Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TROLLΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

/

Αποκλειστικό (No 1): Λύθηκε το πρόβλημα με τη διέλευση του τρένου

Αποκλειστικό (No 1): Λύθηκε το πρόβλημα ...
Σταθόπουλος Τάσσος
[email protected]

Τι θα γίνει στον Καστελλόκαμπο

Σημαντική εξέλιξη είχαμε στο πρόβλημα με τη χάραξη της νέας σιδηροδρομικής ηλεκτροκίνητης γραμμής, στο τμήμα από το Ρίο μέχρι την Κανελλοπούλου, που σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό θα ήταν επίγεια, ενώ μετά την Κανελλοπούλου θα βυθιστεί μέχρι τον σταθμό του Αγίου Ανδρέα.


Οι κάτοικοι του Καστελλόκαμπου αντέδρασαν άμεσα και ξεκίνησαν μπαράζ κινητοποιήσεων και ένδικων μέσων για να μπλοκάρουν την επίγεια διέλευση του τρένου από την περιοχή τους και να επιτύχουν την επέκταση της υπογειοποίησης για κάτι περισσότερο από 1 χιλιόμετρο.

Με επιχείρημα το κόψιμο της περιοχής στα δύο και την αλλοίωση του περιβάλλοντος σύλλογοι και κάτοικοι λένε όχι στην υπέργεια διέλευση και αρνούνται να δεχθούν την ύψωση τοιχίων από το Ρίο έως την Αγυιά.

Νωρίς το πρωί, όπως αποκαλύπτει το TheBest έγινε σύσκεψη αρμοδίων φορέων. Μετείχε ο Δήμος, η Νομαρχία (έτσι για να θυμηθούμε παλιές καλές εποχές), η Περιφέρεια, η Ιερά Μητρόπολη Πατρών, ο ΟΣΕ, η ΕΡΓΟΣΕ, η ΤΕΜΠΕΛ-ΟΣΕ, εκπρόσωποι των Ιταλών ιδιοκτητών, η Γιουβέντους κι ένα πρώην κουνελάκι που κατήγγειλε τον Μπερλουσκόνι.

Στη σύσκεψη τονίστηκε πως δεν είναι εφικτό να υπογειοποιηθεί το τρένο από τον Αγιο Βασίλειο, λόγω τεραστίου κόστους, δέχτηκαν όμως το δίκαιο των κατοίκων. Και η λύση βρέθηκε!

Μετά το Ρίο, το τρένο θα υπεργειοποιηθεί, με τη μέθοδο του τελεφερίκ. Μικρές διακριτικές κολόνες, που δεν θα εμποδίζουν τη θέα των κατοίκων ή την προσβασιμότητα, θα τοποθετηθούν ώστε να «σηκώνονται» τα βαγόνια, τα οποία έτσι θα φτάνουν μέχρι την Κανελλοπούλου όπου θα βυθίζονται καθώς από εκεί θα ξεκινάει η υπογειοποίηση!

Η είδηση προκάλεσε τεράστια ανακούφιση στους κατοίκους του συγκεκριμένου τμήματος της Πάτρας, ενώ διάχυτη ήταν η ικανοποίηση και στο κουνελάκι του Μπερλουσκόνι.

Ο αντιπρόεδρος της «ΠΟΛΛΕΣΟΣΕ ΕΧΟΥΜΕ» Τζιάκομπο Μασταπέρνι είπε αποκλειστικά στο Thebest: «Anti amo tsimento! Lamia - volo me karo, athina - patra me non karo. Io babene, iou o Peletidis. Maskara Greko Maskara, Italiano Vero, la Lasciatemi cantare con la chitarra in mano lasciatemi cantare sono un italiano». Και με άπταιστα ελληνικά συμπλήρωσε: «Σε καλή μεριά»!

Λίγο μετά τη σύσκεψη ξεκίνησαν τα έργα και μπορείτε να δείτε την πρόοδο των εργασιών. Είναι εντυπωσιακό πως τα βαγόνια βρίσκονται στον αέρα, χωρίς να εμποδίζουν κανέναν!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Trollερά πράγματα