Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Και ο Σύλλογος Καλών Τεχνών Πάτρας «Κωστής Παλαμάς» και ο Πολιτιστικός φορέας «Πολιτεχνόπολη Μαρσύας» στο Achaia Fest

Και ο Σύλλογος Καλών Τεχνών Πάτρας «Κωστ...

Aιχμή η ανάδειξη της Πάτρας ως πόλης του Ολυμπιακού ύμνου και

Ο Σύλλογος Καλών Τεχνών Πάτρας «Κωστής Παλαμάς» και ο Πολιτιστικός φορέας «Πολιτεχνόπολη Μαρσύας» δεν θα μπορούσε να απουσιάσει από το πρώτο ΑΧΑΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΟΙ ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΤΗΣ ΑΧΑΙΑΣ» με δικό τους περίπτερο, προβάλλοντας και αναδεικνύοντας τους διαχρονικούς και Παγκόσμιους δικούς της θησαυρούς.

Η σημαντική πρωτοβουλία που έχουν αναλάβει οι Σύλλογοι αυτοί σε Πανελλήνιο και Διεθνές επίπεδο για την καθιέρωση της Πόλης μας, Πάτρα – Πόλη του Ολυμπιακού ύμνου και Ολυμπιακός ύμνος-Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά, σηματοδοτούν Σύμβολα με διαχρονική και Πανανθρώπινη διάσταση και οφείλουμε να τα προβάλλουμε και να τα αναδείξουμε σε όλα τα μήκη και πλάτη της γής.

Χαρακτηριστική η έκπληξη και ο θαυμασμός των  ξένων τουριστών προερχομένων από την Ολυμπία, όταν τους επεξηγήθηκε ότι η Πάτρα είναι η Πόλη του Ολυμπιακού ύμνου, με δικό της Μουσείο αφιερωμένο στον συμπολίτη μας στιχουργό του Ολυμπιακού ύμνου και αναβιωτή των Ολυμπιακών Ιδεωδών, για Ειρήνη-Δημοκρατία-Ελευθερία-Ισότητα-Αδελφοσύνη και «Ευ Αγωνίζεσθε», Εθνικό μας ποιητή, Κωστή Παλαμά.

Προσκαλούμε, κάθε φορέα και πολίτη της Πόλης μας,  των απανταχού Ελλήνων και λάτρεις του Ολυμπισμού, να επισκεφθούν το περίπτερο να ενημερωθούν και να υπογράψουν την διακήρυξη της σημαντικής αυτής προσπάθειας για την Πόλη μας και την χώρα μας.

Σύμβολα που χαρακτηρίζουν την Πόλη μας και σηματοδοτούν Παγκόσμια και Διαχρονικά ιδανικά οφείλουμε και έχουμε χρέος να  αναδεικνύουμε  και να προβάλλουμε τον σημαντικό  ρόλο που διαδραματίζουν στην Ιστορία της Ανθρωπότητας.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ»

Καθηγητής, Δρ. Θεόδωρος Μαλλιάς

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις