους από το ‘Άλμα Ζωής» υπάρχουν και κάποια κριτήρια όπως η γυναίκα που την έχει ανάγκη να είναι ανασφάλιστη ή σε δεινή οικονομική κατάσταση. Σε κάθε περίπτωση πάντως, το αισιόδοξο μήνυμα από το «Άλμα Ζωής» Πάτρας, όπως ανέφερε η κυρία Κολυπέρα, είναι ότι «σε όποιον απευθύνεται σε εμάς δίνεται περούκα, δεν μένει κανείς από όσους έχουν ανάγκη, ακάλυπτος».

Αξίζει να αναφερθεί ότι τα κομμωτήρια της Πάτρας έχουν ευαισθητοποιηθεί στο θέμα της προσφοράς μαλλιών για να κατασκευάζονται περούκες που θα προσφερθούν μέσω του προγράμματος του συλλόγου Άλμα Ζωής σε συμπολίτες που δοκιμάζονται από τον καρκίνο και δεν δύνανται να αντεπεξέλθουν στην οικονομική επιβάρυνση της αγοράς μίας περούκας που πέρα από το αισθητικό/εμφανισιακό κομμάτι βοηθά και στην ψυχολογία της ασθενούς.

Η κίνηση της Κοραλίας Συνοδινού να συγκεντρώσει 67 κοτσίδες μαλλιών που τις παρέδωσε περιποιημένες για τον σκοπό αυτό στο Άλμα Ζωής Πάτρας (η παράδοση έγινε την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017) δείχνει την ιδιαίτερη ευαισθησία της ίδιας και γενικότερα του κλάδου των κομμωτών – κομμωτριών. Επίσης όπως μας είπε η κ. Κολυπέρα έρχονται και μεμονωμένα, πολλά νέα παιδιά, κυρίως κοπέλες αυθόρμητα και προσφέρουν στο σύλλογο τα κομμένα μαλλιά και κοτσίδες τους.

Τέλος το Άλμα Ζωής Πάτρας ετοιμάζεται πυρετωδώς για την ετήσια «βόλτα» του, τον καθιερωμένο περίπατο του Pink City όπου όλοι φορώντας τα ροζ μπλουζάκια του συλλόγου και κρατώντας μπαλόνια θα περπατήσουν ενάμιση χιλιόμετρο απόσταση από τα Ψηλαλώνια έως το μόλο της Αγ. Νικολάου και θα στείλουν το μήνυμα της αλληλεγγύης, της ελπίδας και της ζωντάνιας κόντρα στον καρκίνο του μαστού.

*Το φετινό Pink the City θα λάβει χώρα την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017.

Επιμέλεια: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις