Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

ΠΑΜΕ ΑΘΗΝΑ; 17-18/9 ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ ΟΙ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΕΣ ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ MAURICE BEJART ΑΠΟ ΤΑ ΟΜΩΝΥΜΑ ΜΠΑΛΕΤΑ

ΠΑΜΕ ΑΘΗΝΑ; 17-18/9 ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ ΟΙ ΑΝΕΠΑ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Bolero κάτω από την Ακρόπολη

Eάν ανήκετε στους λάτρεις του χορού και δεν θέλετε να «χάσετε» αφίξεις ονομάτων που σφράγισαν καθοριστικά την εξέλιξη της σαγηνευτικής τέχνης που υμνεί τη σωματική κίνηση, δεν μπορεί να αδιαφορήσετε για την κάθοδο των θρυλικών Μπαλέτων Bejart της Λωζάνης, Κυριακή και Δευτέρα 17 και 18 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο. Οι πιο ιστορικές και αξέχαστες χορογραφίες του μαγικού χορογράφου- ειδώλου Maurice Bejart που ήταν φίλος και συνεργάτης του Μάνου Χατζιδάκι θα ξεδιπλωθούν μπροστά στα μάτια μας.

Τα Μπαλέτα Bejart της Λωζάνης γιορτάζουν τα 30 χρόνια από τη δημιουργία τους και τιμούν την επέτειο των 10 χρόνων από την απουσία του Maurice Béjart κάτω από την Ακρόπολη στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας τους. Για πάνω από 50 χρόνια ο Maurice δημιούργησε περισσότερες από 250 παραστάσεις με εμβληματικά έργα όπως η «Ιεροτελεστία της Άνοιξης» και το «Μπολερό». Όπως ανακοινώθηκε τις καλύτερες χορογραφίες θα αποδώσουν 50 χορευτές σε υπόκρουση από Beethoven και Rossini μέχρι Duke Ellughton και Nick Cave. «Έβγαλα το χορό από τις αίθουσες της όπερας για να τον μεταφυτεύσω στα Παλέ ντε Σπορ, στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο Φεστιβάλ της Αβινιόν», είχε δηλώσει περήφανος.

Τo πρόγραμμα περιλαμβάνει και το νέο έργο «t 'M et variations...» που δημιούργησε ο νυν καλλιτεχνικός διευθυντής του μπαλέτου Gil Roman, διάδοχος του Maurice Béjart, με κινήσεις που γίνονται λέξεις καθώς απευθύνονται στον Maurice, σε μια άκρως συναρπαστική χορογραφία για την αγάπη και τον χορό ως εσωτερική ανάγκη.

 

*Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Κυριακή 17 & Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017, 21.00. Εισιτήρια: viva.gr, artinfo.gr, 2109213310, 11876, Media Markt, Seven Spots, Reload, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View