Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συναντήσαμε την ομάδα του TEDxPatras... εν δράσει- Πυρετώδεις οι προετοιμασίες-ΦΩΤΟ

Συναντήσαμε την ομάδα του TEDxPatras... ...

Επιστρέφει στις 14 Οκτωβρίου

Το TEDxPatras έρχεται για τρίτη φορά στην πόλη το Σάββατο 14 Οκτωβρίου, στο Royal Theatre. Εκείνη την ημέρα το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γίνει μέρος μιας διοργάνωσης που από το 2015 πραγματοποιείται με ιδιαίτερη επιτυχία.

Τι κρύβεται πίσω από την επιλογή και τον προγραμματισμό των ομιλιών, την οργάνωση και την υλοποίηση των δράσεων; Πώς συντονίζονται όλα όσα είδαμε τις προηγούμενες χρονιές και όσα θα δούμε φέτος;

Το ραντεβού δόθηκε το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου στο POS Coworking Space στην οδό Γούναρη. Στον πρώτο όροφο, λίγα λεπτά μετά τις 12 το μεσημέρι, τα μέλη της Core Team είχαν ήδη ξεκινήσει τη συνάντησή τους. Υπολογιστές, σημειώσεις και μπλοκάκια, όλα ανοιχτά· περίπου 15 μέλη της ομάδας, όλοι τους μαζεμένοι σε ένα μεγάλο τραπέζι να ελέγχουν εκκρεμότητες, να σημειώνουν καταληκτικές ημερομηνίες και να ενημερώνουν ο καθένας για την πρόοδο του δικού του αντικειμένου.

«Απομένουν 21 ημέρες μέχρι τις 14 Οκτώβρη και η κάθε στιγμή που είμαστε όλοι μαζί είναι σημαντική για την οργάνωσή μας», μας λένε. Η λέξη «στιγμή» ειπώθηκε με ιδιαίτερη έμφαση, αφού «Στιγμές» είναι το θέμα του φετινού TEDxPatras.

 

 

Όλα τα μέλη της Core Team είναι άνθρωποι που βρίσκονται εθελοντικά εκεί, διαθέτοντας τον ελεύθερο χρόνο και την ενέργειά τους στην υλοποίηση μιας τέτοιας διοργάνωσης. Μια διοργάνωση TEDx δεν περιλαμβάνει μόνο τις ομιλίες. Η ομάδα αυτή είναι υπεύθυνη για όλα όσα απαιτούνται για τη διεξαγωγή ενός TEDx event: από τις δραστηριότητες εξωτερικού χώρου, τη φιλοξενία των ομιλητών, την οργάνωση της σκηνής και τα κείμενα των ομιλητών, μέχρι τα φώτα και το σκηνικό, τη μουσική καιτα φαγητά, τις τσάντες και την υποδοχή του κοινού. Για την καλύτερη υλοποίηση όλων αυτών, τα μέλη της Core Team έχουν χωριστεί σε υποομάδες, καθεμία εκ των οποίων είναι υπεύθυνη για έναν ξεχωριστό τομέα.

Η ομάδα του “Experience” είναι υπεύθυνη για όλες τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όπως μας λένε, ο πρώτος όροφος και ο εξωτερικός χώρος του Royal Theatre θα διαμορφωθεί κατάλληλα, για να προσφέρει στο κοινό του TEDxPatras «μια διαφορετική εμπειρία στιγμών». Workshops, δράσεις στον εξωτερικό χώρο, ακόμα και διαδραστικά παιχνίδια, όλα τους σχεδιασμένα να ακουμπούν στο θέμα της διοργάνωσης. Διαφορετική ομάδα είναι υπεύθυνη για τα γεύματα που θα προσφερθούν το μεσημέρι και το βράδυ. Το “Food Experience” είναι απαραίτητο,«γιατί και ο ουρανίσκος χρειάζεται να ζήσει τις δικές του στιγμές».

Μέχρι ώρας, έχουν ανακοινωθεί 6 από τους ομιλητές: η αστυνομικός και συγγραφέας παιδικών βιβλίων Φωτεινή Κωνσταντοπούλου, ο καθηγητής και συγγραφέας Δημήτρης Μπουραντάς, ο εξειδικευμένος χειρουργός Σάββας Χειρίδης, η φωτορεπόρτερ Άννα Παντελιά, και το δίδυμο των biketravelersCyclolenti, όλοι τους διακεκριμένοι στον τομέα τους. Όπως μας επισημαίνεται,οι ομιλίες θα είναι 17 στο σύνολό τους, ενώ τα ονόματα των ομιλητών θα ανακοινώνονται σταδιακά μέχρι τις 14 Οκτωβρίου. Προσπαθούμε να «κλέψουμε» κάποιο όνομα ομιλητή, μα βρίσκουμε τα στόματα των μελών της ομάδας«κλειστά». «Δεν είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή», μας απαντούν χαμογελώντας. Και έτσι συνειδητοποιούμε με τον πιο απλό τρόπο τη σημασία της λέξης «στιγμή» και τη δυναμική της. Το σίγουρο πάντως είναι ότι οι ομιλίες θα είναι από ανθρώπους που όσα έχουν να πουν, αξίζει να ακουστούν. Εξάλλου, αυτή είναι και η φιλοσοφία που βρίσκεται πίσω από κάθε διοργάνωση TEDx.

Αφού μιλήσαμε για όλα αυτά, ο καθένας επιστρέφει στη θέση του και συνεχίζει από εκεί που είχε μείνει. Σημειώσεις, ραντεβού, τηλέφωνα και υπολογιστές ξαναπαίρνουν φωτιά. Αφήνουμε τα μέλη της CoreTeam να συνεχίσουν τη δουλειά τους. Έχοντας και εμείς ζήσει μαζί τους λίγες από τις στιγμές της προετοιμασίας του TEDxPatras, περιμένουμε με μεγαλύτερο ενδιαφέρον να ζήσουμε και τις στιγμές που ετοιμάζουν για εμάς στις 14 Οκτώβρη στο Royal Theatre Patras.

 

 

Για όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το TEDxPatras 2017, τα εισιτήρια είναι διαθέσιμα εδώ.

*Οι φωτογραφίες είναι του Διαγόρα Βουγά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις