Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Β. Αγγέλου: "Κίνητρο ο αγώνας με τον Ολυμπιακό"

Β. Αγγέλου: "Κίνητρο ο αγώνας με το...

Ο Προμηθέας θα υποδεχθεί τους "ερυθρόλευκους"

Στο " Δ. Τόφαλος" πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνέντευξη Τύπου του Προμηθέα, εν όψει του αγώνα που θα δώσει η πατρινή ομάδα τη Μεγάλη Δευτέρα (19.00) απέναντι στον Ολυμπιακό, στο πλαίσιο της 25ης (προτελευταίας) αγωνιστικής της STOIXIMAN.GR Basket League. Οι κυριότερες τοποθετήσεις των ομιλητών είχαν ως εξής:

Βαγγέλης Αγγέλου (προπονητής Προμηθέα): «Είναι μια σημαντική περίοδος για τον οργανισμό του Προμηθέα γενικότερα. Αφενός οι ηλικιακές μας ομάδες κυνηγούν τη διάκριση σε Πανελλήνιο επίπεδο και αφετέρου η ομάδα της ΚΑΕ, που αποτελεί και τη ναυαρχίδα του οργανισμού, μετά την επίτευξη του πρώτου στόχου της παραμονής, αξιολογεί τις προϋποθέσεις που υπάρχουν στις δυο τελευταίες αγωνιστικές της Α1 και για την κατάκτηση και του δεύτερου στόχου, που είναι η είσοδος στα πλέι-οφ.

Προσεγγίζουμε το παιχνίδι με αντίπαλο τον Ολυμπιακό με βάση τις αρχές που έχουμε σαν ομάδα:

Αφενός με σεβασμό απέναντι σε μια ομάδα με μεγάλες διακρίσεις στην Ευρώπη και αφετέρου βλέποντας με ποιον τρόπο θα εκμεταλλευτούμε τις όποιες τυχόν ευκαιρίες μας δίνονται για να βάλουμε ένα ακόμη λιθαράκι στην φετινή μας πορεία.

Ο Ολυμπιακός διαθέτει την καλύτερη άμυνα στην Ελλάδα και μια από τις καλύτερες στην Ευρωλίγκα, ενώ στην Ελλάδα έχει κατά μέσο όρο 13 κλεψίματα, γεγονός που σημαίνει ότι ξέρει πώς να οδηγεί την αντίπαλη ομάδα σε λάθη.

Για εμάς αυτό το παιχνίδι είναι ένα κίνητρο, ένα τεστ ομαδικότητας και ένα τεστ πίστης στο δρόμο που έχουμε χαράξει. Καλούμε τον κόσμο στο γήπεδο, παρά το ιερό των ημερών, προκειμένου να μας στηρίξει, καθώς μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα καλούμαστε να παίξουμε δυο πολύ δυνατά παιχνίδια.

Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που παίζει δυνατά για 40΄ και θα έρθει στην Πάτρα συγκεντρωμένος και εγκεφαλικά δυνατός για το αποτέλεσμα, καθώς θέλει το πλεονέκτημα της έδρας. Εμείς πρέπει να καταλάβουμε και ήδη το καταλαβαίνουμε μετά την αλαζονική συμπεριφορά που δείξαμε στους αγώνες με την ΑΕΚ και το Ρέθυμνο ότι το μέλλον όχι μόνο του μπάσκετ, αλλά και της ζωής γενικότερα είναι το να συνεργαζόμαστε».

Χρήστος Μήλας (πρόεδρος ΚΑΕ Προμηθέας): «Τη Μεγάλη Δευτέρα θα παίξουμε για πρώτη φορά στην ιστορία μας με τον Ολυμπιακό, γεγονός που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς. Είναι μια δύσκολη και περίεργη ημέρα, καθώς ξεκινάει και η Μεγάλη Εβδομάδα, όμως εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε σε κάθε παιχνίδι μας:

Θα παίξουμε στο 100% για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Να θυμίσω ότι θα είναι ένα τετραήμερο με πολλές δράσεις για τον οργανισμό μας, καθώς υπάρχει το «Bakalaros Cup 3on3», οι μάχες της Εφηβικής ομάδας στο Πανεπαρχιακό πρωτάθλημα και φυσικά το μεγάλο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό».

ΓΙΑ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΚΑΙ ΜΑΧΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ

Στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου, ο Βαγγέλης Αγγέλου ερωτήθηκε και για τη μάχη που δίνει ο Απόλλων για παραμονή και απάντησε ως εξής: «Ο Προμηθέας θέλει και ο Απόλλων και όλες οι ομάδες της περιοχής να επιτύχουν τον στόχο τους. Εμείς έχουμε πολύ καλές σχέσεις μαζί τους και ειδικά με τον Απόλλωνα, θυμίζω δε ότι έχουμε συνεργασία, παίζοντας συχνά-πυκνά φιλικά παιχνίδια, κλπ.

Στο παιχνίδι Κόροιβος-Προμηθέας εμείς θα παίξουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας για τον Προμηθέα».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του Χρήστου Μήλα, ο οποίος πρόσθεσε και το εξής: «Όλα αυτά τα χρόνια στις εθνικές κατηγορίες του μπάσκετ έχουμε κερδίσει ένα παράσημο το οποίο το αναγνωρίζουν όλοι: Ότι κανείς δεν έχει να πει τίποτα για εμάς σε τέτοιες καταστάσεις».

ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Όπως έγινε γνωστό στην συνέντευξη Τύπου, το «παρών» στην προπόνηση της Παρασκευής θα δώσει ο Κώστας Πετρόπουλος. Ο «Νουρέγιεφ» του ελληνικού μπάσκετ θα μιλήσει στους παίκτες για τη διαχείριση καλών-κακών καταστάσεων και τραυματισμών, για θέματα αφοσίωσης, επιμονής, αθλητικού εγωισμού, εναρμόνισης ενός παίκτη στο τοπικό περιβάλλον, κλπ.

«Ο Κώστας Πετρόπουλος είναι ένας θρύλος για το ελληνικό μπάσκετ, ο μπασκετικός πρεσβευτής της Πάτρας και η παρουσία του είναι πολύ σημαντική για εμάς», δήλωσε ο Βαγγέλης Αγγέλου.

ΘΑ ΒΡΑΒΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΠΑΙΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΦΗΒΟΙ

Στο ημίχρονο του αγώνα με τον Ολυμπιακό θα βραβευτούν η Παιδική και η Εφηβική ομάδα του Προμηθέα για την κατάκτηση των αντίστοιχων πρωταθλημάτων σε επίπεδο ΕΣΚΑ-Η.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Προμηθέας γνώρισε την ήττα στο φινάλε

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports