Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Πατρινός αρχιμανδρίτης Ιερόθεος Ζαχαρής Επίσκοπος Ευκαρπίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Ο Πατρινός αρχιμανδρίτης Ιερόθεος Ζαχαρή...

Τα τελευταία χρόνια είναι Ηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στην Αστόρια

Ένας Πατρινός ιερεύς, ο αρχιμανδρίτης Ιερόθεος Ζαχαρής, ο οποίος παλαιότερα είχε υπηρετήσει στον ιερό ναό Αγίας Τριάδος Πατρών ενώ τα τελευταία χρόνια είχε μεταβεί στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, στην Αστόρια, μετά από τη χθεσινή συνεδρία και ψηφοφορία στην Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, εξελέγη παμψηφεί, μετά από πρόταση του Παναγιότατου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, Επίσκοπος Ευκαρπίας.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευκαρπίας κ.κ. Ιερόθεος είναι Ηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στην Αστόρια της Νέας Υόρκης, στις Η.Π.Α.

Το σχετικό ανακοινωθέν για την εκλογή του κ.κ. Ιερόθεου αναφέρει τα εξής:

«Συνήλθεν, υπό την προεδρίαν της Α. Θ. Παναγιότητος, η Αγία και Ιερά Σύνοδος εις την τακτικήν συνεδρίαν αυτής σήμερον, Παρασκευήν, 17ην Φεβροαυρίου 2017, προς εξέτασιν των εν τη ημερησία διατάξει αναγεγραμμένων θεμάτων.

Κατ’ αυτήν, προτάσει της Α. Θ. Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου, ψήφων κανονικών γενομένων υπό της Αγίας και Ιεράς Συνόδου εν τω Πανσέπτω Πατριαρχικώ Ναώ, ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης κύριος Ιερόθεος Ζαχαρής, Ηγούμενος της εν Αστορία Νέας Υόρκης Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, εξελέγη παμψηφεί Επίσκοπος υπό τον τίτλον της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Ευκαρπίας»

Τον π. Ιερόθεο τον θυμούνται οι Πατρινοί εκτός από την παρουσία του στην ενορία της Αγίας Τριάδας και από την περίοδο που είχε διατελέσει πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

Είναι απόφοιτος της Αθωνιάδος Εκκλησιαστικής Ακαδημίας και της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είχε χειροτονηθεί αρχιμανδρίτης από τον αείμνηστο Μητροπολίτη πρώην Πατρών Νικόδημο, ενώ είχε διατελέσει και διευθυντής του τηλεοπτικού σταθμού «Λύχνος» της Μητρόπολης Πατρών.

Επίσης υπηρέτησε ως καθηγητής στη Μέση Εκπαίδευση και ως Σχολαρχεύων της Αθωνιάδος Εκκλησιαστικής Ακαδημίας στο Άγιο όρος.

Τυγχάνει ενταγμένος στο Μοναχολόγιο της Ιεράς Μονής Ιβήρων του Αγίου Όρους και είναι πνευματικό ανάστημα του γνωστού γέροντα, προηγούμενου της Μονής και συγγραφέα Βασιλείου Γοντικάκη.

*Στην κάτω φωτ. ο νέος εψηφισμένος Επίσκοπος Ιερόθεος είναι μαζί με τον πρώην Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν το 2015.

Οι υπόλοιπες φωτό είναι από την ψηφοφορία στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, και αναρτήθηκαν στο σάιτ fanarion.blogspot.gr.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις