Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτική Ελλάδα: Καύσωνας και φωτιές το Σαββατοκύριακο - Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα στην Αχαΐα - Ενισχύονται οι άνεμοι

Δυτική Ελλάδα: Καύσωνας και φωτιές το Σα...

Σε ετοιμότητα η πυροσβεστική

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών (www.civilprotection.gr), για σήμερα Δευτέρα 03 Ιουλίου 2017, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για την Αχαΐα, ενώ το Σαββατοκύριακο εκδηλώθηκαν φωτιές, οι οποίες χάρη στην επέμβαση της πυροσβεστικής δεν πήραν έκταση.

Πυρκαγιά ξέσπασε χθες και στην Κεφαλονιά. Η πυροσβεστική βρίσκεται σε ετοιμότητα.

Κι άλλη φωτιά στη Δυτική Αχαΐα - Στις φλόγες ξερά χόρτα κοντά στο Λιμνοχώρι

Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στην Κάτω Αχαΐα, κοντά στο βιολογικό - Κάηκαν 10 στρέμματα

Φωτιά σε οικοπεδικό χώρο στην Κάτω Αχαΐα

 

Αναλυτικά για σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι μεγάλος για τις εξής περιοχές:

• Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
• Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Αχαΐα)
• Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα, Μεσσηνία, Λακωνία)
• Περιφέρεια Αττικής
• Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (Φωκίδα, Βοιωτία)
• Περιφέρεια Θεσσαλίας (Σποράδες)
• Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική)
• Περιφέρεια Κρήτης (Χανιά)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Γενική πρόγνωση καιρού για Δευτέρα 3-7-2017

Τη Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017 αρχικά αναμένεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα. Από το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά, και θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Από το απόγευμα τα φαινόμενα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα ενισχυθούν και να επεκταθούν στα πεδινά και προς το βράδυ στο βορειοανατολικό Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μεγάλη πτώση που κατά τόπους θα φτάσει τους 10 βαθμούς. Οι άνεμοι θα παρουσιάσουν ενίσχυση και για μικρά χρονικά διαστήματα θα φτάνουν τοπικά τα 9 μποφόρ, σύμφωνα με το meteo.gr

Η θερμοκρασία στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς, στη δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά από 18 έως 31, στη Θεσσαλία, την υπόλοιπη Στερεά και την Πελοπόννησο από 23 έως 35, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 30, στα νησιά του Αιγαίου από 22 έως 35, και τοπικά στη Ρόδο και την νότια Κρήτη έως 37.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ, όμως προς το βράδυ θα ενισχυθούν περαιτέρω και θα φτάνουν τοπικά τα 9 μποφόρ. Στο κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς ίδιας έντασης. Στο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές γενικά διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ, ενώ το μεσημέρι στο βόρειο Ιόνιο θα φτάνουν τοπικά και τα 9 μποφόρ.

Στη Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 28 έως 34 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο το μεσημέρι και απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 27 έως 32 βαθμούς.

Στη Λέσβο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο προς το βράδυ θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές και βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 35 βαθμούς.

 

Πύρινα μέτωπα σε Λακωνία, Φθιώτιδα, Βοιωτία και Κεφαλονιά - Εκκενώθηκε χωριό στη λακωνική Μάνη

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις