Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Τρία χρόνια συμπληρώνονται από τον άδικο χαμό του 19χρονου επιλοχία - πεζοναύτη Φώτη Ανδρικόπουλου

Πάτρα: Τρία χρόνια συμπληρώνονται από το...

Τελείται ιερό μνημόσυνο την Κυριακή 8/10 στον ιερό ναό Αγ. Αθανασίου Πετρωτού

Ήταν 7 Οκτωβρίου 2014, στις 13:30, στο Πεδίο Ασκήσεων «ΓΛΑΦΥΡΩΝ» Μαγνησίας, όταν κατά την πραγματοποίηση προγραμματισμένων βολών Βαρέων Όπλων Πεζικού με όλμους 81 χιλιοστών, διερράγη ο σωλήνας του όλμου, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό δύο επαγγελματιών οπλιτών Πεζικού και ενός δεκανέα, του 19χρονου Φώτη Ανδρικόπουλου από την Πάτρα. Επίσης είχε τραυματιστεί βαριά ένας 30χρονος υπολοχαγός.

Η κηδεία του Φώτη Ανδρικόπουλου είχε γίνει μέσα σε κλίμα μεγάλης θλίψης και οδύνης την επόμενη μέρα, στις 8 Οκτωβρίου 2014, στις 4.30 το απόγευμα στο Πετρωτό Πατρών, στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου.

Τρία χρόνια πέρασαν από τον αιφνίδιο και απροσδόκητο θάνατο του παλικαριού, του 19χρονου επιλοχία πεζοναύτη και την προσεχή Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017 στις 9.30 το πρωί θα τελεστεί ιερό μνημόσυνο στο ναό του Αγ. Αθανασίου Πετρωτού (Μαυρομανδήλας).

Ο Φώτης Ανδρικόπουλος ήταν γιος του αστυνομικού Κώστα Ανδρικόπουλου.

Η τραγική ειρωνεία με το νεαρό, χαμογελαστό παλικάρι που έμελλε έτσι άδικα να κοπεί το νήμα της ζωής του, ήταν ότι απολυόταν στις 20 Οκτωβρίου 2014 και μάλιστα ο Υπολοχαγός του, του είχε προτείνει να βγει σε άδεια απολύσεως, ωστόσο ο Φώτης Ανδρικόπουλος είχε αρνηθεί απαντώντας ότι πρώτα θα έκανε το στρατιωτικό του καθήκον, τις μοιραίες όπως αποδείχτηκε, βολές με τον όλμο που του στοίχισαν τη ζωή και μετά θα έπαιρνε την άδεια του.

Ο 19χρονος Φώτης Ανδρικόπουλος ήταν μέλος πολύτεκνης οικογένειας.

Είχε ολοκληρώσει τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο 2ο Γενικό Λύκειο της Πάτρας και είχε σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων στο ΤΕΙ Μεσολογγίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις