Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το Παιδί αντιμέτωπο με τις Προκλήσεις ενός συνεχώς μεταβαλλόμενου περιβάλλοντος

Το Παιδί αντιμέτωπο με τις Προκλήσεις εν...

Επιμορφωτική ημερίδα

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του  Δημοτικού Σχολείου Βραχναιίκων με θέμα επιμορφωτική Ημερίδα με θέμα: «Το Παιδί αντιμέτωπο με τις Προκλήσεις ενός συνεχώς μεταβαλλόμενου περιβάλλοντος»

Περισσότεροι από 80 γονείς και εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν την εκδήλωση.

H κ. Ψαρράκου,  Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ελληνική οικογένεια, παρομοιάζοντας το ταξίδι της με την οδύσσεια. Κάνοντας αναφορά σε ήρωες της Οδύσσειας, αναφέρθηκε στα εμπόδια και τις δυσλειτουργίες που επηρεάζουν τους γονείς στην άσκηση του ρόλου τους και στη δημιουργίας καλής και ανοικτής επικοινωνίας μες στην οικογένεια.

Η κ. Δάρρα αναφέρθηκε στη σημασία της ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο. Ανέδειξε τα οφέλη της χρήσης του διαδικτύου και τόνισε τη σημασία της δημιουργίας ενός «συμβολαίου» ανάμεσα σε γονείς και παιδιά για την ασφαλή και σε λογικά πλαίσια χρήση του διαδίκτυο. Κατέδειξε ιστοσελίδες στις οποίες οι γονείς μπορούν να προστρέξουν για βοήθεια, καθώς και τρόπους επιλογής προγραμμάτων αλλά και παιχνιδιών κατάλληλων για την ηλικία των παιδιών.

Ο κ. Μάνεσης αναφέρθηκε στο ρόλο της συναισθηματικής νοημοσύνης και τη χρησιμότητά της για την ανάπτυξη των παιδιών, ενώ τόνισε και τα στάδια ανάπτυξης της συναισθηματικής παιδείας των παιδιών, ώστε να μπορούν να αναγνωρίζουν και να βιώνουν τα συναισθήματά τους.

Σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκε φάκελος με σχετικό υλικό.

Την εκδήλωση παρακολούθησε ο Διευθυντής πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, κ. Ευάγγελος Πασσάς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις