Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Την Τετάρτη στην Πάτρα ο διεθνώς καταξιωμένος Καθηγητής Μαθηματικών του Cambridge, Αθανάσιος Φωκάς

Την Τετάρτη στην Πάτρα ο διεθνώς καταξιω...

Έρχεται για την παρουσίαση του βιβλίου για τον μακαριστό αδελφό του, Μητροπολίτη πρώην Κεφαλληνίας Γεράσιμο Φωκά

Την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017 στις 19.00 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Patras Palace, όπως ήδη έχουμε γράψει, διοργανώνεται εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Διονυσίου Κ. Κουγιανού  για τον Μακαριστό Ουρανοθρόνιστο Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Γεράσιμο Φωκά, που ως γνωστόν είχε εκλεγεί παμψηφεί από την Ιερά Σύνοδο  ως Μητροπολίτης Κεφαλληνίας αλλά εκοιμήθη  προ της ενθρονίσεώς του.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Σύλλογο Κεφαλλήνων Πάτρας «Άγιος Γεράσιμος» και από τον Σύλλογο Νέων Καλλιτεχνών Πατρών.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν η πρόεδρος του Συλλόγου Κεφαλλήνων Πατρών ο Άγιος Γεράσιμος Τζόγια Καππάτου και η πρόεδρος του Συλλόγου Νέων Καλλιτεχνών Πατρών Έφη Αναλυτή.

Θα μιλήσουν:

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης  κ.κ. Χρύσανθος,

Ο Φιλόλογος  Φώτης Δημητρόπουλος,

Ο Ακαδημαικός και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο CAMBRIDCE Αθανάσιος Φωκάς,

Και ο Συγγραφέας Διονύσιος Κ. Κουγιανός.

Θα απαγγείλει ποίημα του καθηγητή Αγγειακών Παθήσεων Παναγιώτη Δημακάκου που έχει γράψει για τον Μακαριστό Μητροπολίτη Κεφαλληνίας, Γεράσιμο Φωκά η Σοφία Παπαδοπούλου Βασιλοπούλου, μέλος της Θεατρικής Ομάδας Εργαζομένων Πανεπιστημίου Πατρών.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με τον Βυζαντινό  χορό της Πολυφωνικής Χορωδίας Πατρών υπό την Διεύθυνση του Γιάννη Κόττορου και θα κλείσει με την Χορωδία Γ. Τριάντης υπό την διεύθυνση του Θόδωρου Χαλκιόπουλου.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Αχιλλέας Παπαδιονυσίου.

Ο Αθανάσιος Φωκάς έχει γεννηθεί το 1952 στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς και είναι γιος του Σπύρου Φωκά και της Αναστασίας Λαγγούση. Αδερφός του ήταν ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κυρός Γεράσιμος. Σύμφωνα με την wikipedia, σπούδασε αεροναυπηγική στο πανεπιστήμιο Imperial College του Λονδίνου και ιατρική στο Μαϊάμι (1986).

Το 1979 απέκτησε διδακτορικό δίπλωμα εφαρμοσμένων μαθηματικών από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνιας και το 1986 εξελέγη καθηγητής του τμήματος μαθηματικών και ηλεκτρονικών υπολογιστών στο πανεπιστήμιο Clarkson. Το 1996 ανέλαβε την έδρα εφαρμοσμένων μαθηματικών του Imperial College και το 2002 την έδρα μη γραμμικής μαθηματικής επιστήμης του Πανεπιστημίου του Cambridge.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις