Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Παρέμβαση Καλαβρουζιώτη για ηλεκτρονικό σύστημα στις στάσεις του Προαστιακού της Πάτρας

Παρέμβαση Καλαβρουζιώτη για  ηλεκτρονικό...

Αφορμή η ταλαιπωρία των επιβατών το Σάββατο που μας πέρασε

Ο πανεπιστημιακός  καθηγητής Ιωάννης Καλαβρουζιώτης σε παρέμβασή του με αφορμή τα προβλήματα που προέκυψαν στον προαστιακό της Πάτρας το περασμένο Σάββατο, επισημαίνει την ανάγκη να τοποθετηθεί  στις στάσεις ηλεκτρονικό σύστημα ενημέρωσης των επιβατών για την ώρα άφιξης του συρμού.Αναλυτικά:

"Tα δημοσιογραφικά μέσα της πόλης μας σχεδόν στο συνολό τους ανεδειξαν την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού της Πάτρας εξ αιτίας της μη ενημέρωσης για την βλαβη που παρουσιάστηκε τις πρωινές ώρες στον Προαστικό. Ξέρετε όλοι μας την υπερβολή την έχουμε μεσα μας αλλά ξέχωρα από την ταλαιπωρία συμπολιτών μας σημασία εχει ποιά στρατηγική έχουμε σαν Οργανισμός (ΤΡΑΙΝΟΣΕ) στην προκειμένη αλλά και Δήμος. Γιατί να μην υπάρχει ηλεκτρονικο σύστημα στις στάσεις του προαστιακού η έστω σε πρώτη φάση στον κεντρικό σταθμο!


Βέβαια όλα αυτά θα μπορούν να περάσουν από ενα λογισμικό σύστημα που αφορά το smart city of Patras , όπου ο κάθε πολίτης θα μπορεί να ενημερώνεται εύκολα και απλά απο το κινητό του για σχεδόν τα πάντα που αφορούν την πόλη μας. Προσωπικά χαιρετίζω την πρωτοβουλία που είναι σε απόλυτη εξέλιξη του Δήμου της Πάτρας και στην οποία συμμετέχουν πολλές τομεακές ομάδες εργασίας προκειμένου σύνολο πληροφοριών που αφορούν συγκοινωνίες, ύδρευση, αποχετευση, υγεία, πολιτισμός,τουρισμός, περιβάλλον να περάσουν εύκολα στον κάθε πολίτη στα πλαίσια της εγκαιρης και εγκυρης ενημέρωσης.

Στην προσπάθεια αυτή οφείλω να συγχαρώ τους παράγοντες του Δήμου αλλά κυρίως τον συντονιστή κ. Πέτρο Γανό για το επιστημονικό και επαγγελματικό του μεράκι πρός τον σκοπό αυτό.Ευελπιστούμε με την καλή προσπάθεια πολλών συμμετεχόντων ότι σύντομα θχουμε μια τελείως διαφορετική εικόνα πληροφόρησης και ενεργειών και στην Πάτρα μας.

με εκτίμηση

Ιωάννης Κ. Καλαβρουζιώτης

Καθηγητής-Κοσμήτορας Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας

Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις