Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Ευρωλίγκα: Ο Ολυμπιακός υποδέχεται (21:00) την Ρεάλ

Ευρωλίγκα: Ο Ολυμπιακός υποδέχεται (21:0...

Σήμερα στο ΣΕΦ

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε (21:00) στο ΣΕΦ την Ρεάλ Μαδρίτης για την 28η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τόνισε ότι: «Πετύχαμε να εξασφαλίσουμε την πρόκριση στα πλέι οφ με πλεονέκτημα έδρας και στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές θέλουμε να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται».

Ο προπονητής των πρωταθλητών Ελλάδας εξήγησε ότι: «Έχουμε πετύχει τον δεύτερο στόχο που είχαμε βάλει. Ο πρώτος ήταν περάσουμε στους «8» και ο δεύτερος να έχουμε το πλεονέκτημα έδρας. Ο επόμενος στόχος που έχουμε είναι στα τρία τελευταία παιχνίδια να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται».

«Αυτό σημαίνει πως πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για νικήσουμε μία πολύ καλή αντίπαλο, την Ρεάλ», υπογράμμισε ο Σφαιρόπουλος και ανέφερε:

«Εχουμε καλή ψυχολογία. Μένει να συγκεντρωθούμε και να ετοιμαστούμε για να αντιμετωπίσουμε έναν σπουδαίο αντίπαλο.

Η Ρεάλ είναι μία ομάδα με μεγάλη ικανότητα στην επίθεση, έχει πολλούς παίκτες που μπορούν να σου κάνουν την ζημιά προεξέχοντος του Γιουλ. Δεν μπορείς να υποτιμήσεις κανέναν. Είναι μία επιθετική ομάδα και πρέπει να δείξουμε πολύ καλό πρόσωπο στην άμυνα»

«Στην επίθεση πρέπει να είμαστε περισσότερο ομαδικοί σε σύγκριση με το παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα», συνέχισε ο κόουτς του Ολυμπιακού και επισήμανε: «Πρέπει να εκτελούμε καλύτερα τα συστήματά μας και να εκμεταλλευτούμε τις αδυναμίες της Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι σημαντικό να ελέγξουμε τον ρυθμό. Το ίδιο θα προσπαθήσει να κάνει και η Ρεάλ».

Σε ερώτηση για την κατάσταση της ομάδας του, ο Σφαιρόπουλος απάντησε: «Το έχω πει πολλές φορές. Δεν υπάρχει κούραση. Αν είμαστε κουρασμένοι, να πάμε σπίτια μας. Θέλουμε να παίξουμε το παιχνίδι με το ίδιο πάθος και την ίδια ενέργεια.

Οσον αφορά τον Σπανούλη, κάθε μέρα είναι και καλύτερα, δεν έχει ξεπεράσει 100%ακόμα την αρρώστια. Εκανε πολύ μεγάλη προσπάθεια για να παίξει, θυσίασε τον εαυτό του για την ομάδα. Είναι πολύ σημαντικό. Για τον Λοτζέσκι θα δούμε τώρα. Δεν έχει κάνει ακόμα προπόνηση».

Μετά από ερώτηση για το σερί 18-0 που έτρεξε ο Ερυθρός Αστέρας, προπονητής των «ερυθρόλευκων» σχόλιασε: «Τα κενά διαστήματα τα έχουν όλες οι ομάδες. Οταν εμείς τους εγκλωβίσαμε και έβαλαν 17 πόντους στο α' ημίχρονο, γιατί δεν το λέμε; Ετσι είναι το μπάσκετ. Το πιο σημαντικό είναι να εκτελούμε σωστά στην επίθεση.

Είχαμε θέμα χθες. Παίζαμε ενάντια στη δεύτερη καλύτερη άμυνα της Euroleague, άρα μας αποσυντονίσαν. Δεν κάναμε αβίαστα λάθη. Η επίθεσή μας δεν ήταν καλή. Μπορεί να γίνει καλύτερη και πρέπει να γίνει καλύτερη, αλλά υπήρχε και μία αιτία. Σίγουρα όταν παίζουμε με καλές άμυνες, παίζει ρόλο.

Είτε είχαμε το πλεονέκτημα έδρας, είτε όχι, πρέπει να διορθώσουμε τα κενά διαστήματα. Είναι φως φανάρι. Πρέπει να εξαλείψουμε τα κενά διαστήματα».

O Σφαιρόπουλος μετά από παρατήρηση ότι ο Βασίλης Σπανούλης δεν αγωνίστηκε στα τελευταία της αναμέτρησης με τον Ερυθρό Αστέρα, αλλά ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει τη νίκη, σημείωσε:

«Σίγουρα ο Βασίλης είναι ο ηγέτης μας. Δεν είναι εύκολο να παίζεις στο τέλος χωρίς αυτόν. Εχει μάθει η ομάδα να παίζει με αυτόν στα κρίσιμα. Η ομάδα ανταποκρίθηκε πολύ καλά. Αυτό δείχνει πως είμαστε ομάδα με όλη την σημασία της λέξης.

Ο Αγραβάνης άλλαξε τον ρυθμό. Εχω εμπιστοσύνη σε όλους τους παίκτες και ο καθένας από αυτούς μπορεί να έρθει από τον πάγκο και να αλλάξει την ροή και να είναι καίριος για την ομάδα. Εχουμε καλή ψυχολογία και καλό μομέντουμ, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ευρωλίγκα: Πέρασε από την Βιτόρια και βλέπει

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports