Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η Κάτω Αχαΐα τιμά τον Βασίλη Μπεκίρη σε εκδήλωση στις 25 Μαρτίου

Η Κάτω Αχαΐα τιμά τον Βασίλη Μπεκίρη σε ...

Στο αμφιθέατρο του Γυμνασίου της Κάτω Αχαΐας, στις 19.00

Ο τόπος όπου γεννήθηκε πριν από 80 χρόνια, η Κάτω Αχαΐα (πλέον Δήµος Δυτικής Αχαΐας) διοργανώνει τιµητική εκδήλωση για το πρόσωπο του, το Σάββατο 25 Μαρτίου 2017 στις 19.00 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο του Γυμνασίου της Κάτω Αχαΐας.

Ο λόγος για τον Αχαιό πολιτικό, πρώην Υφυπουργό Παιδείας, επί κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, και συγγραφέα ιστορικοπολιτικών βιβλίων, Βασίλη Μπεκίρη.

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι οι εξής:

-Ανδρέας Λυκουρέντζος - Πρώην υπουργός

-Ανδρέας Παναγόπουλος - Πρώην Διευθυντής Πρωτοβάθµιας εκπαίδευσης Αχαΐας που θα αναφερθεί στην «συµβολή στην εκπαιδευτική µεταρρύθµιση της περιόδου 1991-1993 του Υφυπουργού Παιδείας Βασιλείου Μπεκίρη»

-Φώτης ∆ηµητρόπουλος – Φιλόλογος, ο οποίος θαμιλήσει για τον «συγγραφέα Βασίλη Μπεκίρη»

- ∆ιονύσης Ζακυνθινός - ∆ηµοσιογράφος εφηµερίδας «Πελοπόννησος», ο οποίος θα αναλύσει την «πολιτική δράση του Βασίλη Μπεκίρη».

Ο Βασίλης Μπεκίρης έχει γεννηθεί το 1936 στην Κάτω Αχαΐα. Σπούδασε νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και πολιτικές επιστήμες στην τότε Πάντειο Σχολή Πολιτικών Επιστημών (σημερινό Πάντειο Πανεπιστήμιο).

Άσκησε τη δικηγορία στην πόλη των Πατρών. Τη δεκαετία του 1960, ήταν αρχηγός της Νεολαίας ΕΡΕ (ΕΡΕΝ) Αχαΐας και διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Παναγιώτη Κανελλόπουλου, όπως αναφέρει η Wikipedia.

Διετέλεσε βουλευτής Αχαΐας με τη Νέα Δημοκρατία από το 1974 μέχρι το 1996, και χρημάτισε υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων από τον Απρίλιο του 1990 μέχρι τον Δεκέμβριο του 1992.

Ο γιος του Μιχάλης Μπεκίρης ακολούθησε τα βήματα του στην πολιτική. Εξελέγη βουλευτής Αχαΐας, διετέλεσε Υφυπουργός μεταφορών και τώρα είναι διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις