Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Σε εξέλιξη το 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στο 3ο ΓΕΛ - 3ο ΕΠΑΛ Πατρών

Πάτρα: Σε εξέλιξη το 7ο Μαθητικό Φεστιβά...

Ολοκληρώνεται το Σάββατο

Στην Πάτρα, για τέταρτη σχολική χρονιά, από 26 έως 28 Απριλίου διοργανώνεται το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας με τίτλο, «7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας Πάτρας» (www.digifest.info), από τον σχολικό Σύμβουλο Πληροφορικής Π.Ε. Αχαΐας - Ηλείας Δρ. Μπίρμπα Κ. Θεόδωρο, και το Κέντρο Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών Αχαΐας, υπό την αιγίδα του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Τα επτά τελευταία έτη έχει διεξαχθεί με επιτυχία, αυτή η καινοτόμος δράση, με επίκεντρο τον μαθητή του κάθε σχολείου, δίνοντας του το κίνητρο για δημιουργία μέσα από τα μαθήματά του και την παρουσίασης των εργασιών του σε ψηφιακή μορφή, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών πληροφορικής των σχολικών μονάδων. Η δράση εφαρμόστηκε τοπικά στο Ηράκλειο το 2011 και επεκτάθηκε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, και την καθοδήγηση των αρμοδίων Σχολικών Συμβούλων Πληροφορικής των αντίστοιχων Περιφερειακών Ενοτήτων εκπαίδευσης, στο έβδομο έτος εφαρμογής της σε 16 περιφερειακές ενότητες εκπαίδευσης, και για τέταρτη συνεχή χρονιά στην Αχαΐα και στην πόλη των Πατρών.

Συγκεκριμένα την τρέχουσα σχολική χρονιά το 7ο Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας (www.digifest.info) έχει τεθεί υπό την αιγίδα του ΥΠ.Π.Ε.Θ. και θα διεξαχθεί από 26-29 Απριλίου του 2017 σε 16 πόλεις της Ελλάδος (Πάτρα, Πύργο, Άγιο Νικόλαο, Αγρίνιο, Ηράκλειο, Χανιά, Καλαμάτα, Κέρκυρα, Λάρισα, Μυτιλήνη, Ρόδο, Σύρο, Τρίκαλα, Ιωάννινα, Φλώρινα, Χίος).

 

Στην Πάτρα για την Π.Ε. Αχαΐας, θα διεξαχθεί την

Τετάρτη 26, Πέμπτη 27, Παρασκευή 28 Απριλίου 2017 (9:00 πμ.-14:00 μμ)

στο κτηριακό συγκρότημα του 3ου ΓΕΛ Πατρών - 3ου ΕΠΑΛ Πατρών.

Στόχος του 7ου Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας είναι να δώσει την ευκαιρία για:

α)    την ανάδειξη της δημιουργικότητας των μαθητών και των εκπαιδευτικών Πληροφορικής, και όχι μόνο, και της παρουσίασης της εργασίας τους σε συμμαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και την ευρύτερη κοινωνία,

β)    την ενημέρωση και την διάδοση των μαθησιακών δραστηριοτήτων οι οποίες καλλιεργούν τη δημιουργικότητα και την ολόπλευρη μάθηση μέσω των σχεδίων εργασίας και της επίλυσης πρακτικών προβλημάτων, και

γ)    την επικοινωνία των μελών της σχολικής κοινότητας (μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς) μεταξύ των και με την ευρύτερη κοινωνία.

Γι’ αυτό το λόγο το Μαθητικό Φεστιβάλ δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα, αλλά βραβεύεται κάθε συμμετοχή.

 

Οι μαθητές κάθε σχολείου που συμμετέχει θα κάνουν:

(α) Σύντομη παρουσίαση (<10΄) της εργασίας τους, στο ακροατήριο (ολομέλεια)

(β) Με την επίβλεψη του εκπαιδευτικού της Πληροφορικής που τους συνοδεύει, θα εκθέσουν στον εκθεσιακό χώρο για ένα διάστημα 2-3 ωρών, το έργο τους και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις των επισκεπτών.

Την Παρασκευή 28 Απριλίου θα υπάρξει διασύνδεση όλων των πόλεων μεταξύ τους, μέσω τηλεδιάσκεψης, και θα παρουσιάσει η κάθε μία, ένα αντιπροσωπευτικό έργο των σχολείων της.

Στις τρείς μέρες λειτουργίας του 7ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στην Πάτρα θα παρουσιαστούν 60 έργα ψηφιακής δημιουργίας, τα οποία εκπονήθηκαν και ψηφιοποιήθηκαν από 47 σχολεία όλων των βαθμίδων (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο) της Π.Ε. Αχαΐας και όχι μόνο.

 

Παράλληλα με τις εργασίες του Φεστιβάλ οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν καινοτόμες ιδέες μέσα από εργαστήρια που έχουν στηθεί στους χώρους του Φεστιβάλ με τα εξής θέματα:

  • Προγραμματίζοντας για το λειτουργικό σύστημα ANDROID!
  • Εισαγωγή στην εκπαιδευτική Ρομποτική
  • Scratch φτιάχνοντας ένα παιγνίδι
  • Μαθαίνουμε για το Διαδίκτυο των Πραγμάτων με το Raspberry Pi
  • Γίνε σταθμάρχης με το Arduino
  • Εισαγωγή στην 3D σχεδίαση με το SketchUP και εφαρμογές της
  • Ρομπότ S3 και προγραμματισμός με το Blocky

Η ιστοσελίδα που φιλοξενεί τα έργα του 7ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας της Πάτρας έχει διεύθυνση http://7digifestach.blogspot.gr/

Η επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ θα γίνει την Πέμπτη 27/4/2016 11:00 πμ και θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους οι αρχές της πόλης με ένα σύντομο χαιρετισμό.

Τις διεργασίες του 7ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας της Πάτρας μπορούν να παρακολουθήσουν μαθητές σχολείων, εκπαιδευτικοί, γονείς και κηδεμόνες.

Από τη σελίδα http://digifest.plhnet.gr/7/ach/ μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά - διαδικτυακά το Φεστιβάλ  της Πάτρας και να κατεβάσετε το αναλυτικό πρόγραμμα και την αφίσα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις