Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πιάνουν και πάλι δουλειά οι εργάτες της καθαριότητας -Ξεκινά η αποκομιδή των σκουπιδιών- Σε πόσες μέρες θα αδειάσει η Πάτρα

Πιάνουν και πάλι δουλειά οι εργάτες της ...

Βγαίνουν στους δρόμους τα απορριμματοφόρα

Την αναστολή των κινητοποιήσεων στην καθαριότητα των δήμων αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, μετά από 11 ημέρες καταλήψεων σε αμαξοστάσια των δήμων και ΧΥΤΑ όλης της χώρας. Με την ανακοίνωση της απόφασης αναστολής των κινητοποιήσεων το thebest.gr, επικοινώνησε με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας του Δήμου Πατρέων Χρήστο Κορδά, ο οποίος δήλωσε ότι η αποκομιδή ξεκινά από απόψε, με το σύνολο του έμψυχου δυναμικού και των  μέσων της Καθαριότητας να ρίχνεται στη μάχη.

Για να απομακρυνθούν τα απορρίμματα από τους δρόμους της πόλης θα «επιστρατευτούν» πέραν των απορριμματοφόρων και όποια άλλα μέσα έχει στη διάθεσή του ο Δήμος Πατρέων, όπως φορτηγά οχήματα, μπουλντόζες, κτλ.

Όπως εκτιμά ο κ. Κορδάς, η πόλη θα έχει καθαρίσει πλήρως στις αρχές της προσεχούς εβδομάδας.

Το θέμα των κινητοποιήσεων θα επανεξεταστεί στο Γενικό Συμβούλιο, η ημερομηνία διεξαγωγής του οποίου δεν έχει καθοριστεί ακόμη.

Κι' αυτό διότι δεν επιτεύχθηκε πλειοψηφία, καθώς η πρόταση για αναστολή έλαβε 5 ψήφους (3 της πλειοψηφούσας παράταξης και 2 από τη ΔΑΚΕ), ενώ για οι παρατάξεις ΔΑΣ (ΚΚΕ) και ΜΕΤΑ - ΟΤΑ (ΛΑΕ) τάχθηκαν υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, τα απορριμματοφόρα αναμένεται να αρχίσουν άμεσα την αποκομιδή των απορριμμάτων, διαδικασία, η οποία πιθανόν να διαρκέσει- ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα- τουλάχιστον δύο με τρεις ημέρες.

Πρώτη ενημέρωση: 17.23

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις