Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

TO AΡΤΙΣΤΙΚΟ ΓΚΡΟΥΠ –ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΗ 86, ΜΕ ΦΕΤΙΝΟ ΘΕΜΑ ZODIAC ΘΑ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ. ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΝΟΣ: ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΠΙΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ

TO AΡΤΙΣΤΙΚΟ ΓΚΡΟΥΠ –ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΗ 86, ΜΕ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

«Χάνοντας» ένα από τα αξιοθέατα της παρέλασης

Εξ αρχής, είχαμε ταχθεί υπέρ του εικαστικού θεάματος που προσφέρει στις τελικές πομπές του Πατρινού Καρναβαλιού το πολυσυζητημένο πλήρωμα 86, όχι γιατί δεν υπάρχουν και άλλα γκρουπ υψηλής αισθητικής και φοβερών λεπτομερειών και κατασκευών, αλλά επειδή αποτελεί μια νέα, ολοκληρωμένη «πρόταση». Μιλάμε για σκηνοθετημένη παράσταση μέσα στις παρελάσεις.  Και είναι γεγονός, πως η εν λόγω ομάδα εντυπώνεται στο θεατή μονομιάς, έχει μια «άλλη» φυσιογνωμία που δεν μοιάζει σε τίποτα με τις άλλες. Είναι λοιπόν απογοητευτικό όταν μαθαίνεις πως ένα από τα πιο γοητευτικά συνθετικά της απογείωσης του Πατρινού Καρναβαλιού, εξοστρακίζεται στο φινάλε, στη «γαλαρία», εκεί που πλέον έχει διαλυθεί η παρέλαση και έχουν αποχωρίσει οι θεατές.

Πιστεύαμε πως θα άλλαζε η περσινή απόφαση της ποινής του 86. Αν θυμάστε  «καταχωρήθηκε» τότε στις τιμωρημένες συμμετοχές που παραδοσιακά εμφανίζονται στο τέλος των πομπών επειδή δημιούργησε μεγάλο κενό σπάζοντας τη ροή στη μέση. Με επιστολή είχε αρνηθεί την εσκεμμένη, αλαζονική παρεμπόδιση της παρέλασης, αποδίδοντας το πρόβλημα στον βροχερό καιρό και την απουσία σχεδίου για έκτακτες περιστάσεις.

Φέτος, θα κάνει αποχαιρετιστήρια εμφάνιση στο Πατρινό Καρναβάλι με θέμα «Zodiac» σε τόνους μαύρου και μπρονζέ, με ανατρεπτική χρήση πλαστικού καλωδίου. Θα διαθέτει 16 διαφορετικές στολές με χειροποίητες πινελιές, πολλές κατασκευές δρόμου και δυο άρματα. Είναι η «μεγάλη έξοδος», πριν την εξέλιξή του σε επαγγελματικό θέατρο δρόμου. Θυμίζουμε πως το γκρουπ μέσα σε μια εξαετία έχει κάνει αίσθηση με θέαμα που παρουσιάζει. Circus, Medusa, Coccoon, Burlesque, Cubious, τα θέματα μεταμφίεσης που ενθουσίασαν τα πλήθη θεατών στα πεζοδρόμια και έγιναν σημεία αναφοράς συνδυασμένα με ακροβατικά και γενικότερα ως σκηνοθετημένο δρώμενο παρέλασης. Είναι η παρέα που αντιμετωπίζει το Καρναβάλι ως περφόρμανς –αξιοθέατο.

 

Οι υπεύθυνοι του γκρουπ Αλέξης Γεωργιόπουλος και Πάρις Λαλιώτης ευελπιστούσαν ως την τελευταία στιγμή πως η απόφαση θα αλλάξει εξαιτίας της δουλειάς, που έχουν καταβάλει και χάρη στο δείγμα γραφής μιας εξαετίας. Θεωρούσαν πως δεν θα κριθούν από μια ατυχή στιγμή. Μετά τη χθεσινή ανακοίνωση βέβαια της σειράς παρέλασης δεν αισιοδοξούν πλέον. Και είναι κρίμα.

 

ΤΙ ΜΑΣ ΕΙΠΕ Ο Ν. ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΝΟΣ

 

Μιλήσαμε με τον επικεφαλής του Καρναβαλιού Νίκο Χρυσοβιτσάνο, ο οποίος δεν αφήνει περιθώρια αλλαγής θέσης της ομάδας: «Κοιτάξτε, έχουμε να διαχειριστούμε 140 γκρουπ με ίσους όρους. Δεν υποτιμάμε τους άλλους, για χάρη του ενός. Γνωρίζω τις συνθήκες στο τέλος της παρέλασης αλλά οφείλω να σεβαστώ τις αποφάσεις της γνωμοδοτικής επιτροπής και του Δ.Σ. του Καρναβαλιού. Οποιος δημιουργεί πρόβλημα στην παρέλαση με οποιοδήποτε τρόπο, τιμωρείται. Δεν θα κάνουμε διακρίσεις για κανέναν. Σέβομαι την προσπάθεια του 86 αλλά υπάρχουν δεκάδες άλλα πληρώματα που κάνουν επίσης εξαιρετική δουλειά. Το προηγούμενο διάστημα υπήρχε περιθώριο να αλλάξει η απόφαση. Εχει συμβεί άλλωστε να έρθουν εκπρόσωποι γκρουπ, να δείξουν μεταμέλεια και να σεβαστούμε το ότι κατάλαβαν το λάθος τους. Το 86 όμως δεν έχει εκδηλώσει πως θα σεβαστεί τη ροή και το ρυθμό των υπολοίπων. Στη σχετική μας συνάντηση επέμεινε πως θα συνεχίσει το ρυθμό και τη σύνθεση που επιθυμεί, οπότε ακόμα μια φορά ενδέχεται να κινδυνεύσει η ομαλότητα της παρέλασης. Φθάσαμε στο τελευταίο τριήμερο, ανακοινώθηκε η σειρά, δεν αλλάζει πια κάτι».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View